מנשא בייבי ביורן מיריקל

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• מנשא בייבי ביורן מיריקל
    מיטל
    04/02/2018

שלום קובי!
    רכשתי מנשא ביבי ביורן מדגם מיריקל עם הבד הנושם. בתי בת חודשיים.
    בחנות מדדתי את שני הדגמים הוואן והמיריקיל, המיריקל הרגיש לי יותר נוח גם בתור אחת שסובלת מכאבים בגב התחתון, בנוסף הוא הרגיש לי פחות מסורבל מהוואן מבחנת תפעול, ומה שחשוב לא פחות היה נראה לי שלילדה היה יותר נוח. (בוואן היא כאילו נעלמה בפנים כמו בתוך קופסא) רציתי לדעת את דעתך לגבי הדגם שבחרתי וכן האם השימוש בו בריא לתינוקת בגיל חודשיים בלבד?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנשא בייבי ביורן מיריקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    04/02/2018

שלום מיטל,

מבחינת נוחות עבורך אין לי ספק שהמירקל הוא המנשא הנח בעולם.
    מהתייעצות שלי עם אורטפד הוא עדיף לשימוש מגיל 4 חודשים בגלל שאין לו תנוחת פיסוק כמו בוואן או תנוחת עירסול כמו במנשאי ארקו או מנשאי החגירה.
    יחד עם זאת, אם השימוש הוא יחסית קצר ולא ממושך אני לא חושב שמוצר יכול ליצור בעיות כל שהן.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור נוסף בנוגע למנשא

מיטל
    07/02/2018

תודה רבה על תשובתך המפורטת!!
    רציתי לדעת למה בגיל 4 חודשים הפיסוק במנשא כבר לא ככ קריטי?
    אני שואלת כי שמתי לב שדווקא בדגם הוואן הפיסוק הופך להיות רחב יותר ככל שהתינוק גדל, או שאני טועה?
    קניתי מנשא רק לצורך שימוש קצר כמו לרדת לאוטו עם דברים או לצאת לסידור קצר (מאחר ןאנחנו גרים בבית ללא מעלית). כרגע הילדה בת חודשיים. הענין הוא שאני סובלת מאוד מכאבי גב אולם מתלבטת קשות אם להשאר עם המיריקל או לעשות ויתור על הנוחות שלי ולהחליף לוואן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    09/02/2018

שלום מיטל,

קודם כל חשוב להבין שבריאותית לא יכול להיגרם שום נזק!
    המטרה בתנוחת פיסוק או עירסול זה להרגיל את התינוקות להיות בתנוחה הזו מכיוון שזו תנוחת זחילה.
    תנוחת הפיסוק מכינה לזחילת גחון ותנוחת עירסול מכינה לזחילה על 4. מכיוון שאי אפשר להשכיב עדיין על הבטן אי אפשר ללמד את התינוקות להיות בתנוחות האלו ומה שקורה במנשא שאין לא את התנוחות האלו הוא שרגלי התינוק נמתחות בצורה ישרה, לכן כשנתחיל להשכיב על הבטן הרגליים יהיו ישרות כי זו התנוחה התרגל אליה.
    בגיל 4 חודשים אפשר כבר להתחיל ללמד אותם לשכב על הבטן, להתהפך ואת התרגולים הראשונים של זחילה כמו הצמדת הברך לבטן (סוג של תנוחת צפרדע) ואז עניין המנשא פחות קריטי כי יש דרך ללמד ולתרגל.
    הדבר היחיד שמנשא ללא התנוחות האלו יכול לעשות זה לעכב את הזחילה אבל זה גם מאוד מאוד אינדיווידואלי.
    מילדי הבנתי שיש תורה שלמה מאחורי זה ובילד הראשון התשמשנו במנשא שקדם למירקל ואכן התפתחות הזחילה הייתה איטית לעומת אחותו שהייתה במנשא קשירה בתנוחת עירסול (אבל מה שאני בעצם אומר שהכל בסדר וגם הגדול עשה את כל שלבי הזחילה עם כי טיפה בשלב מאוחר). עוד אפשרות למי שמשתמש במירקל היא לשבת עם התינוק כשהוא על הרגליים שלנו על הגב שלו ולהצמיד את הברכיים לבטן מדי פעם, זה מתרגל תנוחת עירסול. כמובן שיש המון קורסים שונים להתפתחות התינוק ואני תמיד ממליץ לגשת לאחד כזה ולקבל הסבר הרבה יותר מקצועי ממני בתחום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואו תודה רבה לך על תשובה ככ מפורטת!!!

מיטל
    20/02/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו