טיולון קומפקטי וכסא בטיחות קל לעיגון

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון קומפקטי וכסא בטיחות קל לעיגון
    יחיאל
    26/04/2018

שלום קובי!
    הייתי לשמח להיעזר בך לפשוט עוד שתי התלבטויות בהן אנחנו מתקשים להחליט (אסכם בקצרה את הדילמות):

1. טיולון קומפקטי - ראינו הרבה. טיולון היויו וכל הדומה לו לא מצא חן בעינינו עיצובית. לכן חיפשנו משהו קומפקטי כמוהו אך שונה עיצובית, ומצאנו 3 אופצ': דגם 'לופינג' של חברת 'סקוויז', דגם 'מטרו' של חברת 'איא בייבי', דגם 'אקסטרה סמול' של חברת 'איזי ווקר'.
    ואחר התבשלות ארוכה על אש קטנה העלנו ש:
    סקוויז - הוא המועדף עלינו משתים. האחת, עונה על כל הדרישות (קומפקטיות, נראות עיצובית, קלות קיפול, מתאים מגיל לידה, יציב, וכו') כך נראה. ובנוסף ואולי בעיקר בזכות איזו יוקרה צרפתית המרחפת מעליו ומתיימרת להבטיח איכות שנראה על פניו כי באה גם לידי ביטוי באתר הבית של החברה בצרפתית המציע גם חלקי חילוף ועוד כל מיני ווריאציות. בקיצור עושה רושם שאתה קונה את המרצדס של הטיולונים מבחינת התמיכה והאחריות לאורך זמן. השאלה איתה נותרנו היא האמנם?! וכן, האם המחיר (תוספת של 400-500ש"ח) מצדיק?
    מטרו - היתרון הראשון לסקוויז נראה שזהה לחלוטין (מציע הכל, אולי מבחינת נראות קצת מרופט יותר), אבל יש לנו רתיעה מאיא בייבי (בכלל, גם בעגלות) - לא משדרת לנו תמיכה לאורך זמן כמו גם איכות מספקת עבור מוצר שאתה בונה עליו לשנים קדימה. השאלה איתה נותרנו, היא כמה זמן היא תחזיק והאם איכות החומר ממנה היא עשויה כמו גם השירות אותו נקבל יחזיק כמו הסקוויז או לא?
    אקסטרה סמול - שלושה חסרונות בולטים יש בה על פני השתיים האחרות: א. הקיפול והפתיחה לא חלקים. ב. חלק מן הריפוד נוגע ברצפה במצב מקופל. ג. חסרה ידית המאפשרת ניוד הדומה למזוודה קטנה - מה שאומר שמחייבת הרמה במצב מקופל - הרי חסרון נוסף לגב של אשתי (איני יודע מה לגבי תיק כיסוי, אם מגיעה עם או בלי). ד. נדמה לי שמצב השכיבה המקסימאלי שלה הוא פחות מהשתיים הקודמות ואין לה שק"ש, כך שלא מתאימה מגיל לידה - אולי חסרון רביעי. אולם, היא הכי זולה.

2. כסא בטיחות - לא ראינו הרבה מכיון שכולם היו נראים לנו פחות או יותר אותו הדבר, אולם היה לי ברור מאפיין עיקרי בו אני מעוניין והוא שהנחה אותי לכסא "שלי" - שיהיה פשוט וקל לעגן אותו לרכב ולנתק אותו מעיגון זה (לא אשכח את הקרבות עם הכסאות של אחיינים שלי בתוך רכב לוהט או בשעת לחץ. שבעתי!) - ע"פ כל בעלי החנויות אצלם ביקרנו פה אחד הלא הוא 'מרתון קליק טייט' של חברת בריטקס הגרמנית. לדבריהם, הוא הבלעדי העונה לדרישה זו, טכניקה ייחודית. כל שאר הכסאות עובדים בשיטה המסורבלת הישנה.
    חשוב לציין שכרגע אין לנו רכב משלנו, לכן העברת הכסא מרכב לרכב ככה"נ יהיה דבר שבשגרה.
    שאלתי היא, האמנם אין עוד כסא קל לעיגון מלבד זה?!
    כמו כן, מה בדיוק ההבדל בין שני הדגמים של המרתון - בין הרגיל לבולווארד?

חשוב לציין, בנוגע לשתי ההתלבטויות, שאנחנו מחפשים את האיכותי עבור וואן שוט וואן טיים. מאמינים בפתגם הערבי 'היקר הוא הזול'. בקיצור, מעוניינים במוצרים איכותיים שיחזיקו ל20 שנה בעז"ה, כשהמחיר הוא לא המפחיד. השאלה היא האם באמת קיים כזה דבר בשוק המדובר.

תבורך מפי עליון קובי!
    יחיאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    29/04/2018

שלום יחיאל,

לגבי טיולון. כפי שאני מציין תמיד, היתרון בטיולון הוא האפשרות לבדוק הכל יחד עם תינוק, כמוכן אתם כבר מנוסים ולאחר עגלה ולכן יודעים בדיוק מה מחפשים, לכן כאן קשה לטעות כי את כל הבדיקות ניתן לעשות עם תינוק ועם ידע שני דברים שאי אפשר לומר על בחירת עגלה. הלופטיג והמטרו מיוצרים כנראה באותו המפעל, לכן אני קורא לטיולון/עגלה כזו עגלת מדבקה שכל יצרן יכול להדביק את המותג שלו. תמיד יש יתרון שהמדבקה היא של מותג רציני ועוד יותר כזה שמחפש שם עולמי ולכן די בטוח שהם משקיעים יותר במוצר. (תמיד ניתן לרכוש את אותו המוצר בסכום זול יותר ע"י קיצוץ של דברים מסויימים), בנוסף אני גם חושב שיהיה יתרון בשירות. היצרנים העולמיים נותנים בראש למשווק מקומי שלא מטפל כראוי בצרכן.
    בנוסף אני מאוד אוהב את האיזי ווקר ולכן חושב שצריך להתמקד בה או בלופיג וכפי שציינתי בהתחלה לעשות את הבדיקות של הושבת תינוק, טיולון בחנות, עליה וירידה ממדרגה, תפעול המוצר (שינוי מצבים יחד עם התינוק בעגלה), קיפול ולאחר מכן תחליטו מה נכון לכם יותר.

בנוגע לכסא, המרתון בהחלט בחירה מעולה לדרישות. יש לציין שברייטקס היא חברה אמריקאית! ולא גרמנית, איני יודע למה בחנויות מתעקשים להזכיר שמדובר במותג גרמני. כן נכון שברייטקס רכשה את רומר (חברה גרמנית) אך המתרון הוא דגם אמריקאי ולכן אין כלל קשר לגרמניה.
    הבולווארד זהה למרתון רק עם הגנות ראש טובות יותר, מבחני הריסוק לא הוכיחו שזה מקנה יתרון בטיחותי ולכן המרתון עדיף גם כי הוא זול יותר אך לכם גם כי הוא קל יותר. היתרון הגדול הוא בהחלט התקנה קלה ומהירה עם אחוז מאוד קטן לטעות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו