מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- גרה בעיר קומה שלישית עם מעליתאורי30/05/2018
שלום רב קובי,
ראשית תודה רבה על המענה המקצועי!
אודה לעזרתך בבחירת עגלה כי כבר נלאיתי מכל המבחר.
כעת בהריון ראשון עתידה ללדת בעוד כחודש פלוס.
גרה בעיר קומה שלישית עם מעלית. ללא מכונית כך שרוב ההתנהלות העירונית והחוץ עירונית היא בתחבורה ציבורית עם כל המשתמע מכך. בנוסף למרות היותי גרה בסביבה עירונית העגלה לא תסתובב בקניונים וכו אלא במדרכות עיר שהינן כוללות עליה וירידה ממדרכות והליכה במדרכות לעיתים משובשות אם לא לרוב- כך שנוחות הניוד ממש חשובה. כמו כן הנוחות של הילד חשובה לי ולכן קצת נרתעת מהבוגבו בי 5 שהיא ממש צרה. ואני בעלי נולדנו תינוקות גדולים יחסית (מעל 3 ק"ג) מצד שני ישנה חשיבות לרוחב משום ההתניידות בתחבורה ציבורית. כמו כן חשובה לי היציבות של העלה (שלא תתהפך מכל סל שאניח עליה, שהבדים יהיו נושמים ונעימים והגגון יהיה עם מסנן קרינה (יולדת בשיא הקייץ) אני יחסית נמוכה 1.60 אולם בעלי מעל ה 1.80. והאחרון חביב קיפול נוח שהוא לא פחות חשוב עבורי מהכל משום ההתניידות הרבה מחוץ לעיר בתחבורה ציבורית. ברור שאכפת לי שהעגלה לא תהיה כבדה מאד או מסורבלת מידיי. מה אתה אומר?!!?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/05/2018שלום אורי,
מאוד קשה להמליץ כי יש ניגודים בדרישה, אין מוצר מושלם שיכול להכיל הכל ולכן אתם צריכים להחליט על באלו פרמטרים אתם מוכנים להתפשר.
לדעתי עגלות בסגנון של בוגבו בי יהיו סופר נוחות לתחבורה ציבורית, גם כי הן קלות, הקיפול קטן אם צריך לקפל והן צרות, אם עולים לאוטובוס הן פחות תופסות מקום. נוחות הניוד סבירה לעיר, תלוי עד כמה הדרך משובשת. ככל שהמוצר יותר קל כך יש סיכוי שיתהפך יותר מהר אבל עדיין בי מאוד יציבה ולא תתהפך מכל סל, כמוכן כשיש משקל של תינוק היא מאוזנת וכמעט ואין סיכוי שתתהפך. החיסרון הגדול הוא גם בנוחות התינוק מכיוון שהיא צרה. לכן בכל הקשור לנוחות שלכם הבי או עגלות דומות כמו המיוס או ארמדילו פליפ XT2 יענו היטב לדרישות.
אם נחפש מוצר גבוהה, מרווח, נוח בניוד אז עגלות כמו סלסה של איי.בי.סי דיזיין או פג בוק יהיו מעולות, בעיקר הסלסה בכל הנוגע לניוד. הן מתקפלות די בקלות אך הן גדולות בכ- 30% מעגלות כמו הבי. הן שוקלות כ- 2 עד 3 ק"ג יותר מעגלות בסגנון הבי. אבל מצד שני הן מרווחות ונוחות יותר לתינוק, הסלסה גם הרבה יותר נוחה לניוד, עליה וירידה ממדרכות, הליכה בדרך משובשת שבה מעבר לנוחות שלנו התינוק ירגיש הרבה פחות את הריעדות מהדרך. מן הסתם הן יותר יציבות, מגיעות עם סלים הרבה יותר גדולים לאחסון וגם יותר גבוהות (בעיקר הסלסה).
אני מבין את ההתלבטות אבל חושב שאין מנוס להלחיט מה נכון לכם יותר, הנוחות שלך או נוחות התינוק ונוחות הניוד. חשוב לציין שהנוחות שלך במקרה שציינת חשובה לא פחות לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...שאלה נוספת
אורי31/05/2018הבנתי שהסלסה מגיעה רק בתנוחת עירסול- משהו שאני ממש שונאת... זה נראה פשוט לא נח לילדים מעל גיל שנה וחצי-שנתיים... האם יש פתרון לדבר?
דבר נוסף- מה זה אומר גדולות בכ30%? הם לא מתאימות לתחבורה ציבורית או לרחובות עמוסים? היכולת תמרון שלהן פחות טובה? ומה עם האיניגליזינה טרילוג'י 18?
אשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר31/05/2018שלום אורי,
לגבי הסלסה אכן כן, יש מזרן מקורי שמיישר אך עדיין לא יהיה ניתן להשכיב על הבטן. הכוונה בגודל +30% היא לאחר הקיפול. במצב פתוח הן גם גדולות יותר אך בלא יותר מ- 10% שזה כמעט ולא משמעותי ברחוב ובתחבורה הציבורית. היכולת תמרון הרבה יותר טובה בהשוואה לבי ודומותיה.
הטרילוג'י יותר מרווחת מהבי ובעלת קיפול מאוד קומפקטי, יותר ארוך מהבי אך הרבה יותר צר כך שזה פחות או יותר דומה. המינוסים לדעתי ובגלל זה לא רשמתי עליה הם בראש ובראשונה יכולת הניוד אשר פחות טובה, לדעתי גם מול הבי. גם בעליה וירידה ממדרכות היא פחות ידידותית לדעתי. בנוסף סל החפצים קטן ולא נגיש, אני מניח שבגלל שאין רכב תאלצו לקחת יותר ציוד מהבית על העגלה ובאינגליזנה יש פחות מקום אחסון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)