כיסא בטיחות לרכב משני

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות לרכב משני
    אורטל אביב
    28/03/2019

היי קובי,

נתקלתי ברשת ב-4 השוואות בין כסאות בטיחות:
    א. כסאות הבטיחות האמריקאים הטובים ביותר לשנת 2018
    ב. כסאות בטיחות משולבי בוסטר מומלצים לשנת 2018
    ג. 18 כסאות הבטיחות אמריקאים הטובים ביותר לשנת 2019 ע"פ CONSUMER REPORTS
    ד. כסאות הבטיחות האמריקאים הטובים ע"פ BGL לשנת 2018
    התוצאות של המבחנים שונות מהותית ואף סותרות בחלק מהמקרים. אשמח להסבר מדוע הדבר ואיזה מבחן הוא המבוסס והאיכותי ביותר.

מן הכלל אל הפרט,
    אני מחפשת כיסא בטיחות מומלץ שאמור לשמש לשני ילדים - בן שנה ובן 3.
    מתלבטת בין 2 כיסאות כרגע:
    א. גרקו אקסטנד טו פיט
    ב. ברייטקס קליקטייט
    ולהלן שאלותיי:
    1. אשמח לשמוע האם לדעתך הכסאות הללו מתאימים באותה מידה ל-2 הגילאים האלו?
    2. על מי מהם אתה ממליץ, ומאילו שיקולים?
    3. לגבי הקליק טייט- איזה משלושת הדגמים הוא עדיף ומדוע? והאם הטכנולוגיית חגירה הקלה גם מאפשרת להפוך את הכיסא מכיוון הנסיעה ולהיפך בקלות, או שזה ידרוש התאמות נוספות מבחינת זווית וכדומה?
    4. לגבי הגרקו - מה זה אומר שהתקנה ללא איזופיקס מצריכה שימוש בנועל חיצוני?
    5. האם תוכל להמליץ לי על כיסאות אחרים שמתאימים? (למעט הצ'יקו)

ממתינה בקוצר רוח לתשובתך :)
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות לרכב משני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    29/03/2019

שלום אורטל,

ראשית, אכן יש המון גופים שבוחנים מושבי בטיחות, כולם גופים פרטיים! כמוכן לדעתי הגוף שעושה זאת באופן היסודי והמקצועי ביותר הוא הקונסיומרס ריפורטס. שאר הגופים עושים בדיקות חלקיות ביחס לקונסיומרס או בדיקות נקודיות.
    כמוכן חשוב להבין שהבדיקות מבוצעות במעבדה סגורה, במהירויות נמוכות ונותנות לנו רק מבט חלקי לאיך המוצר באמת יתפקד חס וחלילה במקרה של תאונה. יצא לראות מקרי תאונה קשים שבהם היו מעורבים מושבים שדורגו עם דירוג נמוך אך הם למעשה הצילו חיי תינוקות ולא נגרם להם כל נזק בניגוד לרכב וליושביו. אי לכך אני חושב שהמבחנים ופרסום התוצאות חשוב אבל לא הייתי מתעמק בזה יותר מדי.

ההמלצות שלי נובעות גם מהמבחנים עצמם אך גם ממקרים שקרו בתאונות אמיתיות שזה מדד שלדעתי מדויק יותר (גם כאן תאונות שונות אחת מהשניה ולכן גם הוא לא סופר מדויק), כמוכן יש גם חשיבות לסוג הרכב. לסיכום יש כלכך הרבה גורמים ומשתנים ולכן כן הייתי מתמקד במובילים כיום:
    גרקו, ברייטקס וצ'יקו.

לגבי התאמה בין 2 הילדים, צריך לקחת בחשבון שההמלצה היא לחגור נגד הכיוון עד גיל שנתיים ולכן הגדול לא ישב בנוחות. אם מבטלים שיקול זה כל הדגמים שציינת יתאימו לשני הילדים.

מבין הדגמים שציינת לדעתי דגמי ברייטקס עדיפים. כמוכן הגרקו ניתנים להתקנה עם איזופיקס ולכן ההתקנה קלה כמו בברייטקס. היתרון של ברייטקס יבוא לידי ביטוי כשמשקל הילד יגיע ל-18 ק"ג אז עיגון באיזופיקס אינו יעיל ולכן, יהיה צורך לחגור את המושב עם החגורה, אז הברייטקס הרבה יותר קל להתקנה עם מינמום סיכוי לטעויות אנוש בהתקנה. בהתקנת הגרקו עם חגורה קיים סיכוי גבוהה יותר לטעות.

מעבר לשניים שרמת וצ'יקו נקסטפיט אין לי המלצות נוספות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ועוד כמה שאלות

אורטל
    29/03/2019

היי
    קודם כל תודה רבה על התשובה המעמיקה.

עומדות בפני 2 אפשרויות, להשאיר נגד הכיוון או להפוך כל פעם לפי הצורך. מדובר ברכב משני בשימוש של פעם בשבוע ולנסיעות קצרות אז זה אפשרי להפוך ברמת היישום, אבל מעדיפה שזה לא יהיה טרחה מידי.
    1. באפשרות בה אני נאלצת להפוך את הכיסא כל פעם שהילדים מתחלפים, על איזה מהשניים היית ממליץ? האם בשניהם יש בתהליך גם מתיחה של רצועות ושינוי של זוויות?
    2. באפשרות בה אני חוגרת את הכיסא נגד כיוון כיוון הנסיעה, אני מניחה שגרקו עדיף בשל שיקול הנוחות של הילד הגדול. אבל הבנתי שיש הגבלת משקל וגובה לנסיעה נגד כיוון הנסיעה. האם במובן הזה גם הגרקו עדיף על הברייטקס?
    3. תוכל להסביר בבקשה מה זה אומר שהתקנה ללא איזופיקס מצריכה שימוש בנועל חיצוני? האם זה שיקול שעלי לקחת בחשבון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    30/03/2019

שלום אורטל,

1. במקרה כזה לדעתי הברייטקסים עדיפים. יותר קל להתקין אותם עם פחות סיכון לטעויות אנוש וזה מה שעלול לקרות כאשר מפרקים ומרכיבים מחדש בכל פעם.
    2. יש הגבלות לנגד הכיוון ולדעתי להושיב את הגדול נגד הכיוון לא יהיה רעיון מוצלח, מעבר לסרבול והגבלות הם פשוט לא אוהבים לשבת הפוך מה גם שאף כיסא לא נח לילד גדול. בשבדיה שבה יש חוק של חגירה נגד הכיוון עד גיל 4 שנים! הכיסאות מתכווננים ומאפשרים מרחב לילד מה שבאמריקאים לא קיים.
    3. כאשר מתקנים כיסא עם חגורת בטיחות החגורה חייבת להיות מתוחה כדי שהכיסא יעוגן היטב ולא יהיה רופף. בברייטקסים הנעילה היא אוטומטית בזכות מנגנון הקליק טייט. בגרקו יהיה צורך למתוח את החוגרה ואז לנתקה, להלביש עליה נועל חיצוני (נראה כמו T מחובר עם T הפוכה) ולאחר מכן לדחוס את הכיסא חזק להקליק את החגורה, פעולה מאוד מסורבלת שבדרך כלל מובילה לטעויות אנוש ולשם כך בדיוק הומצאו האיזופיקס והקליק טייט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה אחרונה

אורטל
    31/03/2019

היי קובי, שוב המון תודה. אכן נראה לי שנלך על הברייטקס.
    אשמח הסברך לגבי ההבדלים בין שלושת הדגמים של הקליקטייט, ומה העדיף בינהם לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    31/03/2019

שלום אורטל,

כולם על בסיס זהה פשוט בבולווארד בנוסף למה שמקבלים במרתון מקבלים גם הגנת ראש פנימית משופרת ובאדובוקט מקבלים גם הגנה צידית חיצונית נוספת. חשוב לציין שככל שעולים בדגם גם הגודל עולה. בנוסף ע"פ מבחני הקונסיומרס אין פער ביטחותי קיצוני בין אחד לשני ואפילו הבולווארד דורג גבוהה יותר מהאדבוקט כך שלדעתי אם ההתמקדות בברייטקס אז במרתון או בבולווארד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו