התלבטות בעגלה-בליוס או סלסה 2019

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות בעגלה-בליוס או סלסה 2019
    עונג
    24/05/2019

היי
    אני מתלבטת בקשר לכמה עגלות
    בעיקרון הייתי די נעולה על הסייבקס בליוס מהדגמים החדשים המעוצבים וההתלבטות הייתה רק לראות אם יש את הדגם אורבו 2 רוז גולד של מאמאס אנד פאפאס אך לאחר סבב חנויות ארוך הבנתי שהייבוא של האורבו 2 כרגע הפסיק ואין צפי מתי ואם הוא יגיע לארץ.
    בעלי התחיל לחשוב שאולי עדיף את הסייבקס מיוס כי קלה יותר במשקל, אני פחות התחברתי אליה גם עיצובית וגם היא נראית לי קטנה מידי
    והיום היינו בחנות שהציעו לנו את הabc סלסה דגם 2019 שהבנתי שזה הדגם הראשון שעשו לה עם שכיבה מלאה ,שהיא נראית טוב, בדים נראים הכי קרוב למה שיש למאמאמס אנד פאפאס והיא נראית מרווחת ולא כזו כבדה לפי מה שבדקתי וכמו השאר היא נכנסת לנו לבגאז׳ בקלות, אבל אני לא שמעתי עליה בכלל לפני כן, המוכר כמובן אמר שהיא מומלצת לא פחות מהאחרות שאני מתלבטת עליהן אך אני אשמח לדעת אם יש דברים בעייתיים מאוד בעגלה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    24/05/2019

שלום עונג,

לגבי אורבו, כרגע הספק לא משווק, יתכן והדגם ישווק שוב בעתיד, בגדול מדובר בדגם שלדעתי כבר מיושן ודגמי הארמדילו הרבה יותר פרקטיים ומוצלחים. האורבו סבלה מיכולת ניוד לא מוצלחת לדעתי בגלל גלגלים קטנים שזה גם דבר שמוביל לבלאי גבוה יותר לדעתי.
    לדעתי דגם הסולה של מאמאס אנד פאפאס הרבה יותר מוצלח אם כי פחות מעוצב ומאוד בסיסי. יחד עם זאת הטיולון והאמבטיה די זהים והשלדה של הסולה מציעה גלגלים גדולים ולכן יכולת ניוד עדיפה. באופן כללי מעולם לא המלצתי על האורבו גם שנמכרה בסדיר.

לגבי בליוס, גם היא אחת מהעגלות שאני פחות ממליץ. הסיבות המרכזיות: הקיפול מאוד מסורבל לביצוע והטיולון במצב שוכב כשהוא פונה לכיוון הנסיעה בולט הרבה מעבר לידית, זה גם לא נוח להורה, גם לא מאפשר תליית תיק וגם יהווה בעיה לדעתי אם נרצה לחבר טרמפיסט (מעמד לאח גדול) אם יהיה הפרש קצר בין התינוקות.

לגבי הסלסה, לדעתי הרבה יותר מוצלחת מהבליוס, גם נוחה יותר לקיפול, גם אין את החיסרון של המושב, לדעתי הסלסה נוחה יותר לניוד ולעליה וירידה ממדרכות. הקיפול סביר ונכנס בכל רכב. היא מרווחת מאוד, גבוהה שזה גם יתרון גדול לדעתי, הגגונים ענקיים עם מסנן קרינה, דווקא הבדים שלה לדעתי איכותיים יותר משל מאמאס אנד פאפאס כי הם אינם מכילים כימיקלים ע"פ הצהרת היצרן! אכן דגם 2019 מגיע עם מושב חדש שיש לו שכיבה שטוחה בניגוד לדורות הקודמים שזה שדרוג עצום לדעתי.
    בארץ המותג היה מאוד חזק לפני עשור ומאז דעך וכעת שוב צומח. בגרמניה זו עגלה הכי נמכרת, בארה"ב העגלה הכי נמכרת היא אפפה בייבי ויסטה שזו אחות כמעט תאומה של הסלסה כך שמדובר במוצר מעולה לדעתי ובאחת העגלות הכי מומלצות לדעתי. היא מצליחה לתת את כל היתרונות של מרווח פנימי ענק, ריפוד מפנק, נוחות ניוד ובלימת זעזועים ברמה הכי גבוה שיש ולמרות כל זאת המשקל עדיין סביר.

המיוס היא ההפך מהסלסה וחשוב להבין, שהמיוס מקנה נוחות מעולה להורה אבל, כפי שאני מסביר תמיד זה בא על חשבון נוחות התינוק ולהפך. המיוס קלה מהסלסה בכ- 2.5 ק"ג ומהאורבו בקילו. לאחר קיפול היא הכי קומפקטית (לא בהרבה) מהעגלות שציינת אבל, המינוסים לדעתי הם אמבטיה וטיולון צרים יותר ונמוכים. נוחות ניוד טובה אך רק לעיר לדעתי ולא מעבר (כמו באורבו). אני פחות אוהב שהמושב עשוי מרשת ולא מספק תמיכה קשיחה כמו בשאר הדגמים שציינת.

לסיכום: ההמלצה שלי תמיד כשעושים בדיקה, לשים משקל של 9 ק"ג בכל עגלה, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לקפל לבד ולבדוק ברכב (שזה הבנתי שעשיתם).
    כך תקבלו מדד יותר נכון על כל מוצר. לטייל עם עגלה בחנות ללא משקל יוצר הטעייה ענקית לדעתי!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו