מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- לפניי קניית עגלת הסלסה 18 כמה שאלותלילי06/06/2018
היי קובי,
ראינו אתמול את הסלסה ולהן מספר שאלות.
בכל החנוייות שהלכנו אתמול לראות את הסלסה תמיד רק אותו צבע היה פתוח: "הכהה" - הפחות יפה. המוכרים טענו שאין את הבז' בהיר יותר- האם זה נכון?
2 במידה ואין יותר את הבז' האם לצבע הג'ינס הבהיר יותר יש מזרן בהיר יותר ופנים של אמבטיה בצבע בהיר? הפנים של הצבע הכהה כ"כ לא יפה ולא מתאים לתינוק לדעתי.
3, ראיתי שבדגם 18 אין רשת איוורור בגגון של האמבטיה- אני אמוהר ללדית בשיא הקייץ- האם הדבר לא "חונק" ומונע איוורור... כל שאר העגלות שהמוכרים הציעו לכולם היה רשת בגגון של האמבטיה לאפשר כניסת אוויר.
4. יש ביוטיוב סרטון שמראה שהבדים בעגלה ובטיולון עמידים לגשם- האם זה נכון? ז"א שלא צריך כיסוי לגשם?!
5. האם מגיע כיסוי לגשם לעגלה וכיסוי רגליים לטיולון? שכן הבייבי יעבור לטיולון בשיא החורף- ושוב ביוטיוב מראים גם כיסוי רגליים לטיולון- ואם לא היכן ניתן לרכוש ומה העלות?
6. הבנתי שאורטופדים לא ממליצים על שינה בתנוחת עירסול לילדים מעל גיל שנה- האם זה אכן נכון??
7. מבחינת הרוחב שלה האם היא יכולה לעבור במעברי עיר צרים, מעליות, תחבורה ציבורית וכו'
אשמח לתשובותיך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום לילי,
1. קיים צבע אפור בהיר, הפנים שלו זהה לכהה בכל הקשור לאמבטיה. בטיולון הכל בגוון הבהיר.
2. היה צבע בז' בשנת 2017 לא ב-18. עדיין קיים במלאי אך עם מנגנון הקיפול הישן! לגבי הפנים: אני חושב ותמיד ממליץ לשים סדין 100% כותנה לצפות את המזרן בכל מקרה כי א. זה כבר יתן לך צבע אחר ב. יקנה יותר נעימות לתינוק וג. כמובן ישמור על הבד מכתמים, כמוכן אני מאוד ממליץ לשים ספר עגלה מסביב לראש זה מעולה להתפתחות וחיזוק חגורת הכתפיים וגם העגלה תקבל עיצוב פנים חדש ;)
3. היה משלוח קטן שהגיע ללא הרשת, יש גגונים בנפרד ואפשר לקבל אחד עם רשת במידה וקיבלתם ללא. לדעתי כל מה שנמכר כיום הוא עם רשת.
4. נכון מאוד, מה שכן הייתי ממליץ שזה יהיה לגשם קל עד בינוני מכיוון שעדיין בעיקר בגשם כבד יכול להיכנס גשם מהחלקים הפתוחים ולשם כך צריך ניילון גשם.
5. לא מגיע ניילון גשם, המקורי מאוד יקר ואפשר לקנות אחד אוניברסלי בעשירית ממחיר המקורי שיעשה את אותה עבודה.
אין כיסוי לטיולון כי זה מיותר לדעתי ולרוב נופל, יותר יעיל לחורף זה שק שינה, גם כאן האוניברסליים לדעתי יותר יעילים, יותר יפים ויותר מתאימים לאקלים בארץ וכן גם יותר זולים.
6. ממליצים על תנוחת העירסול בכל גיל אבל בכל הקשור לעגלות מגיל חצי שנה. זו תנוחה שמאפשרת זירמת דם טובה יותר ומכינה את התינוקות לשלב הזחילה על 4. בכל קורס התפתחות יחד עם התינוק ימליצו לכם להצמיד ברכיים לבטן וזו בעצם תנוחת עירסול. אני זוכר שרק כך הרדמנו את הילדים עד כמעט גיל שנה תוך מספר קטן של דק' ולעיתים שניות. בתנוחת עירסול וקפיצה על כדור פיזיו, נשמע קצת הזוי אבל סופר יעיל וטוב שיש קורסים כאלו.
7. רוחב 63 ס"מ אמור לעבור ב- 99% מהמעברים אבל תמיד יש יוצא מן הכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אשמח להכוונה
לילי07/06/2018היי קובי,
קראתי את תשובותיך בעיון.
ראשית, לגביי הרשת בגגון:
הייתי ב4 חנויות וכולם טענו שה 18 מגיעה ללא רשת בגגון. ואף הראו לי ביוטיוב סרטונים של 18 שמראים שאין רשת בגגון של האמבטיה ובמקומו ישנה פתיחה רחבה יותר להצללה אופטימאלית. תוכל להפנות אותי לחנות שבה אוכל לקנות את העגלה עם הרשת בגגון? או לפחות היכן להחליף במידה ואקנה אותה.
שנית, לא הבנתי את תשובתך לגביי תנוחת עירסול, האם לאחר שהילדון כבר הולך (גיל שנתיים) זה פחות טוב? אשמח אם תחדד לי את הנושא יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום לילי,
במשלוחים האחרונים כן הגיע עם רשת ובחנויות מוצג דגם שהגיע במשלוח הראשוני שהיה ללא הרשת. כפי שציינתי בכל חנות שתזמיני יגיע עם הרשת וגם אם לא נוכל להחליף רק את הגגון לאחד עם.
ככל שהילד גדל כך פחות יש משמעות לתנוחת העירסול מכיוון ש:
א. הם פחות ישנים בעגלה וגם אם כן אז הם בכיף יכולים לישון במצב השני של המושב שהוא לא בתנוחת עירסול, גם לא בשכיבה מלאה אך בהחלט מספיק.
ב. כבר אין צורך להשכיב על הבטן
לכן בדיוק ההפך, ככל שהם גדלים כך החסרונות של תנוחת עירסול פחות משמעותיים עד בכלל לא. לדעתי היתרון המשמעותי של שכיבה מלאה בא לידי ביטוי בגיל 4 חודשים עד חצי שנה (אם רוצים להעביר מאמבטיה לטיולון בגיל כזה אז זה אפשרי עם טיולון בעל שכיבה מלאה בעוד שבתנוחת עירסול אפשרי רק בגיל 6 חודשים), לדעתי בסלסה זה פחות רלוונטי כי האמבטיה עצומה ותתאים בכיף עד גיל 6 חודשים וגם מעבר אם צריך. בנוסף באפשרות להשכיב על הבטן כאשר ככל שהם גדלים כך פחות שמים על הבטן בטיולון אם בכלל. מכיוון שהאמבטיה של הסלסה ענקית אפשר לנצלה עד השלב בו פחות צריך להשכיב על הבטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)