מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- איזו עגלה מומלצת? מבולבלתעדן12/06/2018
היי קובי.
קראתי הרבה מתוך השאלות של כולם אבל עדיין אין לי מושג מה לקנות. מצד אחד יש את הדגמים של ABC שנראה שאתה מאוד ממליץ עליהם אבל הלכתי לחנות להתנסות בהם והן גדולות מאוד... לא חושבת שאהייה מסוגלת להסתדר איתה. מצד שני אני לא רוצה עגלה שלא תהייה נוחה לתינוק שלי.
אנחנו שנינו יחסית נמוכים. אני 1.54 ובעלי 1.70. אני רוצה עגלה יחסית בגדלים היותר קטנים, נוחים לקיפול וקלים במשקל מabc ופג פרגו אבל עדיין שיהיו נוחות גם לתינוק, חומרים ובדים טובים ואיכותיים ובולמי זעזועים טובים עד כמה שאפשר. סהכ רוב ההליכה שלנו היא בעיר. המחיר יחסית גמיש- עד 5000 שרוב העגלות נכנסות לטווח הזה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום עדן,
אין מוצר כמו שאת מחפשת, הדעה שלי אומרת דבר פשוט.
ככל שיותר נוח לתינוק כך העגלה כבדה יותר ולדעתי יש עגלות נוחות יותר לתינוק גם מהפג וגם מהABC אך הן סופר כבדות.
מצד שני ככל שיהיה יותר נוח לי כך נוחות התינוק תרד.
אין כאן יותר מדי חוכמה, ככל שהמוצר קל יותר כך קצצו ממנו דברים לדוגמא: מושב צר מוריד משקל, גלגל קטן מוריד משקל, תמיכה לא קשיחה מורידה משקל, מושב חד כיווני מוריד משקל ועוד...
לדעתי עגלות כמו ABC או בוק הן ברף של משקל שהוא ממש בטיפה כבד מהממוצע אבל עדיין סופר מרווחות לתינוק עם גלגלים טובים לנוחות ניוד ובסלסה גם קפיצים נהדרים.
אפשר ללכת על כיוון טיפה הפוך וללכת על עגלות כדוגמאת בוגבו בי 5 שקלה, קטנה בקיפול אבל עדיין מציעה טיולון דו כיווני עם תמיכה טובה. היא צרה ועם גלגלים קטנים אך כפי שהסברתי אלו חוסכים במשקל.
עוד שיקול שצריך לקחת בחשבון, נכון שיש עגלות כבדות וגדולות השאלה שלדעתי צריכה להישאל זה כמה פעמים ביום נרים את העגלה כי בהליכה המשקל או הגודל הם לא פקטור!
כלומר מי שגר בקומת קרקע או בניין עם מעלית עניין ההרמה הוא רק לרכב, עניין שלוקח מספר שניות ונעשה בין פעמיים ל 4 פעמים בממוצע. מי שנוסע בתחבורה ציבורית בהחלט שווה לשקול לקחת מוצר קל וקטן. לכן אני ממליץ לעשות את החושבים איפה אתם כן מוכנים להתפשר כי פשרות חייבים לעשות לצערי ואיפה אתם לא מוכנים להתפשר ואז תוכלו להתכוונן לשניים שלושה דגמים ולהחליט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הלכנו שוב לחנות
עדן15/06/2018התנסיתי שם בארבעה דגמים שנראים לי הכי רלוונטים. כולם היו בבעיניי נוחות וטובות עכשיו נשאר להחליט. אציין כי לא חייב את העגלה הכי קלה אבל חשוב לנו שהעגלה לא תהייה כבדה מידי ומסורבלת כי יש לנו גרם מדרגות בכניסה לבית. ושמבחינת נוחות לתינוק תהייה טובה, הבדים איכותיים וחומרים חזקים. רוב ההליכה שלנו היא עירונית. העגלות בהתלבטות הן
1. מאמס אנד פאפס ארמדילו xt2- יותר כבדה מהאחרות אבל נראית יחסית מרווחת לתינוק. הגלגלים שלה קצת גדולים מאחורה אבל לא קריטי. הטיולון היה נראה טוב.. לא יודעת אם באמת נחשב טוב.
