מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בטיחות של מזרנים נושמיםהילה06/06/2018
היי קובי,
הפורום שלך פשוט נפלא ואין ספק שיש לך ידע אינסופי בעולם הציוד לתינוקות.
רציתי לאתגר אותך טיפה בנוגע לבטיחות של מזרנים ״נושמים״ אשר אתה ממליץ עליהם.
האם אכן הוכח איפשהו שהם יותר בטיחותיים ממזרנים קשים? או שמא אלה הצהרות יצרן, או מסקנות אישיות כי זה מה שהגיוני לחשוב שיקרה כשאין ספוג?
מתוך עניין חיפשתי קצת בספרות מקצועית וכל המלצה בטיחותית שראיתי הייתה למזרן כמה שיותר קשה. זה גרם לי לתהות האם מזרון נושם רך יחסית (כמו האימג׳ין) הוא אף פחות בטיחותי ממזרן קשה עם ספוג. ראיתי איזשהו מחקר ישראלי שהשווה את נומו, אימג׳ין ועוד אבל לא השתכנעתי שמהלך הניסוי רלוונטי לנשימת תינוק.
כמו כן, אם אכן הוכח שהמזרנים הנושמים יותר בטיחותיים - למה הם מיוצרים באופן נישתי ורק אצל משווק אחד?
מעריכה מאד את דעתך ואשמח לשמוע מה אתה חושב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום הילה,
בנושא הזה הכל מבוסס על דעתי האישית בלבד אבל יש הסבר.
אני לא מכיר הוכחה ליעילות המזרן אבל אי אפשר גם לדעת. זאת מכיוון שאם המזרן יעיל אז לעולם לא נדע שהוא עובד ביעילות כי כלום לא קורה! יחד עם זאת אני לא מכיר אף מקרה של מוות בעריסה עם מזרן כזה (כמובן שאיני מכיר את כל המקרים באופן קרוב אבל נתקלתי בהמון סיפורים). במעקב שלי אחר מקרי המוות בעריסה בתקשורת אני תמיד רואה שהמקרים קורים או בגנים שם מהכרותי ב- 99% מהמקרים יש מזרנים פשוטים שגם אני בספק אם הם תקניים. אני את ילדיי העדפתי להוציא לפני השנ"צ שלהם בגן ושישנו בבית. בנוסף כשזה קורה בבתים לרוב זה בפריפריות או באזורים שבהם המצב הסוציו אקונומי נמוך ולכן בסבירות מאוד גבוהה הם לא השתמשו במזרן יקר וסביר שגם לא בבייבי סנס.
בכל הקשור למניעת מוות בעריסה אני לא חושב שיש יעילות עדיפה למזרן נושם על פני מזרן קשיח! אני חושב שמזרנים קשיחים לא פחות יעלים, אין גורם שיכול לספר בודאות את הסיבות למוות בעריסה, הסברה העיקרית היא שהתינוקות או הושכבו על הבטן (כך הם נרדמים יותר טוב ולא מתעוררים בקלות והורים בוחרים להתעלם מההמלצות) או שהתפכו באופן טבעי לבד. אז מה שקורה שהראש עלול לשקוע בספוג והתינוק לא יקבל חמצן, במזרן קשיח אין לאן לשקוע ולכן יש פחות סכנה.
אבל אני כן חושב שלמזרן נושם יש ערכים או יתרונות נוספים שאין במזרן קשיח: א. אני חושב שיותר נח לתינוק על מצע רך. ב. שינה על הגב על מצע קשיח גורמת בהרבה מקרים להיווצרות ראש שטוח, אין סכנה בריאותית אבל זה פחות אסטטי שגדלים וזה לכל החיים, החלק האחורי של הראש מתפתח רק בשנתיים/שלוש הראשונות. ג. אם חלילה התינוק ישן על הגב ושמיכה עוטפת את פניו עדיין יכנס אוויר מלמטה. ד. יש סירקולציית אוויר ולכן אין סכנה של חימום יתר שגם כאן יש סברה שזה מוביל למקרי מוות בעריסה כי הרוב המוחלט של המקרים קורים בחורף! ה. אם תינוק במצב שהוא על הבטן ופולט הנוזל מחלחל מטה במזרן רשתי לעומת מזרן ספוגי שבו קיימת אפשרות שהתינוק יבלע את מה שפלט, דבר שעלול להוביל לחנק.
ו. יש המלצה של משרד הבריאות לא להתשמש במוצרים עם מעכב בעירה לתינוקות מכיוון שאלו כימקלים לא בראים. התקן דורש שהמזרן יהיה חסין לאש וספוג אינו חסין ולכן משתמשים במעכבי בערה.
למה אין יותר מדי?
א. אין ביקוש. באירופה וארה"ב יש הרבה יותר דגמים ובוריאציות שונות וכו'.
ב. זה יקר, הישראלים לא אוהבים לשלם.
ג. מדיניות הכל יהיה בסדר, בעזרת השם.
ד. אין מודעות.
יש כיום יותר מ- 3 יצרנים מובילים ודגמים נוספים בשוק: בייבי טק מולטיפלואו (נמכר בהרבה חנויות למוצרי תינוקות), אימג'ן (בלעדי לשילב) ונומו (נמכר בהרבה חנויות למוצרי תינוקות). על השאר לא אפרט כי יש לשים לב ולבדוק מול מכון התקנים שלמוצר יש או תו תקן או אישור מכון התקנים בתוקף. כפי שציינתי יש מספר יצרנים נוספים בשוק שלדעתי מוכרים ללא אישור מכון התקנים או תו תקן.
נתקלתי בהמון אנשים, בעיקר שניהלתי חנות שטענו שאני משתמש בהפחדות כדי לגרום להם לרכוש מוצר יקר אבל המצב ממש לא כך! לרוב אני ממליץ על מה שאני הייתי קונה לילד שלי. תמיד ההמלצה שלי הייתה זהה, תקנו את המיטה הכי זולה שיש (רק שתהיה תקנית) ואת המזרן הטוב, כלומר אם לא נושם אז לפחות דו צדדי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)