מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סלקל לעגלת טאי טאיהילה10/02/2019
קובי שלום,
אחרי שעות של חיפושים וקיראה ברשת וביקור ביותר מחנות אחת - נראה שהכיוון שלנו לעגלה הוא לחלוטין טאי טאי של ביבה.
כרגע הגענו לשלב הסלקלים.
איזה סלקלים יש שמתחברים לטאי טאי בטיחותיים יחסית, לא כבדים ומסורבלים (אין לנו רכב משלנו ככה שהסלקל יעבור בין רכבים שונים).
מבחינת המחירים - נשמח גם להצעות בטווח הזול יחסית (עד 600-700 ש"ח) וגם בטווח המחירים הקצת יותר גבוה (סביבות ה1000 ש"ח).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/02/2019שלום הילה,
זו עגלה שאני פחות ממליץ עליה למרות שהיא נהדרת, הטיולון שלה חד כיווני ולדעתי ולפי מחקרים יש לזה חיסרון.
מבחינת סלקלים:
האופציה הזולה והטובה היא סייבקס אטון בייסיק שמספק רמת בטיחות גובהה והוא יחסית קל ונוח לתפעול.
אופציה באזור ה- 1000 ש"ח זה מקסי קוזי מיקו היתרון הגדול שבמחירו הוא כולל בסיס לרכב (כך שבפועל הוא זול), הוא קל ברמת בטיחות גבוהה מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הילה10/02/2019חוץ מזה שהטיולון לא דו כיווני, יש עוד סיבות שבגללן אתה לא ממליץ על הטאי טאי?
לגבי הטיולון הדו כיווני - אמא שלי שהיא מרפאה בעיסוק אמרה שזה לא מאוד עקרוני... אשמח לראות את המחקרים שמראים אחרת..
בכל מקרה במסגרת התקציב שלנו היינו צריכים להחליט מה יותר חשוב לנו ומה לא... הדו כיווני נכנס לקטגוריית הכי פחות חשוב לנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הילה10/02/2019חוץ מזה שהטיולון לא דו כיווני, יש עוד סיבות שבגללן אתה לא ממליץ על הטאי טאי?
לגבי הטיולון הדו כיווני - אמא שלי שהיא מרפאה בעיסוק אמרה שזה לא מאוד עקרוני... אשמח לראות את המחקרים שמראים אחרת..
בכל מקרה במסגרת התקציב שלנו היינו צריכים להחליט מה יותר חשוב לנו ומה לא... הדו כיווני נכנס לקטגוריית הכי פחות חשוב לנו...
לגבי הבסיס לרכב של סלקל - כמה זה משמעותי שאין רכב קבוע? כי אז נצטרך להעביר כל פעם גם את הבסיס וגם את הסלקל... חשבנו לוותר על הבסיס בכלל הסיבה הזאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/02/2019שלום הילה,
לגבי הדו כיווניות בקצרה: יש מחקר של אוניברסיטת דרבי, צריך למצוא אונליין. המחקר בדק את היכולת הקוגנטיבית והשינה אצל תינוקות שהיו מול ההורה בעגלה או לא ומצא שתינוקות שהיו מול ההורה התפתחו קוגנטיבית טוב יותר וישנו טוב יותר בלילה.
מחקר אחר מצא שהקשר מול ההורה היה חזק יותר.
מחקר נוסף לא קשור לעגלות מצא שככל שההורה דיבר לתינוק יותר מילים ביום כך התינוק התפתח טוב יותר קוגנטיבית מה שמחזק את המחקר של דרבי.
בגילאים של 7 חודשים עד שנה+ יש תינוקות רבים שמפתחים חרדת נטישה, כלומר ברגע שההורה לא מולם הם בלחץ, בוכים, מפחדים וכו' (מה שמשפיע על יכולת השינה ומה ששוב מחזק את המחקר של דרבי).
אני באופן אישי העברתי את הילד הראשון שלי לטיולון חד כיווני ותוך חודש הבנתי שזו טעות רצינית, בהתחלה לא הבנו למה הוא בוכה בעגלה (שהייתה חדשה ולכן חשבנו שצריך להתרגל).
אז גם מניסיון אישי אני יכול לומר שלדעתי זה הדבר הכי חשוב בעגלה.
כמוכן יצא מחקר גדול שמחזק את הטענה של הדו כיווניות ועורכי המחקר החליטו לגנוז אותו בטענה שגם ככה להורים כיום יש ייסורי מצפון בנוגע לגידול לא נכון של התינוקות והחליטו לחסוך ייסור מצפון רציני.
לגבי הבסיס, הוא לא מוסיף לבטיחות, ישנם מקרים שהוא גם מוריד כוכב בטיחות אחד אבל וזה אבל גדול, כאשר חוגרים ללא בסיס יש הרבה יותר סיכוי לטעות בהתקנה, למעשה יותר מ- 70% טעו בנסוי שנערך כולל אנשים מקצועיים! ברגע שהיה בסיס הטעות ירדה לפחות מ-5% ולכן לדעתי עדיף שיהיה בסיס בעיקר כדי למנוע טעויות אנוש בהתקנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלחה על הבסיס
הילה17/02/2019אם הבסיס של הסלקל לא בהכרח מוסיף לבטיחות של הסלקל ואין שום רכב (לפחות לא משהו בטווח הקרוב) קבוע שניסע בו וניתן להשאיר בו את הבסיס מורכב באופן קבוע אז מה היתרון שלו? כי ככה כל פעם נצטרך להרכיב (ולסחוב) גם את הסלקל עצמו וגם את הבסיס...
נראה לנו שממש חבל לקנות בסיס לרכב במקרה כזה.
מה יבטיח שאת הבסיס בכל פעם נרכיב באופן תקני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/02/2019שלום הילה,
במקרה ואין רכב קבוע אכן הבסיס מיותר לדעתי, פיספסתי את זה שרשמת שאין רכב קבוע. מיותר כי אכן ההתקנה של הבסיס גם יכולה לגרור טעויות אנוש (למרות שלרוב הרבה יותר קל להתקין בסיס, ביחוד איזופיקס). הבעיה הגדולה שצריך להיסחב עם הבסיס ידנית אם נוסעים במונית כך שאני הייתי ממליץ לוותר עליו. כמוכן אני ממליץ לעבור הכשרה של התקנת הסלקל ללא בסיס היכן שתרכשו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)