מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות על עגלות ומזרניםדורין04/11/2018
היי קובי,
אנו מצפים לתינוקת חדשה בסוף ינואר.
יש לנו רכב משפחתי (קורולה) וגרים בדירה עם מעלית כך שאין בעיה מבחינת גודל העגלה. מחפשים עגלה שתהיה נוחה לתינוקת וגם שהניוד שלה יהיה טוב.
מתלבטים בין הדגמים הבאים:
1. סייבקס פריאם
2. מוצי I2
3. סייבקס מיוס - ראינו שהגלגלים האחוריים שלה קטנים, האם היא פחות טובה לניוד?
האם צריך להוסיף מזרן נוסף לאמבטיה או לטיולון?
לגבי מזרן, אנחנו מחפשים מזרן גם למיטה וגם לעריסה.
למיטת תינוק אנחנו מתלבטים בין הדגמים הבאים:
1. אימג'ן של קינג קויל
2. נומו
3. dormiente
אשמח לשמוע את דעתך על המוצרים הבאים.
על איזה מזרן לעריסה אתה ממליץ (כנראה שנשתמש בעריסה עד לגיל של 6 חודשים)?
תודה רבה,
דורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/11/2018שלום דורין,
ראשית את צודקת, גלגלים קטנים גורמים לעגלה להיות יותר קשה בניוד, בעיקר ככל שהדרך תהיה משובשת כך הפער יהיה יותר משמעותי, זה גם משפיע על עליה וירידה ממדרכה.
אני תמיד ממליץ לשים בכל עגלה משקל של 9-12 ק"ג ולהתנייד בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, רק כך אפשר באמת לקבל תמונה אמתית לגבי נוחות או חוסר הנוחות בניוד.
כמוכן צריך לקבל החלטה מה עדיף הנוחות שלנו או נוחות התינוק, נוחות הניוד או נוחות הקיפול וכו'. משאלתך כבר הבנתי שהמיוס כלל לא אופציה.
הפריאם הרבה יותר נוחה לניוד, גם הרבה יותר נוחה לתינוק לדעתי. כפי שציינתי קודם זה בא עם חסרונות של קיפול מסורבל וגדול (לכן גם ממליץ תמיד לנסות לקפל יחד עם הטיולון ולבדוק ברכב), משקל כבד יותר. בהשוואה למוצי, שתיהן כבדות, המוצי יותר נוחה בקיפול אך האמבטיה והטיולון צרים וקצרים יותר ולכן לדעתי אין לה ערך מוסף כפי שיש לפריאם בתמורה למשקל הכבד (פרט ליכולת ניוד עדיפה בהשוואה למיוס). יש לקחת בחשבון שהיבוא של הפריאם הוקפא ועדיין מוקפא ככל שידוע לי. בכל הדגמים שציינת לדעתי אין צורך במזרן נוסף לאמבטיה (כן ממליץ על סדינים), לטיולון תמיד אני ממליץ להוסיף קומפי קוש, מעבר לשדרוג הנוחות זה מקל בניקיון/כביסות כי מכבסים רק את המזרן ולא צריך להסיר את כל בדי העגלה.
הייתי גם ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה 2019 שתגיע בעוד פחות מחודש לארץ, דומה ביתרונות לפריאם אך קלה ממנה ומהמוצי, נוחה מאוד בניוד בזכות מערכת קפיצים מעולה.
נוחה לקיפול כמו המוצי.
לגבי מזרנים,
כולם מעולים בכל הקשור לבטיחות, אני אישית יותר ממליץ על האימג'ן או דורימנטה שלדעתי טיפה יותר נוחים לתינוקות.
לגבי מזרן עריסה, כל העריסות התקניות מתאימות עד 3 חודשים (אלא אם יכולות לשנות גובה ואז לשמש כלול). לכן עד 3 חודשים המזרן הבסיסי עם כיסוי בד רשתי לדעתי הכי מומלץ, חבל להוציא סכום גבוהה לתקופה כלכך קצרה, בעיקר שאין סכנה שהתינוק יתהפך על הבטן, אך זה רלוונטי ל-3 חודשים. אם זה לחצי שנה אז כן הייתי ממליץ על מזרן נושם כמו ה-3 שציינת למיטה (לדעתי רק נומו מייצרים במידות לעריסה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)