נוחות ניוד, עלייה וירידה ממדרכות

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• נוחות ניוד, עלייה וירידה ממדרכות
    קארין
    10/03/2018

היי קובי. לקראת לידה שניה בהפרש 7 שנים. אולי מתכננים ילד נוסף לאחר מכן בהפרש לא גדול. אנחנו מחפשים עגלה שתהיה נוחה לתינוק ויחסית נוחה גם לנו. עגלות מהן התרשמתי לטובה לאחרונה הן בוגבו פוקס החדשה שטרם ראיתי במציאות אבל עקבתי אחר סרטונים ועדכונים ביוטיוב והיא גם יפה לדעתי.
    סלסה 2018 אותה ראינו בחנות אבל נראתה לי קצת מסיבית מבחינת הרוחב שלה אני דיי נמוכה אז אולי זו הרגשה שלי...
    עוד עגלה שראיתי שהגיעה אבל לא ראיתי במציאות היא סירקל של ABC. מכאן כמה שאלות:
    1. ראיתי שסירקל נשכבת בטיולון לשכיבה מלאה עם 4 מצבים - שזה יתרון לעומת סלסה שיש לה שקע בישבן. מה מבחינת המידות של רוחב השלדה, המרחק בין הגלגלים? האם רוחב מושב הטיולון הוא כמו בסלסה שזה 33 ס"מ או שהיא צרה יותר? אנחנו מחפשים עגלה יחסית מרווחת שתהיה נוחה לתינוק.
    2. נוחות ניוד, עלייה וירידה ממדרכות - איזו עגלה מומלצת? אני רוצה עגלה יציבה שתרגיש קלה יחסית עם קפיצים טובים. מה ההבדל מבחינה זו בין הסלסה לסירקל? האם כדאי להשקיע לטובת הסלסה מעל 1000 ש"ח נוספים לדעתך לעומת סירקל?
    3. בוגבו פוקס- יש סביבה עכשיו הייפ מטורף, כיאה למותג יוקרתי. מבחינת יופי לדעתי האישית לוקחת את כולן. ראיתי שיש בה שיפורים לעומת קמיליון-הסל למטה גדול יותר ונגיש יותר, יש מערכת קפיצים לכל גלגל בנפרד וגם מתחת למושב עצמו. גבוהה יותר שזה היה חסרון משמעותי של קמיליון ולכן לא התחברתי אליה. וכאן נשאלת השאלה האם היא באמת ברמה מעל סלסה למשל? והאם כדאית במידה ובאמת רוצים להשקיע?

אין לנו דרישות מיוחדות מבחינת משקל או קיפול כי אין לנו עלייה במדרגות ואני ללא רכב. עם זאת בעלייה וירידה ממדרכות חשוב לי שלא תרגיש לי כבדה, שלא יהיה מעייף לטייל איתה ושתהיה יכולת ניוד טובה. ונוחה לתינוק כמובן.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    10/03/2018

שלום קארין,

1. אכן הסירקל נשכבת למצב שטוח בעוד בסלסה לתנוחת עירסול. חשוב לציין שמחודש מאי יהיה ניתן לצרף לסלסה כרית/מזרן שתיישר את המושב אבל עדיין לא תתאפשר השכבה על הבטן והשאלה אם בכלל יש לזה צורך כאשר יש אמבטיה כלכך גדולה.
    רוחב הסלסה 63 ואכן היא רחבה יותר מהממוצע אך עדיין זה רוחב שמאפשר מעבר בכל מקום, מעל 64 ס"מ זה כבר יותר בעייתי. לגבי ההרגשה, אכן זו יכולה להיות ההרגשה שלך ולכן אני ממליץ תמיד לבדוק, להתנסות ולראות אם מסתדרים. כפי שאני אומר תמיד, זה נכון שלכם יהיה טיפה יותר קשה אבל התינוק יוצא נשכר כאן עם מושב ואמבטיה מרווחים וגבוהים.
    המושב של הסירקל לדעתי באותו הרוחב של הסלסה ואולי טיפה יותר רחב.
    2. הסלסה יותר נוחה לניוד בזכות צמיגים איכותיים יותר ובעיקר מערכת קפיצים שלא קיימת כמעט באף עגלה ולכן תהיה יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות, זה לא אומר שהסיקל כלכך גרועה, הוא ברמה גבוהה מאד אך לסלסה יש רף משלה. לא חושב שיש בעיה עם תיק מכיוון שאלו עגלות ששוקלות 11 ק"ג ולכן מאוד מאוד יציבות, כמוכן הסלים שלהן גדולים (של הסלסה עצום) ולכן המשקל בסל + משקל התינוק די מייצב את העגלה גם עם תיק סופר כבד.
    3. לדעתי זה בעיקר הייפ והמותג. אני חושב שאם נשווה מול הסלסה כאשר יש פער של 2000 ש"ח בינהן! הסלסה תנצח בהרבה נק' וכמובן שגם לפוקס יהיו נק' זכות אבל האם הן שוות את הפער? הפוקס מציעה נוחות ניוד טובה מאוד אך עדיין אין לה קפיצים ברמה של הסלסה, מצד שני היא גם אולטריין (יכולה להתנייד בכל שטח), היא קלה יותר בקילו מהסלסה. לסלסה אמבטיה וטיולון לחוד בעוד שבפוקס יש מסגרת משותפת ולכן לא יהיה ניתן לעשות רוטצייה בינהם בשלב המעבר לטיולון (מי שירצה מדי פעם להתשמש באמבטיה לא יוכל בפוקס). גודל הקיפול די זהה עם יתרון קל לסלסה, הטיולון נשכב בצורה זהה רק שלפוקס לא יהיה ניתן לרכוש כרית/מזרן כפי שהזכרתי.
    אני חושב שבמחיר של 5500 ש"ח עגלת הרטן תהיה מוצלחת בהרבה מהפוקס (במחשבה על נוחות התינוק והניוד) כי לה יש טיולון עם שכיבה מלאה וקפיצים עדיפים אבל היא שוקלת 3 וחצי קילו יותר מהפוקס ולא מתקפלת עם הטיולון.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה קובי. סוף סוף בחרנו

קארין
    25/03/2018

הלכנו להתרשם מהבוגבו פוקס במציאות והאמת שהיא מאוד מאוד כבדה... זה מוזר כי לפי היצרן היא אמורה להיות קלה (לפחות בהשוואה לסלסה) והיא הרגישה הרבה יותר כבדה. באותה חנות היה גם את הסלסה אז באמת עשינו בינהן השוואה אחת לאחת גם עם אמבטיה וגם עם טיולון וסלסה הרגישה לי יותר פרקטית וקלה, פחות מסורבלת. אמנם הפוקס יפה אבל מרגישה מאסיבית נורא...
    אהבתי שבסלסלה אמבטיה וטיולון נפרדים, אין צורך להתעסק עם החלפת ריפודים. בפוקס אמנם מושב הטיולון יותר רחב והצילון יותר מכסה אבל לדעתי גם בסלסה זה מספק והלכנו עליה. מה גם מחירה כמעט חצי מהפוקס. מרגישה שעשיתי בחירה טובה , תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    25/03/2018

שלום קארין,

שמחתי לעזור וזו פחות או יותר הדעה שלי. מיותר לשלם על מוצר כמו פוקס כשיש מוצר כמו סלסה שלא רק זול יותר אלא מציג יתרונות לא מעטים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו