מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- פג פרגו אמבטיית פופ אפ או רגילהרן03/10/2018
הזמנו עגלת פג פרגו בוק פלוס s51, סה"כ שלמים עם הבחירה אבל אנחנו מעט מפחדים מהמשקל שלה... במיוחד בשלב האמבטיה- בעלייה וירידה במדרגות והכנסה לבגאז'. חשבנו לשדרג את האמבטיה לאמבטיית פופ אפ, וכך להוריד מהמשקל כמעט קילו וחצי, וכן ליהנות מהיתרונות של הקיפול. מצד שני שמענו שיש לפופ אפ גם חסרונות (בידוד פחות טוב, בדים לא נשלפים לכביסה, אין את היתרונות של הרגליות והפתחי אוורור..). מה אתה ממליץ לנו לעשות? האם לשדרג לפופ אפ בגלל המשקל או להישאר עם האמבטיה הקשיחה למרות המשקל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/10/2018שלום רן,
ככל שידוע לי בפופאפ כן ניתן להוריד את כל הכיסוי לכביסה.
לגבי בידוד לדעתי זה מספיק, 90% מהעגלות בנויות כמו הפופאפ.
ככל שידוע לי יש גם פתחי איוורור, הרגליות ממש פיציות ולכן זהו חיסרון בהשוואה לאמבטיה הקשיחה.
לדעתי האופציה לקפל את העגלה יחד עם האמבטיה היא לא יתרון, יותר מהר ופרקטי לפרק את האמבטיה מאשר לקפל יחד איתה.
כמובן שיש את נושא ההפרש הכספי.
ההמלצה שלי היא לעשות מה שנכון בעינכם, אם התקציב מאפשר אז לדעתי הפופאפ יותר יעילה להורה המודרני. כמוכן יש לזכור שמשך השימוש באמבטיה הוא מאוד קצר.
עוד דבר שיש לקחת בחשבון שהמשקל לא יורגש בהליכה אלא בהרמה לרכב, היות ומפרקים לשני חלקים לדעתי לא תרגישו הבדל. במדרגות יהיה קשה לעלות עם 2 האמבטיות, לדעתי השלדה לא בנויה חכם לנושא זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רן07/10/2018תודה על התשובה הקודמת. מה זאת אומרת שהשלדה של הפג לא בנויה חכם למדרגות? אז בגלל שאנחנו גרים בקומה 2 לא כדאי לנו לקנות את העגלה הזו?? יש עגלות אחרות שכן בנויות נכון למדרגות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/10/2018שלום רן,
ראשית חשוב לציין שאסור ע"פ מכוני התקנים והוראות היצרנים לעלות מדרגות עם אף עגלה. ניתן לעלות רק כאשר מקפלים את העגלה אך לא כשהיא פתוחה ובטח שלא עם תינוק.
הכוונה בלא בנויה חכם: עגלות בעלות ידית טלסקופית (מתארכת) יוצרות מנוף נוח יותר לעליה וירידה ממדרכה / מדרגה. לפג אין ידית כזו או לפחות לא הייתה עד עכשיו. בדגמי 2019 יש אופציה לבחור בדגמים עם ידית טלסקופית אבל וזה אבל גדול, בדגמים אלו הטיולון יותר צר ולכן אני פחות ממליץ, לדעתי עדיף שלתינוק יהיה טיולון מרווח גם אם זה אומר שלהורה יהיה מעט יותר קשה לעלות ולרדת מדרכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רן08/10/2018תודה רבה על המענה המהיר וסליחה על החפירה. אני ואשתי נמוכים יחסית- אני 1.68 ואשתי 1.6
האם זה אומר שהחיסרון שהידית של הפג אינה טלסקופית לא נורא בשבילנו לירידה במדרגות? בנוסף אם נקנה את הפג זה יהיה עם שילדה s שבה כן יש 2 מצבים לידית שאחד מהם קצת יותר גבוה (אני לא זוכר אם זה קיים גם בשילדה הרגילה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/10/2018שלום רן,
מבחינת הגובה שלכם אין חיסרון. עדיין יש חיסרון בעלית מדרכה.
בכל דגמי פג בוק הידית מתכווננת בגובה ולא רק בשלדת S.
אני ממליץ לך פשוט לעשות ניסוי כדי להבין למה אני מתכוון.
תגשו לחנות, שימו משקל של לפחות 9 (הייתי ממליץ אפילו על 12 ק"ג) בתוך הטיולון או האמבטיה. גשו למדרגה/מדרכה ונסו לעלות איתה, כך תוכל להבין למה כוונתי שקשה לעלות מדרכה, ניתן להעזר ברגל כדי שהפעולה תהיה יותר קלה.
מצד שני אם תיקח את אותו הדגם או עגלות כמו סלסה של איי.בי.סי דיזיין או בוגבו פוקס ותעשו את אותה הפעולה תבינו כמה קל זה לביצוע וללא עזרה של הרגל.
הידית המתארכת משמשת כמנוף ונקודת הלחץ בעליה (כאשר מרימים את העגלה על 2 גלגליה האחוריים) מרוכזת במרכז השלדה. בידית מתכווננת כמו בבוק כל הלחץ מתרכז באזור של הלחצנים שמשנים את גובה הידית, כלומר הרבה יותר גבוה ולכן צריך להפעיל יותר מאמץ וכח כדי להרים על 2 הגלגלים האחוריים, המאמץ יגבר ככל שיש יותר משקל על העגלה. חשוב לדעתי שבגיל 7-9 חודשים המשקל הממוצע של התינוקות הוא 9 ק"ג ובגיל שנה זה באזור ה- 12 ק"ג וזה לפני ששמים פריטים בסל החפצים תיק וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)