עגלה ראשונה לתינוקת - טרילוג'י?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלה ראשונה לתינוקת - טרילוג'י?
    הילה
    04/04/2018

שלום קובי,

קודם כל המון תודה והערכה על הפורום הנפלא הזה, על המקצועיות, הסבלנות והנועם הייחודיים לך.

אני עומדת לפני לידה ראשונה בתחילת מאי בע"ה.
    גרה בקומה 2 ללא מעלית - עם בעיות ברכיים - ובלי עזרה קבועה של בן זוג, כרגע גם ללא רכב קבוע ברשותי. כאשר יש לי רכב, החניה לא תמיד בקרבת מקום. גרה בעיר.
    מחפשת (עדיין) דירה חליפית עם מעלית וחניה אך כרגע עדיין אין בנמצא.

מעוניינת בעגלה מה שיותר נוחה עבור התינוקת ולא מוכנה לוותר על אמבטיה ודו-כיווניות בטיולון. מוכנה להשקיע כספית למען עגלה אמינה ויציבה.
    מכל ההמלצות שקראתי כאן בקפידה נדמה לי שהאינגלזינה טרילוג'י תוכל לשרת אותי מבחינת משקלה וקלות הקיפול למרות נוחות ניוד בינונית ועוד חסרונות.

מבקשת ברשותך לשאול:
    א. האם יש לך המלצה אחרת לעגלה מלבד הטרילוג'י ש"קופצת" לך באופן ברור ואולי לא עלתה בדעתי?
    ב. דגם 2018 לעומת 2017 - האם יש לו עדיפות מבחינה מכאנית? מה היתרונ/ות הגדול/ים שלו - אם ישנם כאלה? מתלבטת אם להשקיע עוד כ-550 ש"ח עבורו (אחרי הנחה). האם המזרון שלו שווה את התוספת? או שבמילא יהיה כדאי לרכוש מזרון נפרד להמלצתך, ואם כן - איזה?
    ג. סוגית הסל-קל "האגי" שמטרידה אותי: הבנתי שהוא לא מומלץ. אני צריכה סל-קל כדי לצאת מביה"ח וחברה נתנה לי את הסל-קל "האגי" שלה עבור ההתחלה.
    כרגע אין ברשותי רכב קבוע, נעזרת ברכב של הוריי לעתים קרובות (טויוטה קורולה) ואשתמש בו ככה"נ גם לאחסון העגלה מאחר ואין לי אפ' לקשור את העגלה בלובי הבניין.
    במידה ואכן "אלך" על הטרילוג'י - מה היית ממליץ לי לעשות? האם לקנות סל-קל איכותי של חברה אחרת או להשקיע כבר בכסא בטיחות של צ'יקו עבור הרכב?
    איני בטוחה שאני מבינה לעומק את ההבדלים, אודה מאד לעצתך.

תודה רבה מעומק הלב,
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    05/04/2018

שלום הילה,

אכן ההמלצה צריכה להיות של מוצר קל בעל מנגנון קיפול קל, כמוכן גודל קומפקטי, זה בעיקר בגלל שיש צורך לעלות את העגלה לקומה 2. אם העגלה ממילא תשאר ברכב ולעולם לא תעלה זה כבר משנה דברים.
    אני כרגע מתמקד בעובדה שכן יהיה צורך לעלות אותה לבית.
    האינגלזינה נותנת אופציה של מוצר יחסית קל ובעל קיפול קטן ונח לנשיאה במדרגות. כפי שציינת יכולת הניוד בינונית לדעתי וגם סל החפצים לא ממש נח. מצד שני היא כן מספקת אמבטיה וטיולון מרווחים ואין עגלות שמציעות משקל קל יחסית ומרווח לתינוק. לגבי 2018 או 17, לדעתי שווה כבר ללכת על דגם 2018, זה יחסוך את קניית מזרן האמבטיה ולכן ההפרש לא ממש גדול. לגבי סל קל במקרה שלך כן הייתי חושב שנקסטפיט הוא פתרון טוב בעיקר שיש לך סל קל בהשאלה. ההגי לדעתי לא סל קל מוצלח אבל לנסיעות קצרות (בעיר) לדעתי הוא יעשה את העבודה.
    אני כן ממליץ לבדוק את בי 5, היא לדעתי פחות נוחה לתינוק אבל הרבה יותר נוחה בניוד, למי שיש בעיות ברכיים או גב לדעתי מאוד חשובה גם יכולת ניוד מכיוון שרוב הזמן אנו דוחפים את העגלה. על הבי מתחברים מגוון סל קלים טובים יותר מהאנגלזינה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות המשך ברשותך

הילה
    12/04/2018

שלום קובי,
    קודם כל תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי.
    אני מבקשת ברשותך לשאול מספר שאלות בהתאם לנתונים שהשתנו בתמונה:
    1. נראה שארכוש בקרוב אוטו שאוכל לאחסן בו אורח קבע את העגלה כך שהיא לא תעלה איתי הביתה. מבקשת לדעת האם יש הפסדים ברורים שאני מפספסת מאילוץ כזה לדעתך?
    והאם זה משנה את המלצתך לבחירת עגלה לאור כלל הנתונים שתארתי? (הבוגבו נראית לי צרה מדי בכל מקרה)

2. במידה וההמלצה עודנה לטרילוג'י - הפער בין 2017 ל-2018 הסתבר לי כ-800 ש"ח... האם עדיין מומלץ לרכוש דגם 2018 בשל השיקול של המזרון? והאם הוא טוב דיו בעיניך?

