בחירת עגלה ראשונה, עזרה בבקשה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• בחירת עגלה ראשונה, עזרה בבקשה
    אווה
    04/08/2019

שלום,
    אני ובעלי ראינו בכמה חנויות ורשתות עגלות תינוק.. צימצמנו את ההתלבטות שלנו ל5 :) וכרגע אנחנו לא מצליחים לצמצם יותר ואודה לעזרה... אנחנו עתידים בע"ה ללדת בן עוד 3 חודשים וכרגע גרים בבנין קומה 1.5 (כן..) לא יותר מדי מדרגות אבל עדיין מדרגות, ללא מעלית. אנחנו מחפשים לעבור דירה כי כרגע הדירה שלנו קטנה אז בטוח שלא נוכל להישאר בה יותר מדי ולא יודעים מתי זה יקרה, ואם בבניין שנמצא תהיה מעלית ואם כן- מה גודל המעלית. קראנו גם הרבה על עגלות ועל המאפיינים והיתרונות.. כמו למשל שעגלה כבדה היא יותר נוחה לתינוק, אך כנראה פחות להורים... שעדיף אמבטיה גדולה, כי קראנו שהרבה תלונות הם על שגודל האמבטיה לא החזיק למספיק זמן... ברור שגם עגלה קלה זה יתרון במיוחד במדרגות, וגם שמעתי המלצות לכאן ולכאן בנוגע לגודל הגלגלים:גדול יותר יהיה נוח ואופטימלי יותר כשיורדים מדרכה, וקטן יותר יכנס בכל בגאז' או מעלית לעומת גדול.. וכמובן שזה משפיע על משקל.. אני יודעת שלבוגבו בי5 אין מעקה בטיולון לילד, והאמבטיה נראית פיצית, ויחד עם זאת ניתן להחליף גגון כשנולדת בת לדוגמה.. ברור שלכל עגלה יש את היתרונות שלה ולכן אנחנו נורא מתלבטים.. כל עגלה יש לה יתרון אחר. נשמח לעזרה:
    אנחנו מתלבטים בין
    בוגבו בי5 (לכולם יש אותה, כולם מרוצים, קטנה קומפקטית, אך גם נראה לי נמוכה והבנתי שגובה האמבטיה מאוד חשוב, אין מעקה)
    פג פרגו בוק פלוס (מוניטין נכבד מאחוריה, גדולה, יציבה, מעמד לאמבטיה, בדים איטלקיים, רשת באמבטיה שאין ברוב.. יחד עם זאת כבדה וגם דיי חברה של פעם)
    ספורטליין סיילו (הכי זולה, עונה תכלס על הצרכים, גם האמבטיה שלה נראה לי גבוהה אך גם כל מי שיש לו אותה וחווה דעה אומר שיש לו אותה רק חודשיים.. וגם מי הכיר את החברה לפני!? ולקנות הכי זול? אנחנו רוצים עגלה שתחזיק, שתהיה עמידה איכותית וטובה ולא אצטרך לקנות עוד אחת אחרי 2 ילדים)
    סייבקס מיוס (ממליצים עליה, כולם קונים אותה עכשיו.. היא קלה-למרות שגם רוב העגלות בהתלבטויות שלנו קלות-יש לה אם אני זוכרת נכון גם רשת באמבטיה, ובנוסף הטיולון שלה הוא רשת בגב, ולא פלסטיק.. )
    מאמס אנד פאפאס ארמדילו xt3 (הבדים שלה נראים איכותיים יותר מהספורטליין והסייבקס.. גם באמבטיה וגם בטיולון, היא נראית אופציה טובה, איכותית, מוכרת, לא טרנד שצץ לו בשנה שנתיים האחרונות, להרבה יש אותה ולכן גם יש הרבה חוות דעת ועוד).
    בגדול, מלבד הפג נראה לי שכולם הרגישו בערך אותו משקל.. רק הסייבקס אולי קצת פחות.. המחירים משתנים, נכון, אבל הכל נע בין 2000-4000, ואני לא מעדיפה לקנות ב2000 אם אחרי ילד או 2 אצטרך לקנות חדשה.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    04/08/2019

שלום אווה,

1. בי, האמבטיה שלה לא נראית פיצית היא באמת פיצית לדעתי.
    כמוכן למי שנכנס לחורף עם האמבטיה של הבי, היא תהיה צפופה ואחד היתרונות הכי חשובים באמבטיה הוא האטימות שלה לחורף.
    לדעתי היא נוחה יותר לניוד מהסייבקס, עניין החלפת הגגון הוא גימיק וחשוב לזכור שבבי הגגון הוא אחד זהה לטיולון ולאמבטיה ואין לו רשת איוורור וכמובן שכל החלפה גוררת תשלום נכבד.
    יתרונות: יכולת ניוד בעיר, ידית טלסקופית, קפיצים טובים, קיפול נוח וקטן. חסרונות: נמוכה, אמבטיה צרה, אין מעקה לטיולון, יכולת ניוד בדרך משובשת, אין רשת איוורור בגגון, הסל לא נגיש.

2. פג, הכי כבדה וגדולה בקיפול מכל שאר הדגמים, הכי מרווחת באמבטיה ובטיולון, סל גדול, נוחות ניוד טובה אך מצריכה שדרוג לשלדת S. לדעתי פחות מומלצת למי שצריך לעלות קומות.

3. סיילו, היא זולה לטוב לרע, אין נוסחאת קסם שמוצר טוב יהיה מושלם. אין לה קפיצים טובים לדעתי, הטיולון לא מגיע עם גב קשיח מפלסטיק כמו בשאר הדגמים (למעט המיוס), זווית הישיבה לא ישרה. מצד שני קלה, נוחה לקיפול, נראית טוב, קומפקטית וזולה, במחירה אפשר לרכוש עוד עגלה לילד הבא ונגיע בערך למחיר של פג, בי ואפילו סייבקס.

4. מיוס, אני אישית פחות אוהב שהגב מרשת, הגלגלים קטנים ואין ידית טלסקופית ולכן קשה לעלות ולרדת מדרכות, מצד שני הכי קלה מכל ה-5 יחד עם טיולון. קופמקטית ומעוצבת.

5. ארמדילו, איכותית, נוחה לניוד גם בדרך משובשת אבל נורא כבדה וכמעט במשקל של הפג. בפג מקבלים אמבטיה וטיולון מרווחים בתמורה למשקל, בארמדילו לא אבל הקיפול קומפקטי כמו בבי, מיוס או ספורט ליין.

לדעתי הבי הכי עונה לדרישות שלך. הייתי מוסיף לבדיקה את בייבי בוס טייגר שדומה לבי ביתרונות אך מציעה אמבטיה גבוהה יותר ורצינית יותר ויכולת ניוד עדיפה גם בעיר וגם בדרך משובשת. היא יקרה מהסיילו אך זולה מהבי, שוקלת כמו הסייבקס ולכן קלה מהבי ומהסיילו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות ברשותך, ותודה על המענה

אווה
    04/08/2019

התחלתי לקרוא את הסעיף הראשון לגבי הבי ומה שהבנתי שכנראה כדאי לרדת ממנה, האמבטיה פיצית ובנוסף הילד עתיד להיוולד בחורף אז בכלל...התכוונת שהאטימות שלה לחורף טובה? כי התבלבלתי...ורשימת החסרונות שכתבת עליה נראתה לי הכי ארוכה משאר הסעיפים.. וגם חסרונות משמעותיים:נמוכה, הסל לא נגיש, אין רשת ואין מעקה.
    לגבי פג, אני מבינה שהחיסרון היחידי שלה הוא אכן הכובד? ולמה צריך s?
    לגבי ספורטליין הבנתי, לא ממליץ.
    לגבי גלגלי עגלות, אז לא עדיף קטנות? כי לאמא שלי ולחברים טובים שלנו למשל יש מעלית סופר קטנה ושניהם אמרו שזה חשוב מאוד כי גלגל גדול לא נכנס למעלית. וגם הגדולות יותר כבדות.. ותוסיף את התשובה שאמרו לנו בהמון חנויות "לעיר-גלגלים קטנים, למושב/פרבר-גדולים"
    ואגב, לא יתרון גב מרשת? כי בשלב הטיולון יהיה כבר קיץ אז זה נשמע אופטימלי.. או שאני תמימה?
    לגבי הארמדילו הפער אגב במחיר בין הפג אליה הוא איזה אלפייה, והאם היא באמת כבדה כמו הפג? כבדה בהרבה יותר משאר העגלות שכתבתי? וכמו שכתבת, היא איכותית יציבה ונוחה, האם הטיולון והאמבטיה באמת קטנים משמעותית מהפג?

ולכן, גם קצת לא ברור לי איך בעקבות כל הנאמר הבי נשמעה הכי מומלצת, אשמח להבהרה בבקשה :)
    וראינו את הבייביבוס טייגר... לא יודעת למה לא הכרנו אחד שיש לו אותה, כמעט לא שמענו ביקורות, והמחיר שלה היה איזה 3000... וזה היה נראה לנו יקר לדגם הזה, אומנם אנחנו לא בקיאים בתחום אבל כאילו הרגשנו כזה שהבי והפג קיבלנו הצעות של 3000 ומשהו (כמובן ללא סלקל) והם יותר אמינות איכותיות ומוכרות, אז חשבנו לרדת ממנה.. חושב שזה לא הייתה החלטה חכמה? היא הייתה נראית כזה "זולה". לא בד איכותי...

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/08/2019

שלום אווה,

אין מושלם בעגלות ובכל עגלה יהיו פשרות!
    לגבי הבי, לדעתי היא לא מושלמת לתינוק אבל מאוד פרקטית ונוחה להורה עם לא יותר מדי פשרות בנוחות התינוק ביחס לעגלות בגודלה או במשקלה.

הפג לא רק שיותר כבדה אלא גם יותר גדולה בקיפול!
    ללא שלדת S יהיה קשה מאוד לעלות ולרדת מדרכות כאשר יש תינוק בעגלה. כמוכן עם שלדת S יהיה יותר קל לדחוף ולנייד את העגלה, כפי שהזכרנו מדובר בעגלה כבדה ולכן כל הקלה מבורכת לדעתי.

לגבי ספורטליין, אני מציין חסרונות ויתרונות. אין כזה דבר ממני לא ממליץ! הכל בהתאם לדרישות ולתקציב, להורה שתקציב הגג שלו הוא 2000 ש"ח, מדובר באחת העגלות היותר מומלצות לדעתי. להורה שיש תקציב גבוה, אז כן, לדעתי עגלות בסכומים של 3000 ש"ח ומעלה יותר איכותיות.

אין קשר בין גודל גלגל למעלית, מה שקובע הוא אורך ורוחב העגלה, יש עגלות עם גלגלים קטנים אשר יותר רחבות מעגלות עם גלגלים גדולים. כדי לדעת מה יכנס למעלית יש לקחת מידות מעלית ולמדוד את העגלות.
    אני אף פעם לא הייתי מסתמך על חנויות, יש להן אינטרסים שלהן. גלגל גדול יהיה נוח לניוד בכל דרך גם בעיר בהשוואה לגלגל קטן. אם יש קפיצים טובים אז על אחת כמה וכמה. זה גם לא קשור רק ליכולת הניוד, התינוק יהנה מנסיעה חלקה יותר עם פחות רעידות או מכות מהדרך. נכון שלרוב מדובר בעגלות כבדות או גדולות יותר אבל כאן כבר השיקול אם יש מעלית? אם יש רכב קבוע? במקרה של כן בשני המקרים אז המשקל יתבטא רק בהרמה לרכב (שזה 1% מזמן השימוש בעגלה להערכתי).

לגבי הארמדילו, כן היא כבדה, נתוני היצרן מדברים על כ-11 וחצי ק"ג זה משקלים של הפג בממוצע. מה שכן היא יותר קטנה מהפג לאחר הקיפול.

לגבי טייגר, הבדים סופר איכותיים! הם מסנני UV ונגד נוזלים.
    טכנית כפי שאני מציין המון! באף עגלה הבדים לא איכותיים בגלל דרישות תקנים ולכן תמיד אמליץ לשים סדין כותנה באמבטיה ומזרן כותנה בטיולון, אז, ממש לא משנה איזה בד יש לעגלה.
    לגבי מחיר, יש בה טכנולוגיות שאין בעגלות שציינת, אף עגלה היום לא מציעה גלגל יחסית גדול עשוי מחומר של צמיג רכב, מושב יצוק מפלסטיק, קיפול קומפקטי ומשקל כולל של 8.6 ק"ג לשלדה + טיולון!
    הפג מציעה את הנתונים האלו רק אם משדרגים לשלדת S, וגם אז כבדה משמעותית וגדולה יותר בקיפול. לכן מחיר הטייגר יקר! אילו הייתה זו עגלת מותג מחירה היה משמעותית יותר יקר.
    כמוכן רק היא והבי מציעות מזרן נושם באמבטיה. רק היא והארמדילו מציעות רשתות איוורור לאמבטיה ולטיולון (בפג רק אם משדרגים לגרסאות היקרות של הבדים ועם נוסיף שלדת S אז נגיע למחיר יקר משמעותית מהטייגר, לכן אני תמיד אומר להשוות תפוחים לתפוחים).
    גילוי נאות (אם לא קראתם את הפרופיל שלי) אני פיתחתי את העגלה.
    כמו הספורטליין היא חדשה בשוק ולכן יש מיעוט חוות דעת לגביה, למרות שלא מזמן הייתה ביקורת מושלמת עליה כאן בפורום. צריך לחפש יחסית הרבה אחורה.

כפי שציינתי בהתחלה המוכרנים לא יעברו איתכם על הדקויות של כל עגלה.

כפי שאני ממליץ תמיד, לעשות את הבדיקות לבד!
    לשים 12 ק"ג בעגלה (זה משקל תינוק בגיל שנה בממוצע), לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה (בעגלות עם ידית טלסקופית, שהידית פתוחה עד הסוף), לאחר מכן לתפעל (לשנות מצבים, לפרק אמבטיה וטיולון), לקפל לבד, להרים לרכב ולבדוק מקום לאחר הקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו