מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אשמח להמלצה על העגלה המושלמתניצן16/11/2017
הי קובי! אין עליך עם הפורום הזה! אני יכולה לקרוא פה שעות.. תודה!!
לקראת לידת ינואר של ילדה ראשונה.
מחפשת עגלה משולמת, שכנראה לא קיימת. תוכל להמליץ על זאת שהכי קרובה אליה?
דבר ראשון- שתהיה קלה. אנחנו גרים ברמת גן בבניין בלי מעלית, קומה 3 וחצי. צריכה לעלות איתה בקלות במדרגות.
דבר שני- ראיתי שאתה ממליץ על אמבטיה גדולה, בעיקר לילדי חורף. ובהחלט חשוב לי שלא יהיה לקטנה צפוף.
דבר שלישי- שתהיה יציבה וחזקה. ממש לא מתאים לי ללכת כל יומיים להחליף גלגל שהתפרק או חתיכת ברזל שהתעקמה בשילדה..
דבר רביעי- ראיתי גם שמבחינתך טיולון דו כיווני זה יתרון משמעותי. אז גם זה נכנס לי לרשימה.. סומכת על שיקול הדעת מתוך הניסיון.. יכול להסביר במשפט למה זה כזה קריטי?
חייבת לומר שראיתי טיולונים "פתוחים" בצדדים, וזה היה נראה לי נורא חשוף לילד בן כמה חודשים בודדים. אז אולי זה גם חשוב? שהטיולון יהיה סגור יחסית? אשמח לשמוע דעתך גם בעניין זה.
סלקל מתחבר לא קריטי- גם ככה מתלבטים אם בכלל..
חברה/ מותג/ שם.. ממש לא חשוב.
ניראות (יופי) לא פרמטר. העיקר שתהיה פרקטית.
מחיר לא פרמטר.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף גם
ניצן16/11/2017שאנחנו צריכים שתתקפל קומפקטי. הבגאז' של הרכב שלנו לא גדול בכלל. אולי את האמבטיה נוכל לשים במושב האחורי ליד הכסא תינוק, אבל נראה לי שהשילדה כן תצטרך להיכנס בתא המטען..
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/11/2017שלום ניצן,
חשוב לציין שעגלה מרווחת וחזקה היא גם כבדה וגדולה בקיפול.
העגלה שלדעתי הכי קלה ביחס לרוחב הנדיב שלה וגם הכי חזקה היא הסלסה של איי.בי.סי ששוקלת כ- 10 ק"ג יחד עם הטיולון ושלדה לבד 6.5 ק"ג. יש לה טיולון דו כיווני ובהרחבה לדו כיווניות נעשה מחקר גדול שציין המון יתרונות החשובים להתפתחות התינוק מבחינה ורבלית ושכלית, קשר חזק מול ההורה, מינימום חרדות נטישה, שינה טובה יותר וכל אלו כמכלול לדעתי חשובים מאוד מאוד. הקיפול שלה סביר בגודלו ולהרבה רכבים קטנים היא תיכנס יחד עם הטיולון, אם האמבטיה ברוב המוחלט של העגלות יהיה צורך לשים בפנים הרכב.
עוד אופציות קלות וקומפקטיות יותר ודי אמינות הן בוגבו בי 5 או ארמדילו פליפ. בשני הדגמים האלו הפשרה תהיה ברוחב ובנוחות הניוד בהליכות מחוץ לדרך עירונית.
אפשר גם לשקול את הבוק פלוס שטיפה יותר כבדה מהסלסה וגם יחסית מאוד מרווחת ואמינה. מומלץ לשדרג בה שלדה לשלדת S51 וגם לצרף מזרן נוסף לאמבטיה ונוסף לטיולון. יכולת הניוד והקפיצים לא ברמה הכי גבוהה אך לצורך עירוני היא בסדר. אם יהיה צורך לעלות ולרדת מדרגות (למרות שאסור) זו תהיה משימה בלתי אפשרית בניגוד לסלסה שתהיה קלילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! ושאלה נוספת...
ניצן19/11/2017בהמלצתך הלכנו לראות את הסלסה. תודה!! הרגשתי שהיא כבדה לי.. האם זה המשקל של עגלה ועלי להתרגל ולהתמודד? קיוויתי שיש קלות יותר..
בחנות שהלכנו לראות לא היה את הבוגבו, כך שקשה לי להתייחס אליה. נלך השבוע לחנות אחרת לראות.
ולגבי הארמדילו פליפ, היה נראה לי שהאמבטיה נמוכה. זה חסרון? שצריך להתכופף הרבה בשביל להגיע לתינוקת כל פעם..? חשבתי שכן, אבל מעניין לשמוע מניסיון.
בין שתיהן- הבוגבו והפליפ- יש טובה יותר? מבחינת חוזק, עמידות, בטיחות ונוחות לתינוק, ניוד..?
שואלת למקרה שהסלסה תמשיך להיות לי כבדה מדי, גם אחרי בדיקות של עגלות אחרות... מה שכתבת על הבוק נשמע טוב, אבל זה שא"א לעלות איתה במדרגות הופך אותה ללא רלוונטית עבורי.
ושאלה נוספת:
האם לדעתך הטרילוג'י תתאים לנו? היא כבדה מדי כדי לעלות איתה במדרגות?
חברה שיש לה המליצה, רציתי לשמוע את דעתך אם זה יכול גם להתאים לצרכים שלנו.
תודה רבה רבה! ושוב- אין כמו הפורום הזה! חובה לכל הורה מתחיל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה...
ניצן19/11/2017סליחה שאני כל רגע נזכרת במשהו נוסף. ותודה על הסבלנות!!
איך הארמלידו xt (של 2016) ביחס לפליפ?
שווה לבדוק גם אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת...
מתערבת19/11/2017אבל אם חשוב לך טיולון במבנה "סגור" יחסית- הxt לא בשבילך. קובי, תקן אותי אם אני טועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/11/2017שלום ניצן,
נתחיל בכך שארמדילו ופליפ זו אותה עגלה. הדגם הנכון והמתקדם הוא פליפ XT. אכן מדובר בעגלה נמוכה עם אמבטיה וטיולון צרים ואם לא אהבת את הגובה בבי זה די דומה. אכן כפי שציינו המושב די פתוח אך הגגון די אוטם בשתיהן וזה המינוס במוצר קל וכפי שאני תמיד מציין כדי לחסוך במשקל נחסכים דברים אחרים כגון גובה, גלגלים קטנים, מושב ואמבטיה צרים וקצרים ללא כנפיים סוגרות בצדדים, בדים דקים יותר, השלדה דקה יותר מה שאומר שיש סבירות לבלאי גבוהה יותר.
בסופו של יום זה השיקול שצריך לעשות:
נוחות התינוק ולצער ההורה מקבלים מוצר כבד וכאן זה כבר נע מהסלסלה לדוגמא שבאזור ה- 10 עד עגלות ששוקלות 15 ק"ג. כמו כן הקיפול יהיה יחסית גדול.
נוחות ההורה ולצער התינוק הוא ישב/ישכב בצפיפות ובגובה נמוך (שגם לא נח להורה אבל גם בגובה פליטות רכבים), יתכן ויורגש על ידי התינוק מכות קלות מהדרך (תלוי היכן מטיילים).
אפשר למצוא את היתרונות לכאן או לכאן אבל הבגדול ועל כף המאזניים אלו נוחות התינוק אל מול ההורה כאשר עגלות כמו הסלסה או הבוק שציינתי הן די באמצע, נוחות לתינוק אם נוחות די טובה להורה.
בין בי לפליפ הבי קלה יותר, לדעתי נוחה יותר בניוד ותהיה אמינה יותר בזכות קפיצים עדיפים אך המושב צר וקצר יותר והאמבטיה צרה עוד יותר מהפליפ כך שאם לא התחברת לפליפ אני בספק אם תתחברי לבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)