3. בסופו של דבר לא אשתמש בסל-קל שהושאל לי. התוקף שלו התברר מ-2005 וכמובן שלא ארצה לקחת סיכון...
    האם אתה ממליץ שאקנה גם סל-קל וגם כסא בטיחות? ואם כן אז איזה סל-קל?
    יודעת שצריכה סל-קל עבור היציאה מביה"ח אך ברור לי שלא אתקינו על העגלה כי לא יהיה נוח עבור התינוקת. האם יש הצדקה לרכוש את שניהם? אני מבולבלת מאד.

תודה רבה לך מקרב לב.
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/04/2018

שלום הילה,

אני חושב שעדיין עדיף לך ללכת על מוצר קל, גם הרמה לתא המטען דורשת מאמץ. כן הייתי ממליץ להתנסות בהרבה של עגלות כבדות יותר מהאינגליזנה כך שאם לאחר בדיקה תראי שאת מסתדרת תוכלי לחזור אלי, אז אוכל לתת המלצות לעגלות כבדות יותר. וכן, לפי דעתי נוחות יותר מהטרילוג'י לתינוק אך גם ביכולת הניוד כך שיצריכו ממך פחות מאמץ בהתניידות שזה גם נושא חשוב (בעיקר בעליות) למי שסובל מברכיים.

אם יש אפשרות להוסיף אז כן שווה ללכת על דגמי 2018 של האינגלזינה, לא רק בגלל המזרן, המוצר חדש יותר (גם ישיבה במחסן מורידה מחוזק המוצר והפלסיטקה), כמוכן בנושאי חלפים בעתיד לדגמים חדשים יותר קל יותר להשיג חלפים.

3. לסל קל יתרון אחד עיקרי שניתן לשאת אותו יחד עם תינוק ידנית או לחבר לעגלה. הזווית טיפה יותר נוחה מכסא.
    צ'יקו נקסטפיט נותן זווית די זהה לשל הסל קל ולכן נותר רק החיסרון של השליפה מהרכב וזה תלוי בעיקר בכם.
    אני לדוגמא לא הכנסתי את העגלה לבית, לא חושב שיש לכך יתרון אלא אם זה משמש במקום עריסה. כמוכן התינוקות מרבים להרדם בנסיעות ולכן יש יתרון בסל נשלף ואילו הייתה לך מעלית אז חיבורו לעגלה וניוד מהרכב יש למיטה מבלי להעיר את התינוק היו יתרון גדול. במקרה שלך זה לא אפשרי וגם נשיאה ידינית תהיה קשה מאוד, בטח כאשר התינוק יגדל ולכן אני נוטה להמיץ על רכישת כיסא נקסטפיט מההתחלה מה שגם יתן חיסכון לא קטן בכסף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה קובי

הילה
    20/04/2018

עשיתי כעצתך לגבי הטרילוג'י, ונראה שאבחר בה. מבקשת רק לשאול אותך אם נכון הוא שהטיולון של 2018 (ובכלל של הטרילוג'י?) הוא צר יחסית ולא נוח כ"כ לתינוק? תפסה אותי בחנות אם שבבעלותה העגלה והזהירה אותי מהפקטור הזה. ברור לי שלכל אחד יהיה מה לומר אבל כשעיינתי שוב במידות המפורסמות באתר של שילב, הופתעתי לגלות שאכן מידות הטיולון מצומצמות יותר ביחס לאלה של 2017. אשמח לשמוע מה דעתך.
    תודה רבה ושבת שלום,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/04/2018

שלום הילה,

ממה שבדקתי (נתונים יבשים) רוחב הטיולון של 2018 הוא 32 ס"מ שזה נחשב יחסית מרווח (בטח בהשוואה לעגלות כמו הבי), לדוגמא עגלה שנחשבת עם מושב רחב מאוד היא ברוחב 35 ס"מ.
    לא ראיתי שיש הבדל בין ה- 2017 (לפי בדיקות באתרים מחו"ל) ולכן הכי נכון הוא למדוד בחנות עם סרט מדידה אם יש הבדל.
    יחד עם זאת כפי שציינתי עדיין 32 ס"מ נחשב מאוד מרווח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מקרב לב! מעריכה זאת

הילה
    01/05/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו