כיסא בטיחות צ'יקו vs ברייטקס

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות צ'יקו vs ברייטקס
    אור
    26/11/2018

היי,

אני מתלבט בין שני דגמים אחד צ'יקו נקסטפיט והשני ברייטקס (מרתון או בולווארד בטכנולוגיית CT).

ההתלבטות המרכזית שלי נובעת מהעובדה שאת הצ'יקו מעגנים עם איזופיקס וכך בעצם הוא שמיש עד שהילד במשקל 18 קילו. הבנתי שלאחר מכן יש צורך להדק את החגורות בצורה מסורבלת שגורמת להרבה שגיאות ובעצם אם הכיסא לא חגור טוב אז רמת הבטיחות הגבוהה שווה כקליפת השום.

בנוגע לברייטקס (שני הדגמים שציינתי) רציתי לדעת האם יש לו תקן של I SIZE (לצ'יקו יש אגב?) והאם הוא עומד בתקני הבטיחות ברמה הגבוהה ביותר. אני נוטה אליו ובגלל הפתרון של CT שלא צריך לזכור לשנות את ההתקנה של הכיסא.

מה אתה אומר ומה בעצם ההבדלים במרכזיים בין הדגמים הללו מעבר למה שכבר ביררתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    27/11/2018

שלום אור,

ISIZE הוא תקן אירופאי ולכן מושבים אמריקאים לא עומדים בו. הוא בעצם בודק מושבים שבהם ניתן לחגור את התינוק כנגד כיוון הנסיעה מעבר לגיל שנה מה שהאמרקאים בנויים אליו.

לגבי החגירה, חשוב לקחת בחשבון מספר דברים:
    א. 18 ק"ג זהו גיל מאוד מבוגר וברוב המקרים עוברים לבוסטר והמושב עובר לאח הנוסף
    ב. הצ'יקו לא נוראי בחגירה עם חגורה, נכון הברייטקס הרבה יותר קל להתקנה אבל עדיין אפשר להסתדר עם הצ'יקו ללא טעויות.
    ג. ישנם מתקינים מורשים שיכולים להתקין עבורכם, הם נמצאים ברוב החנויות ואם תרכשו בחנות עם מתקין כזה תוכלו בכל עת להגיע ולקבל את ההתקנה ללא עלות. כמוכן כיסאות בטיחות קבועים ברכב ולא יוצאים ממנו רק לעיתים רחוקות מאוד אם בכלל. לכן אם התקין לכם מתקין מורשה עם חגורה אפשר לנסוע בלב שקט.

סה"כ 2 הבחירות טובות ברייטקס או צ'יקו אך לא צריך לחשוב לפחד או לחשוש מהצ'יקו עם חגורה. אם המחשבה היא להוציא כל יום את המושב מהרכב אז ברור שההמלצה היא לברייטקס.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

אור
    27/11/2018

בגדול אין כוונה להזיז בכלל את הכיסא אבל קראתי מחקרים שבוסטרים פחות בטיחותיים מכיסא בטיחות עם חמש נקודות עגינה ולכן כל עוד הילד לא מסרב להמשיך אותו להושיב ברכב.

הפחד שלי זה בעיקר להמשיך להשתמש במושב ולשכוח לשנות את שיטת החגורה (מאיזופיקס לחגורת הרכב עצמה).

בכל מקרה, מבחינת מבחני הריסוק מה עדייף ברייטקס בולווארד או צ'יקו נקסטפיט? (תקציב ממש לא חשוב) בדגש על מבחני ריסוק. אני ממש לא מצליח להחליט לגבי הכיסא האולטימטיבי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    27/11/2018

שלום אור,

לגבי בוסטר, זה נכון אך לא מדויק, יש בוסטרים עם רצועות, כפי שציינתי בהמון מקרים נוספים אחים למשפחה והכיסא עובר אליהם, לכן במקרים אלו עדיף בוסטר עם רצועות, גם זול יותר וגם תופס פחות מקום ברכב, בטיחותית בדגמים המובילים אין הבדל מול כיסאות בטיחות מובילים.
    הצ'יקו קיבל דירוג מעט יותר גובהה מברייטקס. כפי שציינתי שניהם אולטימטיביים כך שלא משנה מהי הבחירה זו תהיה בחירה טובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו