מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מחפשים עגלה קלה עם טיולון דו כיוונינועה18/06/2018
שלום,
אנו מחפשים עגלה (אמבטיה וטיולון) שתתאים לנו. אנו גרים במרכז ת"א, בקומה שלישית בבניין בלי מעלית ובלי חנייה.
לכן קריטריון קלות העגלה חשוב לנו, אך גם ההתאמה והנוחות של התינוק. התכנון הוא לטפס עם העגלה אל הקומה השלישית ולפעמים להשאיר את העגלה בחדר המדרגות ולטפס כשהתינוק במנשא.
לכן אנחנו מתלבטים בין העגלות הבאות ונשמח מאוד לקרוא את חוות דעתך:
1. עגלת יויו: זו העגלה עליה הרבה המליצו לנו בגלל משקלה, אך אני מוטרדת מהאמבטיה הרכה שלה וכן מהעובדה שהטיולון לא מסתובב אל ההורה
2. ג'ואי פאקט: העגלה והאמבטיה יחסית קלות (וגם המחיר הנמוך יחסית יאפשר לנו להשאיר אותה בחדר המדרגות בלב שקט יותר), אך גם טיולון זה אינו מסתובב לכיוון ההורה
3. אויסטר זירו
4. טאיטאי
- הבנתי כי הג'ואי, האויסטר והטאיטאי יחסית דומות. האם יש מומלצת יותר בעינך?
5. ביגבו בי5: הטיולון מסתובב לכיון ההורה, אך העגלה כבדה יותר (וגם האמבטיה יחסית נמוכה. אנחנו שנינו גבוהים).
6. מאמס אנד פאפס: הטיולון מסתובב לכיון ההורה, אך העגלה כבדה יותר
- כיון שהביגבו והמאמס אנד פאפס יחסית דומות מבחינת הקריטריונים, האם יש לך המלצה על איזו עגלה עדיפה יותר?
7. סייבקס מיוס
אנחנו יודעים כי אין עגלה מושלמת ונצטרך להתפשר.. אך האם ישנה עגלה בטווחי המשקל הקלים יחסית (סביב ה-7 ק"ג, לא יויו אך גם לא 9 ק"ג כמו הביגבו) שהטיולון שלה מסתובב כלפי ההורה?
הרבה תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/06/2018שלום נועה,
לדעתי עדיף להתמודד עם הפרש משקל כדי שהתינוק יהנה מעוד נוחות. כמוכן מחקרים מראים שעדיף שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה + או לפחות עד גיל שנה. אי לכך אני נמנע מלהמליץ על עגלות חד כיווניות!
1. יויו - ראי הסבר למעלה. הוסיף שהיא נמוכה ולכן זהו עוד חיסרון עבורכם. הוסיף שהאמבטיה קטנה והטיולון מתאים רק מגיל חצי שנה, היה והתינוק גדול או בחורף אם לבוש עבה וצפוף לו באמבטיה לפני גיל חצי שנה אנו נהיה בסוג של בעיה.
2. אותו הסבר שנתתי על היויו.
3+4. מדובר בעגלות חד כיווניות, אם כבר חד כיווני אלו אופציות עדיפות בהרבה על יויו או פקט. לדעתי טאי טאי ואויסטר זירו הן הכי מתקדמות בסגמנט הזה אבל שוב, אני פחות ממליץ כי הטיולון חד כיווני.
5+6+7 עגלות די זהות. הבי והמיוס הכי קלות, לדעתי הבי עדיפה על המיוס בשל תמיכת גב קשיחה ונוחות ניוד טיפה עדיפה. כמובן שבגלל פערי מחיר אני ממליץ להתנסות בחנות עם כל אחת, לקפל לבד, לתפעל לבד, להרים לרכב ולבדוק מה נח או עד כמה הפערים גדולים ואם הם מצדיקים פערי מחיר.
אין עגלה מושלמת, צריך לקחת בחשבון שככל שהיצרן מקצץ דברים בעגלה כמו גודל גלגל, הורדת קפיצים הוא השמת קפיצים קטנים יותר, טיולון חד כיווני וכו' כך המשקל ירד. ככל שהעגלה תהיה גבוהה יותר כך המשקל יעלה ולכן אין נוסחאת קסם וצריך לקבל החלטות היכן יהיו הפשרות.
ההצעה שלי להמתקד בעגלות מסעיף 6+7+8.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נועה19/06/2018תודה רבה על המענה!
היום הייתי בחנות נוספת ושם הראו לי דגם חדש של סייבקס מיוס בשם easy s twist. במבט ראשוני היא נראתה לי כעונה על מרבית דרישותינו: עגלה קלה מאוד (כמעט כמו היו-יו, לא?) עם אמבטיה טובה ונשלפת עם רצועות (כך שאוכל לטפס במדרגות כשאני נושאת רק את האמבטיה) וטיולון דו-כיווני.
מה דעתך על עגלה זו?
כמו כן, המוכרת בחנות העירה את עניין שכל עגלה, לא משנה עד כמה קלה היא תהיה לא באמת אוכל לסחוב שלוש קומות (אני חוששת שהיא צודקת) ולכן פשוט כדאי לי לקנות טיולון המתאים מגיל 0 ובכלל לא עגלה משולבת (כי אמבטיה לא ניתן לקשור בחדר מדרגות וכן היא דורשת שמירת הייגניה קפדנית יותר ולכן גם לא מומלץ להשאיר במחסן המשותף. מחשבה זו הובילה תחילה את המוכרת להמליץ על על עגלת טאי-טאי בלי אמבטיה (לפני שהיא נזכרה בסייבקס מיוס הקלה). מה אתה חושב על כך? במה טאי-טאי עדיף על ג'ואי פאקט?
כמו כן, אשמח לדעת היכן ניתן לראות את עגלת אויסטר זירו? (הייתי כבר בשלוש רשתות ולא מצאתי)
תודה רבה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/06/2018שלום נועה,
אויסטר זירו נמכרת ברשת בייבי סטאר בלבד.
לגבי האיזי S. מדובר בטיולון מסתובב, עניין הסיבוב קצת מסורבל. יש לקחת בחשבון שהאמבטיה מאוד בסיסית ולא ממש אמבטיה.
הטיולון מאוד צר וסופר קצר כי אין מדרך רגליים מתכוונן.
אישית אני לא ממליץ, לא משנה מהן הסיבות אך אם מחפשים נטו נוחות עבורכם זו אופציה טובה מאוד שלדעתי עדיפה על היויו.
הטאי טאי מרווחת בהרבה, ארוכה יותר, יש מדרך רגליים מתכוונן, גגון יותר טוב, גלגלים טובים יותר ולכן יכולת ניוד עדיפה.
בעיניי מה שמספק נוחות ניוד ונוחות עדיפה לתינוק מומלץ יותר. אני בדעה שאנו כמבוגרים יכולים להסתגל להכל! אני מכיר המון הורים שגרים בקומה 3 וגם 4 שעולים כל יום ולעיתים מספר פעמים ביום עם עגלות ששוקלות בין 13 ל- 15 ק"ג, בסופו של דבר זה עניין של מה מחפשים יותר. אני ממליץ לפחות להתפשר על סוג של אמצע וללכת על עגלות כמו מיוס, בי5 או ארמדילו פליפ.
כן הייתי ממליץ לא לוותר על האמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך-
נועה19/06/2018תודה על המענה!
אם כך- בין הבי5 לביוס לארמדילו, על מה היית ממליץ? (והאם יש בניהן הבדלי משקל?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/06/2018שלום נועה,
אין לי המלצה חותכת. לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה כמו גם פער יחסית גדול בין המחירים.
המלצתי היא א. להחליט על תקציב ולראות אם הבי רלוונטית אליו.
ב. לעשות בדיקה בחנויות, לשים משקל של 9 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה (רצוי מספר פעמים), לתפעל את העגלות (לפרק ולחבר אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים וכו'), לקפל את העגלה, לנסות להרים במצב מקופל יחד עם הטיולון ואז לקבל החלטה מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נועה19/06/2018תודה רבה על המענה!
היום הייתי בחנות נוספת ושם הראו לי דגם חדש של סייבקס מיוס בשם easy s twist. במבט ראשוני היא נראתה לי כעונה על מרבית דרישותינו: עגלה קלה מאוד (כמעט כמו היו-יו, לא?) עם אמבטיה טובה ונשלפת עם רצועות (כך שאוכל לטפס במדרגות כשאני נושאת רק את האמבטיה) וטיולון דו-כיווני.
מה דעתך על עגלה זו?
כמו כן, המוכרת בחנות העירה את עניין שכל עגלה, לא משנה עד כמה קלה היא תהיה לא באמת אוכל לסחוב שלוש קומות (אני חוששת שהיא צודקת) ולכן פשוט כדאי לי לקנות טיולון המתאים מגיל 0 ובכלל לא עגלה משולבת (כי אמבטיה לא ניתן לקשור בחדר מדרגות וכן היא דורשת שמירת הייגניה קפדנית יותר ולכן גם לא מומלץ להשאיר במחסן המשותף. מחשבה זו הובילה תחילה את המוכרת להמליץ על על עגלת טאי-טאי בלי אמבטיה (לפני שהיא נזכרה בסייבקס מיוס הקלה). מה אתה חושב על כך? במה טאי-טאי עדיף על ג'ואי פאקט?
כמו כן, אשמח לדעת היכן ניתן לראות את עגלת אויסטר זירו? (הייתי כבר בשלוש רשתות ולא מצאתי)
תודה רבה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
מורן23/06/2018אשמח גם לשמוע את דעתך על הדגם החדש של סייבקס. ולכן כותבת כאן :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/06/2018שלום מורן,
כהמלצה לעגלה ראשונה מלידה אני לא ממליץ עליה, יש בה המון פשרות הנוגעות לנוחות התינוק וגם לנוחות הניוד (שגם משפיעה על נוחות התינוק). היא אופציה טובה למי שרכש עגלה שפחות מרוצה ממנה ורוצה לרכוש טיולון בגיל שלפני שנה (לא שאני ממליץ אך כברירת מחדל זה הטיולון היחיד שבאמת טיולון ויש לו מושב דו כיווני). באופן כללי אני בעד נוחות התינוק ונוחות הניוד בראש ובראשונה ובשני אלה היא נופלת לדעתי מרוב המתחרות. למי שמחפש עגלה קלה וקומפקטית לניו בורן אז לדעתי עגלות כמו בוגבו בי 5, סייבקס מיוס או מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ עושות פחות פשרות בנוחות התינוק והניוד מאשר הטוויסט.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)