מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות לגבי כסאות בטיחות לילדיםאני23/06/2019
תאומים בני 1.5 וילד ב 3.5 (מאוד גבוה...).
בן ה 3.5 עדיין נדחס בצ'יקו נקספיט. מחפשת לו כסא שישמש עד להודעה החדשה. בעיקרון אין משמעות למחיר - אשמח להמלצותייך. בבית יש בוסטר גרקו אפיקס - אין לו רצועות פנימיות כמובן, השאלה כמה זה עוד רלוונטי - גובה 110 (אולי כבר יותר), משקל 16 קג.
התאומים - מה מומלץ להם היום? אני יכולה כמובן להעביר לאחד מהם את הנקספיט של הגדול, אבל אם יש משהו מומלץ יותר - נקנה לשניהם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרקו ארגוס
אני23/06/2019יש מצב שנסע לאילת עוד 3 חודשים וחשבתי לקנות שם את הכסאות לילדים וליהנות ממחיר מוזל יותר. מצד שני, יש מצב שאני יכולה לרכוש עכשיו את הארגוס ב 800 שח.
אז השאלה מה כדאי - לחכות לאילת ולקנות בוטסר שתמליץ עליו, או לרכוש עכשיו את הארגוס. אני פשוט זוכרת שהמלצת עליו בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום,
כרגע יש הנחות מטורפות בכל החנויות, לפעמים יותר מ-20% הנחה כך שלא בטוח שזה ימשך בעוד מספר חודשים ולכן לדעתי משתלם לקנות כיום.
הארגוס מצוין ומומלץ רק לוודא שכל הכיסאות נכנסים ברכב (אלא אם זה 7 מקומות אז אין בעיה).
הנקסטפיט מומלץ, שוב אם אין בעית מקום ברכב ממליץ לרכוש עוד אחד ולהעביר את הקיים לאחד מהתאומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל...
אני24/06/2019בוקר טוב!
אין בעיה של מקומות, אכן רכב 7 מקומות. בכל מקרה בן ה 3.5 יושב בשורה השלישית והגדולה (כבר בלי כסא) יושבת עם התאומים. יש לנו ורסו, כל 3 המקומות בשורה השנייה הם מושבים בפני עצמם.
חוזרת רגע לכסאות - הארגוס עדיף על הצ'יקו החדש? ועל שאר הדגמים בשוק?
לגבי הנקספיט - איתו בכל מקרה נחכה כי הם עדיין נכנסים בסלקל שנוח לי כל עוד אפשר - מרימה אותם הרבה פעמים בסלקלים מהרכב למעון/לבית. אז לקראת הנסיעה אני בטח אשאל שוב רק לוודא שאין משהו חדש בשוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי בעוד משהו...
אני24/06/2019עניין הרצועות הפנימיות בבוסטר. אני רואה שבין הדגמים השונים, קיים גם הבדל של עד איזה גובה/משקל אפשר להשתמש ברצועות הפנימיות. אני שואלת כיוון שבאמת מדובר בילד מאוד גבוה (עם אבא מאוד גבוה), והייתי שמחה להשתמש ברצועות הפנימיות כמה שיותר - מבחינת הגובה כמובן.
אז שואלת שוב גם מבחינת פרמטר הגובה על איזה כסא אתה ממליץ. אני רואה שהארגוס הוא עד גובה 132 ברצועות הפנימיות, ואם אני לא טועה ראיתי גם כסא עד 136 (כולה 4 סמ, אבל במקרה שלו זה באמת קריטי).
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי בעוד משהו...
אני24/06/2019עניין הרצועות הפנימיות בבוסטר. אני רואה שבין הדגמים השונים, קיים גם הבדל של עד איזה גובה/משקל אפשר להשתמש ברצועות הפנימיות. אני שואלת כיוון שבאמת מדובר בילד מאוד גבוה (עם אבא מאוד גבוה), והייתי שמחה להשתמש ברצועות הפנימיות כמה שיותר - מבחינת הגובה כמובן.
אז שואלת שוב גם מבחינת פרמטר הגובה על איזה כסא אתה ממליץ. אני רואה שהארגוס הוא עד גובה 132 ברצועות הפנימיות, ואם אני לא טועה ראיתי גם כסא עד 136 (כולה 4 סמ, אבל במקרה שלו זה באמת קריטי).
וגם - הבוסטר כפי שרשמתי בשורה השלישית - אין איזופיקס. אז גם חשוב שהכסא יהיה מספיק בטיחותי בחגירה עם חגורת הבטיחות בלבד. או לחילופין - אני זוכרת שהנקספיט בטיחותי מספיק גם בחגירה עם חגורת הבטיחות? אז אולי נשים את אחד הקטנים מאחורה אם יש כסא שהוא מצויין אבל עדיף באיזופיקס. עשיתי קצת סלט...
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/06/2019שלום,
לגבי בוסטר, אכן יש דגמים עד משקלים גבוהים 30 ק"ג עם הרצועות וכאלו שעד משקלים נמוכים יותר וזה כמובן גם משפיע על הגובה. יחד עם זאת הרוב לא ימשכו עד הקצה של הגובה או המשקל כי ניתן לעבור הרבה לפני לשימוש ללא רצועות כאשר ההמלצה למשוך עד כמה שניתן. מניסיוני זה הרבה פחות מהמקסימום שהיצרן מאשר. יחד עם זאת כן ממליץ על הדגמים של עד 30 ק"ג כאשר גם הארגוס וגם הצ'יקו החדש כאלו.
הצ'יקו החדש טרם נבחן במבחן פומבי ולכן קצת קשה להמליץ עליו (למרות שאני אישית כן הייתי בוחר בו אבל זו דעתי האישית).
הארגוס נחשב לטוב ביותר של גרקו, בקרוב יצא דגם נאוטילוס חדש אשר טוב ממנו אך אין צפי מתי ישווק בארץ, בארה"ב כבר משווק.
לגבי חגירה עם חגורה, דווקא הנקסטפיט אמנם בטוח אבל מסורבל בחגירה, שני הבוסטרים שציינו ובמיוחד הנאוטילוס החדש סופר נוחים להתקנה עם חגורה ולכן עדיף לחגור מי מהם ולא את הנקסטפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע סדר...
אני25/06/2019אם אני מדרגת את הארגוס, נאוטילוס החדש והצ'יקו החדש, אז:
נאוטילוס
ציקו
ארגוס?
כי אם כן אולי שווה לי לחכות עוד קצת בשביל שאולי יהיה יותר מידע על הציקו ואולי הנאוטילוס יגיע?
ולגבי הנקספיט - אם הוא ככ מסובך לחגירה אז חמה כדאי לתאומים? מסובך לחגירה הכוונה של הילד או של הכסא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/06/2019שלום,
בדירוג אז נאוטילוס חדש, ארגוס, נאוטילוס נוכחי ולגבי הצ'יקו כפי שציינתי אין נתונים נכון להיום.
הנקסטפיט מהדור הראשון יחסית מסורבל לחגירה עם חגורה, כל הנקסטפיטים החדשים מסדרת IX (כנ"ל למייפיט) הרבה יותר נוחים להתקנה עם חגורה בגלל מנגנון חדש. הכוונה לחגירת הכיסא עם חגורת בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי הכסא לתאומים
אני08/07/2019אז יש לנו נקספיט אחד של בן ה 3.5 שיעבור לתאומים. השאלה אם לקנות עוד נקספיט או שיש המלצה לכסא אחר? ואם כדאי להחליף את הנקספיט או שאפשר להישאר איתו?
אין תקציב, אבל כמובן שאם יש משהו טוב וזול - נשמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי כל הכסאות
אני08/07/2019לגבי הבוסטר של הגדול והכסאות בטיחות לתאומים - יש לי איזופיקס רק בחלק מהמושבים. אז חשוב שיהיו כסאות שגם אם החגורת בטיחות עדיין בטיחותיים... או לחילופין - מה עדיף עם האיזופיקס ומה אפשר עם החגורת בטיחות.
וגם - המיי פיט החדש נמכר עכשיו ב 900 שח - כדאי? לא הדגם המתקדם יותר שהבנתי שהחגירה שלו יותר טובה... אבל שוב - אין כוונות להעביר את הכסא מרכב לרכב. חוגרים לפי ההוראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/07/2019שלום,
המייפט טוב ולדעתי נוח להתקין גם את הדגם הזול.
גם את דגמי הצ'יקו החדשים נוח להתקין עם חגורה, הדגם הקיים שלכם פחות נוח ולכן אותו הייתי ממליץ להתקין עם האיזופיקס. לגבי השאר זה לא משנה מה שנוח ומסתדר לכם ברכב. כמוכן אפשר לרכוש בחנות עם מתקין מורשה שיתקין לכם הכל ברכב אם גם ככה כלום לא יוצא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/07/2019שלום,
הנקסטפיט מעולה כך שלא צריך לקנות כיסא במקומו. לרכישה גם הייתי ממליץ על נקסטפיט גם היום אם התקציב מאפשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)