מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שאלה בקשר למזרון למיטת תינוקרותם26/06/2018
שלום. אנחנו מעוניינים לקנות מזרן למיטת תינוק ומתלבטים האם לקנות את מזרן אימג'ין או מזרן גלילאו אייספייס או מזרן גרינלנד של שילב. ההתלבטות שלנו היא לגבי מזרן אימג'ין המוכר טוען שהוא נושם ולכן אין צורך בצד קשיח, כי אין סכנה לחנק. השאלה האם הוא אורטופדי ומתאים להתפתחות של התינוק מבחינת הגב, עמוד השדרה וכו'? האם הוא באמת מקטין את תופעת הראש השטוח (כמו שהיצרן טוען)? ומצד שני, 2 המזרנים האחרים כוללים גם צד קשיח ככה שאולי הם יותר תומכים בגב? או שאני טועה ואין לקשיחות המזרן חשיבות בזה? הפחד שלי היא שהמזרנים הקשיחים כן יגרמו לראש השטוח. אשמח לשמוע מה דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר למזרון למיטת תינוק
רותם26/06/2018ולגבי 2 המזרונים האחרונים שהזכרתי - אולי הם יותר בטיחותיים למניעת מוות בעריסה בגלל שיש להם צד קשיח? במזרון אימג'ין שמים גם סדין אז לא יודעת עד כמה אהיה שקטה אם פני התינוק ישקעו במזרן? (כי אולי עם הסדין זה יהיה פחות נושם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/06/2018שלום רותם,
לדעתי מזרן האימג'ן יעיל יותר מאשר מזרן דו צדדי.
מזרן דו צדדי יכול לצמצם סכנת חנק כאשר התינוק על הבטן כאשר הצד הקשה מונע מהראש לשקוע בספוג. במזרן נושם אין סכנה כזו אך בנוסף, אם התינוק על הגב ושמיכה מכסה את פניו עדיין נכנס אוויר מלמטה מה שלא יקרה עם מזרן קשיח, אם תינוק על הבטן ופולט הנוזל מחלחל מטה ובכך אין סכנה שהתינוק יבלע חזרה את הנוזל אשר עלול לסכן אותו. כמוכן זרימת האוויר מצמצמת סכנת חימום יתר.
מחקרים מראים שאכן תסמונת ראש שטוח נהיית יותר נפוצה וזה בעיקר בשל השימוש במזרנים קשיחים והשכבה על הבטן ולכן מזרן כמו אימג'ן מצמצם עד מונע זאת.
אין חשש מאורטופדיות, התינוקות לא זקוקים למצע כלכך קשיח, נתקלתי בעבר בלא מעט תלונות על קשיחות שמטרידה את התינוקות ובשל כך הוריפ הפכו צד הרבה לפני גיל שנה.
דעתי היא שאני בעד מזרן נושם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רותם27/06/2018תודה רבה! אז אם אני משכיבה את התינוק במזרן הנושם אימג'ין על הגב - לא יכול להיווצר מצב של ראש שטוח? כלומר השאלה שלי היא האם תסמונת הראש השטוח נוצרת רק כאשר שוכב על מצע קשיח או בכלל כאשר שוכב על הגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל השערות
הילה27/06/2018היי רותם,
מכבדת מאד את קובי ואת הידע והנסיון הרב שלו, אבל רוצה להוסיף שאף אחת מההצהרות של קובי לא הוכחה והכל בגדר השערות (אכן הוא דואג לסייג שזאת דעתו בלבד).
מה שכן הוכח (מס׳ רב של פעמים) זה שמזרן קשיח מצמצם סכנת מוות בעריסה.
שני רופאי ילדים ששאלתי אמרו לי שהמזרן חייב להיות קשיח, וכמה שיותר. זאת גם ההמלצה בכל ארגון/איגוד רפואת ילדים שתחפשי.
צריך להבין שיש יש הבדל בין הצהרות יצרן (שמוכר מזרן ב1300 שקל) לבין הוכחה בניסוי. למשל, היית חושבת ש״מזרן נושם״ מווסת טמפרטורה, אבל למעשה ניסוי מדעי הראה בדיוק ההפך, שלתינוקות חם יותר במזרן נושם
אינטואציה היא דבר נפלא, אבל היא לא מחליפה מחקר אמיתי. כרגע אין ראיות שמזרן נושם הוא בטיחותי כמו מזרח קשיח. אני אישית הלכתי עם ההמלצה של הרופא ורכשתי מזרן דו צדדי רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/06/2018שלום הילה,
אכן הכל השערות אבל וזה אבל גדול. אני עוקב מקרוב אחר מקרי המוות בעריסה ובמרבית המקרים זה קורה בגנים או באזורים שבהם רמת החיים נמוכה, כלומר בסבירות גבוהה שרכשו מזרן זול ולכן אלו מחזקים בעיניי את החשיבות למזרן טוב. אם היית קוראת לעומק היית מבינה שאני כלל לא פוסל מזרן דו צדדי! אני חושב שאלו מזרנים מצויינים שעושים את המטרה שלשמה יוצרו באופן מעולה.
אני חושב שלמזרן נושם יש ערכים נוספים וזה הכל. אני מעולם בכל ההמלצות שלי לא ממליץ לרכוש ע"פ המלצתי או המלצה של אף אחד, ההחלטה נעשית בידיכם בלבד.
לגבי מחקרים. המחקר הכי רציני ממליץ שלא להשתמש במעכבי בערה במוצרי תינוקות ונכון להיום בכל מזרן עם ספוג יש מעכבים (גם באימג'ן אגב). משרד הבריאות לא ממליץ על כך. מכון התקנים בתגובה אמר שהכמות לא מסכנת, מכאן זו החלטה של ההורים.
מה שכן, ממידע שקיבלתי מיצרן מזרנים שיש לו תו תקן, זה הולך להשתנות ומכון התקנים יבטל את הדרישה שהמזרנים יהיו חסינים לאש ולכן לא יהיו בהם מעכבי בערה. הם עדיין יצטרכו להיות לא דליקים אך המדע כאן יודע לייצר חומרים כאלו שלא מצריכים מעכבי בערה, לדעתי זה רק מחזק את הטענה שהחומר הזה בעייתי.
עוד מחקר שנערך בנושא בארה"ב, גם הוא יותר קשור לפליטת הכימיקלים וממליץ לרכוש מזרן שלא מכיל: polyurethane foam שזהו בדרך הכלל החומר של הצד הקשה. סכנה נוספת שאותו מחקר העלה היא היווצרות קרדית אבק בספוג ואי האפשרות לשטוף אותו בניגוד למזרן נושם.
לסיכום: כשילדי היו תינוקות לצערי הרב לא היו מזרנים נושמים. היו רק מזרנים דו צדדיים ובאלו השתמשנו. להגיד שקרה משהו? לא קרה כלום והכל בסדר. כפי שציינתי תחילה, המזרן הדו צדדי יעיל כמו גם מזרן נושם שלדעתי נותן ערכים מוספים.
בשורה התחתונה לעולם לא נדע שהמזרן יעיל. נדע אם הוא לא יעיל אם חס וחלילה יהיו מקרים של מוות בעריסה עם מזרן נושם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/06/2018שלום רותם,
חקרתי את נושא הראש השטוח לעומק בעקבות התחלה של היווצרות כזו אצל בני הראשון (דבר שלא הייתי מודע לא כלל למרות כל שנותיי בתחום) ומסתבר, שמשנת 92 השנה הראשונה שארגוני הבריאות בעולם ובעיקר בארה"ב התחילו להמליץ להשכיב על הגב הייתה עליה מטאורית בתסמונת. המספרים גדלו עוד יותר בשנות ה-2000 המוקדמות פחות או יותר השנים בהם התחיל השימוש במזרן דו צדדי (התחיל עוד קודם לכן בשנות ה-90 אבל שמים לב לכך רק לאחר גיל 3 שנים בדרך כלל). חשוב לציין שלא מייחסים זאת רק למזרן אלא להורות המודרנית, הורות שבה התינוק ישן על הגב ע"פ ההמלצות, מהמיטה המעבר הוא בדרך כלל לטרמפולינה או אוניברסיטה על הגב, משם לסל קל או הכיסא באוטו על הגב וגם בעגלה על הגב (שלא נדבר על כך שהמון הורים ממשיכים מהרכב עם הסל קל לטיול של שעות), בבית שוב התהליך חוזר על עצמו הפוך, טרמפולינה, מיטה וחוזר חלילה.
לכן הדרכים להתמודד ולצמצם זאת לדעתי הם במזרן רך אבל בטיחותי וזה מזרן נושם, בהשכבה על הבטן מרגע שניתן, בערך גיל 3 חודשים והמקום הטוב ביותר הוא בעגלה כי אז יש השגחה שלנו, לאט לאט בשטיח פעילות מה שגם יעודד זחילת גחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות המפורטות
רותם28/06/2018תודה רבה על התשובות המפורטות. האם ידוע לך על מחקרים שנעשו על מזרן אימג'ין? ידוע לך היכן מייצרים את הליבה של המזרן? (הבנתי שלא בארץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רותם28/06/2018כמה שנים קיים מזרן אימג'ין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/06/2018שלום רותם,
לא ידוע לי היכן מיוצרת הליבה, ניתן לפנות לעמינח ואני מאמין שתקבלי מהם את התשובה. האימג'ן לדעתי קיים כ- 5 שנים ולפני כשנה + עבר שדרוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה:)
רותם29/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)