בוגבו בי 5- אמבטיה נראית קטנה.. לא ברור לי איך מבחינת איכות והאם הטיולון שלה נחשב לטוב ונוח. מבחינת הגלגלים ממש נוחה נראה לי להליכה בעיר. מה גם אין לה מעקה בהליכון ולא יודעת עד כמה זה קריטי וחשוב.
מאמס אנד פאפס אורבן- אהבתי ממש את העיצוב. גם לא ברור לי אם עדיפה מבחינת האמבטיה והטיולון. הניוד שלה היה סביר. האמבטיה בינונית.
סייבקס מיוס- קלה והאמבטיה נראית טוב. מה דעתך על הטיולון? ראיתי שאתה חושב שהרשת תתבלה עם הזמן אבל זה פחות מדאיג אותי. אותי יותר מדאיג מבחינת ההתמיכה לגב של התינוק. האם לדעתך זה בעייתי שאין תמיכה של פלסטיק מאחורה ואולי זה פוגע בגב?
אשמח שוב להמלצתך מבין ארבעתן מבחינת הפרמטרים שציינתי שחשובים לי.. משהו עד כמה שאפשר באמצע בין הנוחות שלי לבין הנוחות לתינוק.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/06/2018שלום עדן,
1. הפליפ עגלה טובה לדעתי, גם יחסית לא יקרה, נוחות הניוד בינונית על אף הגלגלים הגדולים גם בגלל החומר ממנו עשוי הגלגל וגם בגלל העדר קפיצים טובים. אם ההליכות עירוניות היא בהחלט תעשה את העבודה.
2. בי 5 לדעתי הכי נוחה לניוד מה-4 בעיקר בזכות הקפיצים הטובים וגם חומר הצמיג. האמבטיה הכי גרועה לדעתי מה-4, התפעול פחות ידידותי ולגבי המעקה זה חיסרון אך מאוד קל ולא מורגש, בבי הם יאחזו בברזלים בצד במקום במעקה.
3. אורבו, לדעתי כלל לא מומלצת, יכולת הניוד הכי פחות טובה, הכי גדולה בקיפול והכי כבדה, לא עונה לדרישות שלך.
4. מיוס, אני פחות אוהב את הרשת ובהחלט הייתי מעדיף שתהיה תמיכה קשיחה, גם ברגליים הרשת חשופה ולדעתי עלולה לסבול מבלאי שלדעתי האחריות לא מכסה. לדעתי הבי או הפליפ עדיפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינת הטיולון
עדן17/06/2018תודה רבה על התשובות המפורטות. זה ממש עוזר לעשות סדר בבלאגן.
נראה כי מבינת הניוד עדיף את הבי ומבחינת האמבטיה את הפיליפ. מה לגבי ההשוואה בין השניים מבחינת הטיולון והסל קל? חוץ מעניין המעקה בטיולון, האם יש העדפה מסויימת מבחינת נוחות לתינוק? בדים? הצללה? בטיחות של הסל קל? או פרמטרים אחרים שחשוב שיהיו?
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/06/2018שלום עדן,
לדעתי עניין האמבטיה זמני וגם בפליפ היא לא להיט ולכן לא חושב שזה צריך להיות חלק מהשיקול. אני חושב שהטיולונים פחות או יותר זהים, לפליפ יש גגון טיפה יותר טוב אך לבי אפשר לשדרג לבריזי שעוד יותר מכסה. הבדים לא להיט ואם מוסיפים מזרן איכותי זה לא ממש משנה מי מהן. לגבי סל קל אותם הסל קלים מתחברים על שני העגלות כך שכאן ממש אין הבדל.
אני חושב שלבי יתרון במשקל קל יותר בכ- קילו, קיפול קטן יותר ורוחב שלדה צר יותר.
יחד עם זאת יש פער עצום במחיר (כמעט כפול) ולכן אני ממליץ לשים משקל של 9 ק"ג ולטייל עם הפליפ והבי ולראות אם הפערים זניחים או משמעותיים כי כפי שהבנת בשאר הפרמטרים ההבדלים די זניחים ומכאן שהדעה שלי היא ללכת על הזול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)