עגלה קלה וקומפקטית - יתרונות וחסרונות של יויו

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלה קלה וקומפקטית - יתרונות וחסרונות של יויו
    נופר
    10/05/2018

הי קובי,
    אני מחפשת עגלה קלה וקומפקטית. הרבה חברות המליצו לי על העגלה של יויו (ניו בורן- אמבטיה + טיולון).
    אפשר לשמוע יתרונות/חסרונות? והאם אתה ממליץ על עגלה זו.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    11/05/2018

שלום נופר,

אני חד משמעית פחות ממליץ על עגלות מהסגנון הזה.
    אני מציין כאן תמיד, ככל שנוחות ההורה תהיה טובה יותר: עגלה קלה, קיפול קטן וכו' כך נוחות התינוק תרד. ביויו הנוחות להורה היא כמעט מושלמת ולדעתי ההפך הוא נכון כשמדובר בנוחות התינוק.
    האמבטיה היא לא ממש אמבטיה ומאוד צרה, לקיץ לדעתי זהו חיסרון פחות משמעותי אבל וזה אבל גדול, הטיולון מתאים רק מגיל חצי שנה, כלומר אם צפוף באמבטיה לפני כן לא תוכלו לעבור לטיולון. הטיולון חד כיווני, מחקרים מראים שעדיף לתינוק להיות מול הוריו עד גיל שנה+, לטיולון אין מדרך רגליים מתכוונן והוא צר יחסית. בנוסף הגלגלים מאוד קטנים ולכן נוחות הניוד לדעתי פחות מבינונית, בעיקר ככל שהדרך משובשת, מעבר לכך שלהורה פחות נח להתנייד לדעתי התינוק מרגיש את כל הרעידות או הטלטלות שבדרך. לכן אני פחות ממליץ. כן הייתי ממליץ על טיולון היויו אבל לא לפני גיל שנה.
    אני ממליץ להתאמץ טיפה ולהתמודד עם עגלות טיפה יותר כבדות וטיפה יותר גדולות בקיפול (ישנן עגלות שההבדלים יחסית זניחים). לדעתי עגלות כמו בוגבו בי 5, סייבקס מיוס או ארמדילו פליפ טיפה יותר כבדות אבל נוחות יותר בניוד, טיפה מרווחות יותר ומציעות טיולונים דו כיווניים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו