מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שאלות לגבי הבדלים בין עגלה לטיולוןמור07/06/2018
שלום רב, שמי מור.
לפני שאני מתחילה להתעסק בכלל בדגמים וכו׳ אני לא מצליחה להבין האם כדאי לקנות עגלה שמגיעה עם כל האבזור (אמבטיה, טיולון, בל קל וכו׳) או לקנות עכלת אמבטיה פשוטה (אם יש דהר כזה הכלל) ואחרי כמה חודשים לעבור לטיולון? לפי מה שקראתי העגלות הן מסורבלות וכבדות יותר ואני לא מבינה למה צריך להעביר שנתיים עם מוצר לא נוח כשאפשר בחצי שנה הראשונה ״לסבול״ ולאחר מכן לעבור לטיולון שהוא הרבה יותר נוח. אשמח אם תוכל קצת לסדר לי את המחשבות בראש. המון המון תודה וערב טוב, פורום מקסים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום מור,
ראשית אין עגלות שנמכרות רק כאמבטיה, גם אם היו זו בטח תהיה אופציה יקרה.
המוצר טיולון נח בעיקר להורה ולא לתינוק. מדוע רוכשים טיולון:
א. כי הם זולים
ב. כי הם נוחים יותר להורה, ככל שהתינוק גדל כך פחות משמעותי שהמוצר יהיה נח לו
ג. ההורים רוצים לשמר את העגלה לתינוק הבא ולחרוש על מוצר זול שגם אם ילך לפח אחר כך לא נורא.
לשים תינוק בן חצי שנה בטיולון לדעתי זה דבר גרוע לעשות.
אני ממליץ תמיד שהתינוק יהיה מול ההורה ולכן צריך טיולון דו כיווני, אלו בעיקר הטיולונים שמגיעים עם העגלה + האמבטיה.
מחקרית זה עדיף לתינוקות עד גיל שנה + אז בסיום השלב הזה אין בעיה לעבור לטיולון בסיסי וזול.
"לסבול" זה לדעתי עבור הנוחות של התינוק ולכן יש לשים כף המאזניים מה ההעדפות שלנו. עד כמה חשובה נוחות התינוק ועד כמה חשובה הנוחות שלנו וזה מתשנה מאדם לאדם. אם מישהו גר בקומה גבוהה ללא מעלית, מתנייד בתחבורה ציבורית אז אין ברירה וצריך לחפש מוצר שיהיה נוח לו. אם אדם גר בק.ק עם רכב גדול שמרים את העגלה לעיתים רחוקות אז עניין המשקל לא רלוונטי ואז אפשר ללכת על מוצר סופר נוח לתינוק כי אנחנו לא ממש "נסבול".
לסיכום: כפי שאני אומר תמיד, אין עגלה מושלמת. תמיד יתרון משמעותי יגיע עם חיסרון ולכן יש להתאים את המוצר כך שיהיה מושלם לצרכים שלנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!! ושאלה קטנה נוספת
מור08/06/2018המון המון תודה לך!! ממש עשית לי סדר בראש:)
שאלה נוספת- האם היו-יו שמותאם לניו בורן נחשב לטיולון דו כיווני? (כזה שמגיע עם אמבטיה וכו׳) והאם מומלץ? או שהוא בגדר המוצרים שנחשבים לא נוחים לתינוק? בסופו של דבר הנוחות של התינוק הכי חשובה לי גם אם זה יבוא על חשבון הנוחות שלי כמובן ..
שבת שלום:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/06/2018שלום מור,
היויו נחשב כחד כיווני בתור טיולון. החלק הדו כיווני מתייחס רק לשלב האמבטיה (שלדעתי ביויו זו לא ממש אמבטיה).
לדעתי זו אחת הדוגמאות הכי טובות לכמה מושלם המוצר בתור נוחות הורה על חשבון נוחות התינוק.
הוא בין הקלים ביותר שיש, בין הכי נוחים לקיפול ואחד הכי קטנים לאחר הקיפול שזה חלומי להורה.
מצד שני יש לו טיולון חד כיווני כאשר יש מחקרים שממליצים שהתינוק יהיה מול ההורה גם בשלב הטיולון. הטיולון לא נשכב למצב ישר ומתאים מגיל חצי שנה ולא לפני. מכיוון שהאמבטיה די קטנה באם היא תהיה צפופה ולא נוחה בגיל צעיר מגיל חצי שנה אז זו בעיה. מדובר בטיולון מאוד צר ללא מדרך רגליים מתכוונן, עם גגון יחסית קטן ושינוי מצבים עם שרוך.
כמוכן הגלגלים קטנים ולכן המוצר מתאים רק לטיולים עירוניים לדעתי ולא יותר מדי מעבר.
אני חושב שאם הכיוון הוא למוצר שיהיה נוח לך מבחינת משקל, גודל קיפול, נוחות קיפול אז עגלות כמו בוגבו בי 5 הן כיוון יותר נכון, הן עדיין לא שיא הנוחות לתינוק אבל בכמה וכמה דרגות מעל הנוחות של היויו לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מור14/06/2018המון המון תודה על המענה המפורט!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)