מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה ילד ראשון - התלבטות בין דגמיםמיכל08/11/2017
הי קובי,
אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון, ראינו כמה עגלות ושמענו המלצות אבל אנחנו מבולבלים מאוד.
- שנינו גבוהים (1.75 אני, 1.98 בעלי), חשוב לנו שהעגלה לא תהיה נמוכה, מצד שני לא צריכה להיות גבוהה במיוחד אם זה יבוא על חשבון נוחות התינוק.
- מעוניינים לקנות עגלה עם אמבטיה ושהטיולון שלה ישמש אותנו כמה שיותר.
- אנו מניחים שהתינוק לא יהיה קטן (פלאי הגנטיקה...) כך שחשוב לנו שהאמבטיה תהיה רחבה (צריכה ללדת בדצמבר כך שנראה לי חשוב שלא יהיה לו צפוף גם עם שמיכות בנוסף), ושהטיולון יהיה רחב ולא צפוף.
- חושבת שנוריד אותו מהר מהאמבטיה, כך שמעדיפה שהטיולון יהיה דו כיווני וגם עם שכיבה מלאה. נראה לי שבגיל 3-4 חודשים לפחות זה חשוב.
- גרים בקומה ראשונה בבניין שמגיעים אליו במדרגות, כך שיש לנו כ-3 גרמי מדרגות לעלות, אז שתהיה יציבה במדרגות אם לא מקפלים או נוחה מאוד לקיפול כך שניתן להחזיק ילד ביד אחת ועגלה מקופלת ביד שניה.
- יש לנו טויוטה קורולה כך שנראה לי לא תהיה בעיה עם מקום בתא מטען.
- מחיר פחות משמעותי כרגע.
העגלות שראינו ושמענו המלצות:
- אינגלזינה טרילוגי - בינתיים הכי נראית לנו מבחינת יציבות, גובה, נוחות קיפול, כובד, ואמבטיה רחבה וגבוהה יחסית, חסרון שלה משמעותי שראינו הוא שנראה שהטיולון שלה צר ולא נוח.
- שמענו המלצות רבות על בייבי ג'וגר סיטי מיני 3, טרם ראינו אותה, בדקנו את סיטי מיני 3 GT, האמבטיה סבבה, אבל הרגישה מאוד לא יציבה ונראה שקשה לייצב אותה כשעולים במדרגות או מכביש למדרכה.
ראינו גם את סיטי מיני 4 והיא הרגישה יציבה יותר. מבחינתי הבעיות בשתיהן (שאין לי ניסיון בזה עדיין אז אני לא יודעת אם זה משמעותי או לא) הן שהטיולון לא מתהפך, אין מגש, החלק של הרגליים לא מתכוונן אז אני לא מבינה איך אפשר להשכיב שם תינוק, ונראה שאם שמים תיק על העגלה כשהטיולון במצב שכיבה הוא יכול להפריע לתינוק.
מתכוונים לראות את סיטי מיני 3 אולי נמצא בה יתרונות שלא ראינו ב4 ובGT.
- סטוקי אקספלורי - מבחינתנו היתרונות שהיא גבוהה ומתכווננת אך הטיולון והאמבטיה נראים צרים ולא נוחים. האם ידוע לך על דגמים של סטוקי עם אמבטיה וטיולון רחבים ונוחים יותר?
- מתכוונים לבדוק גם את סלסה של ABC דיזיין, לא שמעתי עליה המלצות מאנשים שאני מכירה, רק ממה שקראתי בחיפושים.
אם יש דגמים נוספים שאתה חושב שיתאימו לדרישתנו ושכדאי שנראה נשמח לשמוע את דעתך.
תודה רבה :)
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/11/2017שלום מיכל,
קודם כל היצרנים אוסרים על עליית מדרגות עם עגלה פתוחה. אם בכל זאת תתעלמו מהאזהרות (כמו רוב ההורים בארץ) רצוי שלעגלה יהיו קפיצים טובים וגלגלים גדולים כי כל מכה מירידה או עליה מטלטלת את התינוק. המלצתי היא לנסות לא לעלות ולהשתמש במנשא או לקפל את העגלה ולשאת אבל זו משימה סופר קשה אם את לבד.
לגבי העגלות:
אינגלזינה די עונה לדרישות שלך בקיפול, משקל, גובה סביר, אמבטיה וטיולון די מרווחים. חסרונות, האמבטיה חייבת תוספת מזרן שצריך לרכוש בנפרד, גם הטיולון חייב מזרן איכותי, הידית לא מתכווננת בגובה, סל החפצים קטן ולא נגיש, נוחות הניוד ובמיוחד עליית מדרגות קצת בעייתית (כשיש משקל של תינוק בעגלה ואת לא בחנות/קניון). הסל קל שמתחבר עליה לדעתי לא מומלץ.
בייבי ג'וגר, מראש אני לא ממליץ כי אין טיולון דו כיווני ויש לכך חשיבות עצומה לדעתי ולדעת מחקרים.
סטוקי, לדעתי בעיקר עגלת פוזה. צרה, מסורבלת מאוד לקיפול, טיולון ואמבטיה צרים וקצרים, כאשר הטיולון לכיוון הנסיעה לא ניתן להשכיבו! יקרה.
סלסה, ממליץ קודם לראות ולהתרשם. נוחה מאוד לניוד ועליית מדרכות, סל עצום, די גבוהה, אמבטיה ענקית וטיולון די מרווח, מגיעה עם מזרן עבה לאמבטיה ומזרן נח לטיולון כך שלא צריך להוסיף, מתחברים הסל קלים המובילים בעולם, יש ידית מתכווננת. חסרונות, כבדה מאניגלזינה בקילו וקצת, גדולה בקיפול, יחסית מסורבלת בקיפול ודורשת תירגול (רק בינואר אמור להגיע דגם עם קיפול נח יותר), הטיולון לא מגיע למצב שכיבה ישר אלא בתנוחת עירסול שיש לה יתרונות רבים אך גם חסרונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל08/11/2017תודה רבה על המענה והפירוט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)