מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה ראשונה לילד ראשוןאמא חדשה04/11/2017
קובי, חיפשתי מאמר שלך או קובץ כתוב שמסכם את היתרונות והחסרונות בכל סוגי העגלות. לא מצאתי... אם קיים כזה דבר, אשמח לקישור. תודה!! :-)
בכל מקרה, אשמח לשמוע את דעתך לגבי סוג העגלה שמתאים לנו. הריון ראשון, כך שאין לנו ניסיון כלל... אני אפילו לא יכולה לשאול אותך על דגמים ספציפיים. ממש נשמח לחוות דעתך.
פרמטרים חשובים לנו:
4 גלגלים, גלגלים גדולים,
קלה, יחסית גבוהה, ידית אחת,
היגוי קל וטוב, יציבה גם עם תיק כבד..
לגבי מחיר, כרגע זה לא השיקול. אחרי שתמליץ, נבדוק מבין האופציות.
שאלה נוספת עקרונית, שאולי איתה הייתי צריכה להתחיל:
אתה ממליץ על עגלה אחת של אמבטיה וטיולון, או לקנות עגלת אמבטיה פשוטה יחסית לחצי שנה הראשונה, ואז להשקיע בטיולון טוב ואיכותי? מה היתרונות לכאן ולכאן?
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/11/2017שלום,
אין סיכום היות ואין עגלה מושלמת וכל עגלה נותנת יתרון מסוים שבאחרת חיסרון ובאותה עגלה יש חסרונות שבאחרת יהיו יתרונות.
כיום אני רואה שהיצרנים נוטים לכיוון נוחות ההורה על חשבון נוחות התינוק כי זו הדרישה בחלק גדול מהעולם. בחלק אחר של העולם בעיקר באירופה ורוסיה נוחות התינוק והניוד קודמים לכל.
בדרך כלל עגלות גבוהות עם גלגלים גדולים יהיו יחסית כבדות ולכן קשה להמליץ על מי מהן כי רשמת שאת גם רוצה עגלה קלה, יש לקחת בחשבון שבעגלה קלה תהיה פחות יציבות עם תיק ולכן יש ניגודים בדרישות.
בתור התחלה לדעתי הכי קרובה לענות לדרישות היא הסלסה של ABC DESIGN שיחסית קלה (כ-10ק"ג), גבוהה, נוחה לניוד בזכות גלגלים גדולים וקפיצים איכותיים, יציבה.
אם תתמקדי יותר מה העדיפויות הנוחות שלכם או של התינוק והתנאים (רכב עם תא מטען קטן/גדול, מעלית/קומות ללא מעלית וכו') יהיה לי יותר קל למקד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה! תגובה בפנים..
אמא חדשה04/11/2017אנחנו גרים בקומה שלישית בלי מעלית, לכן הקלות היא פרמטר חשוב. מה גם, שאני לא מתכוונת להשאיר את העגלה למטה, ולא כל פעם בעלי יהיה כדי להעלות אותה בעצמו. אז- בהתחשב לזה שהרבה פעמים אצטרך לעלות אני לבד שלוש קומות עם העגלה, התינוקת והציוד- זה נראה לי אחד הפרטים החשובים.
מצד שני- יציבות היא קריטית ובסיסית לפי ראות עיני. מנסיונך, יש פרמטר שגובר על רעהו?
אולי אם העגלה כבדה, אבל עם גלגלים מספיק גדולים שקל לטפס איתם מדרגות- זה יהיה סביר? מה אתה אומר?
לגבי רכב- תא מטען לא גדול. שכחתי לכתוב גם שהקיפול יהיה לא מסורבל ולגודל סביר.. אבל בוא נגיד שזה עניין שאפשר להתגמש עליו (לא יודעת כמה ניסע ברכב עם העגלה, פעם ב.. ואז אפשר לשים דברים גם במושב האחורי. היא יותר להתניידות פה בעיר.)
כמובן שבטיחות ונוחות התינוקת חשובה לנו מכל! העגלה שכתבת עליה מתאימה?
שוב תודה!!
לגבי השאלה בסוף- עם עגלה אחת עם אמבטיה ויטולון או שתי עגלות נפרדות- יש לך המלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/11/2017שלום,
אכן יש התנגשות בין עגלה קלה ליציבה, היצרנים מקצצים בחלקים מסויימים כמו גלגלים ולכן היציבות נפגעת בעיקר כאשר מעמיסים תיק כבד. היצרנים די אוסרים על כך ובאותה נשימה גם אוסרים על עליית מדרגות עם הגלגלים אבל אנשים בכל זאת עושים גם וגם.
קשה להמליץ על משהו כי עגלות כמו הבי5 או ארמדילו פליפ מצויינות לעניין הקיפול והנישאה במדרגות כי הקיפול נח ביד אחת, קומפקטי ולכן נח לשאת. הניוד יהיה פחות נח והיצבות תהיה סבירה. כמו כן הן מאוד צרות ויש לזה חיסרון אשר בחורף יורגש עוד יותר.
יש כאן דילמה גדולה ואת צריכה לעשות את הסדר עדיפויות.
הסלסה כפי שהסברתי מתאימה אבל לשאת אותה 3 קומות זה לא פשוט.
אני ממליץ לא לוותר על אמבטיה בעיקר בלידות חורף, היא סגורה ונוחה נוחה יותר וכמובן יש שלל אופציות כאשר בעגלות ללא אמבטיה אין יותר מדי אופציות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה!
אמא חדשה05/11/2017מקבלת את ההערה על לידות חורף בהן עוד יותר מומלצת אמבטיה. לא חשבתי על כך, ואחרי שאמרת אני מבינה ומסכימה.
אם אני צריכה לעשות סדר עדיפויות:
- בטיחות ונוחות התינוק
- יציבות עגלה
- ניוד והיגוי טובים
- עגלה קלה
לגבי הקיפול- פחות קריטי.
ולגבי העליה במדרגות- זה באמת חסרון מאד משמעותי עבורנו, אבל עגלה לא יציבה נשמע לי עוד פחות טוב.
אם כך, אתה משאיר את ההמלצה על הסלסה? האמת שהסתכלנו באתר שלהם, היא באמת נראית טובה! נלך לחנות לבדוק אותה בלייב...
אם יש המלצה לעוד עגלה או שתיים שמתאימות לנו- אשמח! שיהיה למה להשוות בחנות, אבל מבלי להתפזר בין כל הדגמים מההתחלה..
תודה רבה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/11/2017שלום,
הסלסה יחסית חריגה כי למרות שהיא גבוהה ומרווחת היא עדיין יחסית קלה במשקל. גם הקיפול דווקא סביר בגודלו וכשאני מתכוון למסורבל זה רק בהשוואה לעגלות קטנות כמו הבי.
לפי סדר הדרישות היא אכן אופציה מעולה.
בסגנון אם כי משמעותית פחות נוחה לניוד ועליית מדרגה יש את הפג בוק שטיפה יותר נוחה לקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)