מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בוגבו פוקס מצב טיולוןטל01/05/2018
היי קובי,
אני די סגורה על הבוגבו פוקס אבל הבעיה היחידה שמפריעה לי זה שמצב השכיבה בטילון הוא לא ישר, יש שקע והרגליים לא ישרות. האם זה פוגע בנוחות של הילד לדעתך? יש אמהות שאומרות שבטיולונים שונים ניתן לשים את הילד על הבטן וזה לא מסתדר לי כי הילד צריך להיות קשור..
בנוסף מה לדעתך עדיף יותר פוקס, פג פרגו פלוס או אינגליזינה? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/05/2018שלום טל,
השכיבה בפוקס נקראת תנוחת עירסול או תנוחה עוברית. יש לתנוחה יתרונות וחסרונות. כפי שציינת בין החסרונות לא ניתן להשכיב על הבטן בטיולון, לדעתי פחות נח לשינה רצופה של מעל לשעתיים ולדעתי לא מומלץ לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה.
מצד שני זו תנוחה טבעית של תינוק (גם במצב ישר הם ישר ירצו להרים את הרגליים בדרך כלל על המעקה), זו תנוחה שמעודדת זחילה על 4 ושומרת שתינוק לא יחליק מטה בירידה ממדרכה.
בפוקס האמבטיה גדולה ולכן לדעתי אפשר למשוך איתה בכיף עד חצי שנה כך שחיסרון אחד ירד. בנוסף עם מושכים עוד טיפה ואפשר אז יהיה פחות הכרחי להשכיב על הבטן בטיולון. ככל שגדלים כך פחות ישנים בעגלה ורוב ההורים לא נמצאים שעות רבות מחוץ לבית.
לגבי ההשוואה מדובר במוצרים שונים שכל אחד מציע יתרון אחר ולכן תלוי מה הדרישות שלכם מהחשוב ביותר לפחות חשוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, הדרישות שלי הן
טל03/05/2018קודם כל נוחות הילד, אני צריכה ללדת בסוף אוגוסוט וחוששת מהאמבטיה של הבי 5 תהיה לו קטנה תוך 3 חודשים ואז אצטרך בחורף להעביר אותו לטיולון ואז בגיל כזה קטן הוא צריך להיות קשור ולא חופשי וכמובן גם לא כל הבטן (ויותר מסורבל עם שמיכה בטיולון יש להם קטע להעיף את זה עם הרגליים) אבל מצד שני חוששת שהאמבטיה של הפוקס ענקית מידי כי אני רק ב1.60 ויכול להיות שזה יהיה מגושם עליי בנוסף התנוחה העוברית של הטיולון אולי גם מקשה לחתל בתוך העגלה?
ושוב תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/05/2018שלום טל,
אכן יש חיסרון גדול ברוחב של הבי וזה כולל גם את הטיולון.
מצד אחד זה המחיר. מצד שני הרווח הוא במוצר קל, קומפקטי שלדעתי כל הורה מרוצה ממנו (לפחות כל הורה עירוני).
אין מה לחשוש מאמבטיה רחבה או גדולה יותר, זה פחות משמעותי כי פער המשקל לא משמעותי. מה שכן צריך להדאיג הוא שהשלדה יותר גדולה מה שהופך אותה כבדה יותר ומסורבלת יותר וכאן השאלה, האם אני מתמודדת עם זה ומרוויחה מוצר מרווח ולדעתי נח יותר לתינוק או שבוחרת בחיים קלים יותר.
אצלנו השתמשנו בעגלת הרטן סקיי שהיא כבדה ב6 ק"ג לעומת הפוקס! ואשתי התמודדה איתה ללא בעיה. הרווח הגדול היה נוחות אדירה לתינוק ונוחות אדירה בניוד, בעיקר בדרך משובשת. אני מודה שבגיל שנתיים גם השתמשנו בבי (שהייתה קבוע ברכב). הדבר שהכי זכור לי שהיינו במיון והבי שברכב שמשה כעגלה והילדה ניסתה להרדם (כי מיון בלילה נמשך כמעט עד הבוקר) וכל תזוזה התעוררה, כשלא יכלנו לראות זאת נסעתי להביא את ההרטן ונפתרה הבעיה.
גם בגרמניה ורוסיה בוחרים בעגלות מסוג של הרטן כי הן גם יכולות להתמודד עם דרכים קשות. לכן אני סבור שזו החלטה שצריך לקבל על מה מתפשרים.
באשר לתנוחת עירסול, אני מסכים שגם לחתל אי אפשר, לא נכנסתי לעומק ההבדלים כי ניסתי קודם להבין את הכיוון.
אם את רוצה שכיבה מלאה ומוצר מרווח במשקל סביר אולי שווה לבדוק את הבוק של פג עם שדרוג לשלדת S ששוקלת כקילו יותר מהפוקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! עזרת לי מאוד שאלה אחרונה
טל07/05/2018קודם כל תודה רבה, עזרת לי מאוד!!
עכשיו לגבי סלקל מתאים לבוגבו (גם לפוקס וגם לבי 5), על מה אתה הכי ממליץ? איזה חברה ואיזה דגם ? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/05/2018שלום טל,
מהמתחברים לדעתי המומלצים הם דגמי סייבקס או מקסי קוזי. ככל שעולים ברמת המחיר של 2 היצרנים כך רמת הבטיחות תעלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)