מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- האם הגגון של הטיולון זה גם של האמבטיה?אני12/12/2017
מונסטר - האם הגגון של הטיולון זה גם של האמבטיה?
דונקי - בדגם הקודם - גלגלי אוויר, בדגם הנוכחי - מוקצף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/12/2017שלום,
במונסטר יש גגונים נפרדים לכל חלק.
דונקי דור קודם אוויר, דור חדש מוקצף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדונקי
אני15/12/2017מוקצף/אוויר
בהנחה שאני מוצאת את הקודם יד 2 במצב טוב - האם שווה ולקבל גלגלי אוויר, או להשקיע בחדש למוקצף?
אני יודעת שהעגלה סופר יקרה. אבל אנחנו אחרי הבי. מתלבטים מאוד בין הדונקי והמונסטר - אני יודעת שאלו 2 עגלות שונות מאוד. אבל המונסטר נראית ככ צרה... ואני אוהבת שהילדים שלי עם הפנים אלי. ונכון שהיא רחבה יותר, אבל אני רואה הורים שמסתדרים.
חשבתי גם כמה צעדים קדימה - על היום שאני אפשר את הילדים בבוקר. אני מתכוונת להוריד אותם עם הבי - אחד בסלקל והשני במנשא (אוהבת מנשאים). ככה אני לא צריכה להוציא ולהכניס שני ילדים מסלקל, רק אחד. וכשיגדלו קצת, אם אצטרך עגלה, אולי אקנה טיולון פשוט יד שנייה רק מהרכב למעון.
החל"ד שלי מסתכם בעיקר בטיולים בשכונה, פארקים, קניון וביקורים אצל ההורים (שם אין מעלית אז בכל מקרה סלקל ומנשא). למעלות הביתה - עם שני הגדולים (לא תאומים) העגלה ברוב הזמן נשארה ברכב. יודעת שפה שניים, אז שוב - בי ומנשא.
ואני מניחה שפשוט יהיה להם נוח יותר בדונקי הרחבה מאשר במונסטר הצרה.
אוסיף דבר אחרון - בעלי עבר את ה 2 מטר. ילדים ארוכים מאוד... כבר בבטן הם בשבוע-שבועיים יותר ארוכים. קצב הגדילה שלהם מטורף. נראה לי שבדונקי יוכלו להנות יותר מהאמבטיה ומהמושבים המרווחים.
סליחה על החפירה, אבל הפירוט יוכל לעזור אולי לקבל החלטה. ואם עולה בדעתך עגלה אחרת שיכולה להתאים - אשמח לשמוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהweekender
אני15/12/2017בהנחה שאני מוצאת יד 2 - איזה גלגלים יש למהדורה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אני16/12/2017אני כל פעם מגלה משהו חדש... אני מבינה שבדונקי 2 אפשר לשים סלקל של צ'יקו - ידוע לך אם את הקייפיט? אני יכולה להשיג מתאמים מחו"ל אם אין בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/12/2017שלום,
לגבי דונקי דור ראשון מדובר בגלגלי אוויר ולדעתי זה חיסרון עצום כי הם דורשים תחזוקה שוטפת ותמיד יש סכנת פנצ'ר. לדעתי אפשר לחבר את גלגלי הדונקי 2 לדור הראשון ושווה לבדוק מול היבואן רכישת גלגלים בנפרד אם הולכים על דונקי יד 2.
לגבי הבדלי גודל, ההבדל המשמעותי הוא ברוחב ודווקא באורך (בטיולון) לדעתי למונסטרס יש יתרון קל כי בדונקי המושב מוגבל לגובה מסויים בעוד שבמונסטרס יש מדרך רגליים שלא קשור לטיולון. מבחינת ניוד ואפשרות להפוך ליחיד יש לדונקי יתרון כאשר החסרונות הם הרוחב, משקל כבד יותר, קיפול מסורבל מאוד וגם גדול יותר. אין ספק שכאן יש דילמה בין נוחות התינוק לנוחות שלכם.
אין לי המלצות אחרות פרט לזום של איי.בי.סי שכפי שציינתי זהו סגנון אחר לחלוטין אבל לדעתי היא נוחה בהרבה גם מהדונקי בעיקר כי יש אפשרות שהתינוקות יהיו מולכם, מול השני וכו'.
לגבי צ'יקו לדונקי, אם קיים מתאם אז הוא לקייפיט ולדעתי יהיה אפשר להשיגו בארה"ב אבל שווה לבדוק מול בוגבו ישראל לפני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין ספק שכאן יש דילמה בין נוחות התינוק לנוחות שלכם
אני17/12/2017רק להבין - מבין שתי העגלות - איזו מהן יותר נוחה לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/12/2017שלום,
לדעתי הדונקי כפי שהסברת האמבטיות והטיולונים מרווחים יותר. כמו כן יש אופציה שהטיולונים יפנו אלייך שזה עוד יתרון ולכן לדעתי לתינוקות היא נוחה יותר.
המונטסרס קלה באופן משמעותי, צרה יותר ברוחב הגלגלים, קלה יותר לקיפול וקטנה באופן משמעותי ולכן יש לה יתרון עצום בנוחות להורה ונתינת אורח חיים נח יותר להורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)