מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת טאי טאי ביבהדנה06/01/2019
היי קובי,
אתחיל דווקא מזה שאני מבינה שאתה לא ממליץ על עגלה ללא טיולון דן כיווני. אך בכל זאת, אם נתעלם מנתון זה מה חוות דעתך על עגלת טאי טאי (כולל אמבטיה) מבחינת קלות ניוד, מצבי ישיבה אפשריים, נוחות קיפול, מבחינה אורטופדית והכי חשוב פרקטיות לטווח רחוק (לא רוצה לקנות עגלה שאחרי שמונה חודשים ארוץ לקנות טיולון קל יותר כמו יויו ודומיו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/01/2019שלום דנה,
אכן כך, אני ממליץ על טיולון דו כיווני, בעיקר בגלל מחקרים בנושא וגם מניסיון אישי.
אם מתעלמים מכך לדעתי הטאיטאי עגלה/טיולון מעולה, מרווחת, נוחה לניוד ועדיין יחסית קלה. אם משווים ליויו ודומיו הקיפול של הטאיטאי גדול יחסית. לטווח רחוק לדעתי יהיו הורים שגם את הטאיטאי יחליפו בטיולון קטן וקל יותר אבל זה כבר תלוי בשיקול ההורה.
לדעתי נוח לקפלה, הניוד טוב יותר מיויו ודומיו, המושב יחסית אורטופדי (הייתי ממליץ להוסיף מזרן קומפי קוש לכל טיולון בסגנון).
חשוב לציין שאם יש צורך בהליכות מעבר לעירוניות לדעתי יש לטאי טאי חיסרון שאין לה מערכת קפיצים טובה ולכן יותר הייתי ממליץ עליה כעגלה עירונית ולא יותר מדי מעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רק עוד 2 שאלות
דנה07/01/2019בגדול העגלה תשמש עבור טיולים עירוניים במרכז הארץ ולא בדרכי עפר או דרכים מאתגרות. המטרה זה באמת לחפש עגלה ואליו פור מאני ללא צורך בהחלפת העגלה לטיולון אחר בעתיד (לפחות את הקרוב). קראתי על מה שכתוב על הטיולון הדו צדדי אך בהנחה ואין מושלם אעדיף להתפשר על נתון זה. שתי שאלות אחרונות, האםל המשענת שלה מספיק טובה והאם מערכת הקפיצים טובה עבור עליה וירידה ממדרגות ונסיעה במדרכות עירוניות בעייתיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/01/2019שלום דנה,
לדעתי עליה וירידה ממדרכות הם החלק הפחות מוצלח בעגלה זו מכיוון שגם אין קפיצים טובים, גם שינוי המצבים הוא בעזרת שרוך, כלומר משענת הגב יכולה לזוז כי היא לא נעולה כמו במערכת עם לחצן וגם כי אין ידית טלסקופית. מעבר לזה הגלגלים ומשקל הקל מושלמים לעיר.
כפי שאני מציין תמיד, אין מושלם ובכל עגלה נמצא חיסרון. כמוכן כפי שציינתי בתשובה לפני, יש הרבה שיחליפו את הטאיטאי לטיולון ולכן אני ממליץ תמיד מראש לא לחשוב על זה ברכישת עגלה, כלומר, לרכוש עגלה בידיעה שיש סיכוי שתרכשו טיולון ולהוריד שיקול זה מהפרק. לדעתי זה שיקול מיותר מכיוון שמחירי הטיולונים מאוד זולים (בעיקר בימי מבצעים) וזו אחת הסיבות המרכזיות ללמה קונים עוד טיולון בנוסף לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)