התלבטות לעגלת תינוק ראשונה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות לעגלת תינוק ראשונה
    ענבל
    29/06/2018

היי,
    מתלבטת בין עגלת הרטן לפג פרגו פופ אפ(משולבת) . פסלתי את בבה קאר כי נראתה לי מסיבית מדי (בגאז' של סוזוקי סוויפט). מנסה להבין האם הפג/הרטן שהבנתי שמומלצות מסיביות כמו הבבה או קצת יותר סבירות.ברור לי שאין עגלה מושלמת אבל חשובה לי נוחות התינוק בעיקר. אשמח אם תאיר את עיניי (:
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    30/06/2018

שלום ענבל,

ההרטן מבחינת משקל די זהה לבבה קאר. מבחינת קיפול היא מצריכה פירוק של מושב טיול טרם הקיפול ולכן טיפה יותר קומפקטית מהבבה קאר אך יותר מסורבלת, לגבי סוויפט זה גבולי וצריך לבדוק.
    הפג בוק תיכנס ללא בעיה לדעתי. היא פחות נוחה משתיהן לדעתי כי היא מאוד קשיחה במושב ובאמבטיה ואין לה קפיצים אחוריים רכים כמו שיש בבה קאר ובהרטן.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ענבל
    01/07/2018

תודה קובי!
    שאלה נוספת.. קראתי לא מעט גם על ה סירקל והסלסה. בהתחשב בעובדה שאזדקק לעגלה בתוך העיר, מעט פארקים וכו', אני עם סוזוקי סוויפט וגרה בבניין עם מעלית, האופציות כיום עומדת על פג/סירקל/סלסה. על איזו מהן תמליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/07/2018

שלום ענבל,

לדעתי כל ה-3 עונות היטב לדרישות. כל אחת מציעה יתרון שונה וחיסרון.
    הפג לדעתי פחות טובה בכל הקשור לבלימת זעזועים וריפוד נח.
    הסירקל טובה מהפג מבחינת בלימת זעזועים, זהה בניוד ומרופד טוב יותר לדעתי. הקיפול מעט מסורבל יותר והיא טיפה יותר גדולה לאחר קיפול אך לא בהרבה ועדיין לדעתי נכנסת לסוויפט.
    הסלסה לדעתי הכי נוחה בניוד, כולל בפארקים עליה וירידה ממדרכות, בלימת זעזועים זאת בזכות הקפיצים העדיפים והידית הטלסקופית שאין באחרות. הקיפול מעט מסורבל בהשוואה לפג מרופדת היטב כמו הסירקל אך הבדים טיפה יותר איכותיים.

כולן די זהות במשקל. כולן יחסית זהות בגודל הקיפול.
    ההמלצה שלי לשים משקל של 9 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה מספר פעמים (כל אלו ידמו הליכה יחד עם תינוק). לאחר מכן לחבר ולפרק את האמבטיה לשלדה (מומלץ ללמוד מהמוכרנים אך לבצע לבד כשהם לא לידכם), לנסות לקפל לבד (עדיף עם טיולון) לבדוק ברכב. לאחר אלו לדעתי יהיה לכם יותר קל לקבל החלטה מושכלת ונכונה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ענבל
    03/07/2018

אני מבינה שבסלסה זווית השכיבה ב טיולון לא מגיעה ל 180.עד כמה זה באמת קריטי? בנוסף, מה לגבי סלקל? האם הסלקל שמגיע עם העגלה טוב או שעדיף לשדרג? במידה ולדרג, על איזה דגם תמליץ? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/07/2018

שלום ענבל,

הסלסה מגיעה ללא סלקל, היא מגיעה עם מתאמים לסלקלים המובילים בעולם מבחינה בטיחותית: סייבקס, ג'ואי ומקסי קוזי כך שבחלק הזה יש לה יתרון גדול. אין הגבלה בסלקל מסוים ואין הגבלה לסלקל ברמה נמוכה.

לגבי הזווית, יש יתרונות וחסרונות.
    יתרונות: תנוחת עירסול בריאה יותר לתינוק, מעודדת זחילה, זרימת הדם מהראש ללב טובה יותר, מונעת החלקה בירידה ממדרכות, מונעת מהתינוק להתגלגל/להתפך על הבטן.

מצד שני לא ניתן להשכיב על הבטן (לדעתי בסלסה חיסרון קל כי האמבטיה ענקית וכל שלב השכיבה על הבטן מסתיים באמבטיה), לא ניתן לחתל בעגלה (הרוב לא יחתלו בעגלה), יותר נוח לישון במצב ישר כאשר השינה ארוכה יותר משעתיים לדעתי. ניתן לצרף מזרן שיוצר מצב ישר לטיולון אך הוא יעיל עד גיל מסויים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו