מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מס שאלות על עגלותטלי13/11/2017
הי,אני בשבוע 36 וטרם קנינו ואני מבולבלת ממש!!
א.רציתי לשאול לגבי תו תקן-מה אני אמורה לבקש או לחפש? האם תו תקן על העגלה עצמה ?
ב.אני עירונית,ללא רכב,גרה בבניין ללא מעלית ואהיה אחרי קיסרי בע"ה ויהיה לי קשה לסחוב כבד במדרגות.
חוץ מהיויו(שאמנם קלה,אבל לא אהבתי את האמבטיה הפתוחה שלה) שלא מעוניינת בה
מה יכול להתאים?
ראיתי טאיטאי,סאייבקס,בוגבו,גואי פקט וסיטימיני וכל האמהות ששאלתי אהבו את העגלות שלהן וגם אני כל פעם מחדש התרשמתי ,אך זה לא צמצם את הרשימה..
את הממבה סלסה טרם יצא לי-האם לדעתך היא תהיה המושיעה?.. או על איזו עגלה היית ממליץ?
ברור שחשובה לי בריאות התינוק,הגב וכד.
בתודה ובברכה.
😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/11/2017שלום טלי,
א. לגבי תקן תמיד אפשר לוודא מול מכון התקנים. חשוב להדגיש שלאף עגלה אין תקן אלא אישור מכון התקנים! תו תקן ניתן רק למוצר שמיוצר בישראל. המוצרי יבוא ניתן אישור מכון התקנים וכל העגלות הן מיובאות ולכן נושאות את האישור. קשה לי להאמין שיש עגלות בישראל אשר ללא אישור המכון. חשוב לציין שהאישור ניתן לשנתיים ואני מכיר המון מקרים של עגלות שיובאו בחודש האחרון לאישור ולקח עוד שנה+ למכור ולכן זה יכול לבלבל כי במכון יגידו שהתוקף לאישור פג אבל בפועל הן יובאו לפני שהוא פג. בשורה התחתונה לא הייתי דואג מנושא זה כי ביבוא יש מעקב הרבה יותר מקיף ודקדקני.
ב. כל העגלות שציינת למעט בוגבו בי וסייבקס מיוס הן חד כיווניות בטיולון לדעתי זה חיסרון גדול ואני פחות ממליץ. כמו כן חשוב לציין שעגלה קלה תהיה פחות נוחה לתינוק. אין נוסחאות קסם, כדי שעגלה תהיה קלה היצרן מצר ומקצר אותה, הריפוד דק יותר, הגלגלים קטנים יותר והקפיצים פשוטים יותר וכך המשקל יורד. כמו כן טיולון חד כיווני עם מצבי שרוך יוריד עוד יותר את המשקל אבל מי שנפגע מכך זהו התינוק שכל הפשרות נעשות בגיזרתו.
ממבה פלוס רחוקה מלהתאים לך כי היא שוקלת כפליים מהטאי טאי לדוגמא! סלסה שוקלת 10 ק"ג שזה כמעט 3+ ק"ג יותר מטאי טאי ו4+ יותר מיויו. כמו כן הקיפול גדול משמעותית.
לסיכום אני חושב שהבי והסייבקס מיוס יכולות לענות על עניין המשקל, גודל הקיפול והטיולון הדו כיווני החשוב. הן לא מרווחות שלדעתי זה חיסרון לחורף אבל אם רוצים קל זהו אחד הפרמטרים שצריך להתפשר עליהם ולכן הייתי ממליץ ללכת לכיוון הזה כי עגלות כבדות יותר יהיו בעייתיות מאוד לצורך שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית המון תודה על הסדר שעשית בראש!
טלי14/11/2017תודה רבה רבה!
שנית-זה אומר שבסייבקס ובבוגבו לא יהיה לתינוק נוח-מהבחינה שאינן כה מרווחות או סביר?
ויש דגם שעדיף לי?-אייריס/מיוס/לא משנה?
וטיולון חד כיווני זה אומר בסייבקס ובוגבו בי ניתן,אני מבינה ,לסובב את פני התינוק לשני כיוונים, וזה יתרון/חשוב, כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם נ.ב האם הסלקל שלהם(הסייבקס ובוגבו ) טובים?
טלי14/11/2017תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/11/2017שלום טלי,
מדובר בעגלות צרות מאוד ולכן משקלן יחסית קל. תקחי תינוק בחורף עם לבוש עבה, מעיל, שמיכה והוא ישב בצפיפות וחוסר נוחות לדעתי (וכבר נתקלתי בהמון הורים שטענו שזה בעייתי מאוד בעינהם והם לא חשבו על כך טרם הקנייה). היצרנים היום מכוונים לנוחות ההורה ופחות לתינוק כי ההורה יכול לדבר ולהגיד שנח לו ולהמליץ על המוצר ואילו התינוק לא יכול לומר כיצד הוא מרגיש.
האייריס של סייבקס כבר יותר מרווחת אבל הגגונים לא ממש טובים לקיץ שלנו ונוחות הניוד לא יותר מסבירה.
לגבי סל קלים על כל דגמי סייבקס ובוגבו ניתן לחבר סל קלים זהים של סייבקס, בי סייף, ג'ואי או מקסי קוזי. לבוגבו אין סל קל מקורי ובעזרת מתאמים מתחברים החברות שהזכרתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושה? :(
טלי14/11/2017האייריס יש מצב, אם כך-כי אמורה ללדת בחורף בע"ה,אבל לא רוצה תינוק דחוס ומסכן..
אגב הן גבוהות ותהיינה נוחות לאחר ניתוח לדעתך?
מה עם הסיטי מיני? ראיתי הרבה מסתובבות בעיר איתן
עונה על הצרכים לדעתך?
פשוט חייבת לקבל החלטה כי רוצה לקנות עד סוף השבוע הזה ואתה ממש מומחה בתחום ואני פשוט אבודה מההיצע מחד גיסא ומהצורך שיענה על צרכיי מאידך גיסא..
שוב תודה קובי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת אינפניטי (דיימונד) רלוונטית?
טלי15/11/2017כעת שכנה עדכנה עליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך האויסטאר?
טלי15/11/2017ואיך עגלת האויסטאר? בחנות היום המליצו עלעה ושמעתי עליה לראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואחרוןןןן איך הגואי פקט בבקשה?
טלי15/11/2017תודה!😊
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/11/2017שלום טלי,
פחות ממליץ על הדיימונד. עוד יותר פחות ממליץ על הפקט לניו בורן. האוסיטר זירו דומה מאוד לבייבי ג'וגר אך לדעתי עדיפה בשל מדרך רגליים מתכוונן ומשוב מרופד יותר, כמו כן הבדים עדיפים.
החיסרון הגדול לדעתי הוא מושב חד כיווני אך כפי שרשמתי אם אין ברירה זו עגלוה מעולה שעונה באופן טוב לכל הדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)