מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אובדת עצות - עגלה לתינוק/סלקל/כסא בטיחות?לי07/05/2018
היי קובי,
הריון ראשון שלי :) מצפים לבת בחודש יולי (החם) הקרוב, ומחפשים אחר העגלה המתאימה ביותר עבורנו.
חשוב לי שהאמבטיה תהיה גדולה (ככל הנראה התינוקות ארוכה) אך לא רחבה מידי כדי שתכנס בכל דלת/מעלית. וכן כדי שאוכל להשתמש באמבטיה לפחות עד גיל 4 או 5 חודשים.
בנוסף, חשוב לי שלעגלה תהיה אופציה של טיולון עם מצב שכיבה של 170-180 מעלות, וכן מצב ישיבה מלא, שיוכל לשמש אותי לאורך זמן.
נקודה נוספת היא שבעלי הוא אדם מאוד גבוה (1.97 מ') ולכן חשוב שהעגלה והידית עגלה לא תהיינה נמוכות.
המליצו לי על עגלת האינגלזינה או עגלה של ג'וי - מה דעתך?
התלבטות נוספת היא בבחירת סלקל או כיסא בטיחות לרכב. אנחנו לא מעוניינים להוציא כסף על סלקל שישמש אותנו עד גיל 5 חודשים וכן על כסא בטיחות לרכב לאחר מכן. האם אתה ממליץ על רכישת כסא בטיחות שישמש מגיל לידה ועד 30 ק"ג, ולוותר על הסלקל? וכן אילו חברות מומלצות?
המון תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/05/2018שלום לי,
לגבי עגלה, תלוי מאוד גם מהו התקציב.
הג'ואי מאוד זולה ויש לה אמבטיה יחסית צרה והמושב טיפה קצר.
האינגלזינה לא מציעה ידית מתכווננת ולדעתי לאדם גבוהה מאוד היא לא תהיה נוחה (כמובן שתמיד כדאי להתנסות אישית עם כל מוצר, פעם ראיתי אדם מעל 2 מטר עם מוטת ידיים ארוכה ולכן הוא יכל ללכת על מוצרים נמוכים מבחינת הידית).
לדעתי העגלה המושלמת לגבוהים היא הסלסה של איי.בי.סי דיזיין אך אין לה מושב עם שכיבה מלאה אלא בתנוחת עירסול שזה בערך 170 מעלות.
אפשר לבדוק את עגלות הרטן אשר מאוד מרווחות ובעלות ידית מתכווננת.
אפשר לבדוק את מוצי אייגו שיש לה ידית מתכווננת ושכיבה מלאה אך לדעתי היא צרה.
אפשר לבדוק את אויסטר 2 שיש לה ידית מתכווונת והיא יחסית מרווחת. הקיפול שלה מאוד גדול.
לגבי כיסא, אכן יש יתרון עצום בחיסכון. יש לקחת בחשבון שבסל קל יש יתרון שניתן לשלוף מהרכב יחד עם התינוק. כמוכן ב-3 עד 4 חודשים ראשונים הזווית בסל קל לדעתי טיפה יותר נוחה.
ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט שנשכב כמעט עד לזווית של סל קל ורמת בטיחותו היא מקסימלית. לדעתי מי שרוכש אותו בהחלט יכול לוותר על הסל קל אם ניוד מהרכב הוא לא קריטי לו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)