מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בוגבו פוקס או בי 5זואי03/05/2018
היי
אני ממש מתלבטת איזה עגלה לרכוש ואשמח לעזרתך. אמנם מתלבטת בין הבי 5 לפוקס אבל פתוחה להצעות.
לגבי הצרכים שלי- אני קטנה (1.60) ובעלי 1.80
יש לנו גיפ כך שאין בעיית מקום וגרים בבניין עם מעלית.
מה שמפריע לי בבי 5 זה העניין שאין בטיולון פגוש!! זה נראלי חיסרון גדול אבל שמעתי שאפשר להוסיף האם זה נכון?
בנוסף האמבטיה שלה קטנה והיא פחות מתאימה לדרך משובשת.
לגבי הפוקס- אהבתי את העובדה שהיא מרווחת מאד לתינוק
אבל הקיפול שלה לא ידידותי. נאמר שהיא קלה בקצת מהבי 5 אבל שאני הרמתי זה הרגיש לי כבד הרבה יותר.
עוד חיסרון שהפריע לי מאד (יותר מהכל) זה השכיבה בטיולון. האמנם מדובר בתנוחה עוברית ואורטופדית אבל מרגיש לי שזה מגביל את התינוק (לא יכול להסתובב אפילו לתנוחה אחרת) וגם אי אפשר לחתל את התינוק בצורה כזו במקרה ואין החתלה נגישה
מבאס להשקיע המון כסף בעגלות טובות ואחרי שנה "לפרוש" לטיולון פשוט, זו פחות המטרה שלי.
ולכן אני אשמח לקבל המלצה, פתוחה לשמוע הצעות נוספות אם יש משהו שנראה לך יתאים יותר.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/05/2018שלום זואי,
אין דרך לקבל הכל, ככל שנבקש נוחות לתינוק כמו שכיבה מלאה, מושב מרווח ומרופד, נוחות ניוד מושלמת גם לדרך משובשת כך המשקל יטפס ויטפס. מצד שני ההפך, ככל שנבקש מוצר קל יותר, קטן יותר, קומפקטי יותר יוסרו ממנו דברים (לעיתים חשובים) והמשקל ירד אבל לדעתי גם נוחות התינוק תרד.
לגבי פוקס, היא כבדה יותר מהבי, לא יודע מי הגאון שסיפר ההפך. היא כבדה יותר בקילו וחצי יחד עם טיולון.
לגבי פגוש לבי, ניתן לרכוש מוצר לא מקורי מסין, אני פחות ממליץ מכיוון שהמוצר לא נבחן כך במכון התקנים ותוספות לא מקוריות עלולות לפגוע במוצר או באחריות עליו.
כמוכן אגלה לך סוד, רוב ההורים גם כאלו עם בי בסיכויים די גבוהים יחליפו את העגלה לטיולון בגיל שנה או טיפה מאוחר יותר. מדוע? כי טיולון הוא מוצר סופר קל, סופר קומפקטי ולרוב לא יקר, אנשים מעדיפים גם לשמר את העגלה לתינוק הבא כך שהדרך לטיולון היא קצרה בעיקר בגיל שנה או שנה פלוס שהתינוקות כבר לא זקוקים לכל הלוקסוס שעגלה מציעה ביחס לטיולון.
אם אהבת יותר את הפוקס כן הייתי ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה. השכיבה שלה אמנם כמו בפוקס (בטיולון) אבל גם המרווח. היא נוחה יותר לקיפול ולדעתי גם בניוד (בעיקר בנושא הקפיצים ועליה וירידה ממדרכות), לדעתי גם נוחה יותר בתפעול וגם זולה יותר. בנוסף יש אפשרות לרכוש לה מזרן שמיישר את המושב בשכיבה, אני לא יודע עד כמה הפתרון טוב כי עדיין לא יהיה ניתן להשכיב על הבטן. בנוסף דווקא בשינה כל תזוזה של התינוק, בעיקר בעגלה צרה גורמת להם להתעורר ולכן יש יתרון בשכיבה ישרה אך גם חיסרון. לגבי החתלה, מניסיוני הרבה יותר קל ונח לחתל מחוץ לעגלה, בטח שמחוץ לעגלה צרה שבה כמעט בלתי אפשרי לחתל. כל תיקי ההחתלה מגיעים עם משטח או שישנם חד פעמיים של האגיס ואז ניתן לחתל כמעט בכל מקום בנוחות וסטריליות.
דעתי האישית שנוחות התינוק והניוד צריכים להיות בראש ובראשונה, נכון לנו כהורים זה לא משולם ונכון שיש סיכוי גדול שנרכוש טיולון בגיל שנה/שנה פלוס (אך לדעתי זה נכון ל95% מההורים והעגלות שנרכוש).
מניסיוני השוק הישראלי עובד אחרת ולכן מאוד חשוב להבין את הרווח במוצר כבד יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)