מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שאלת החלפת שילדה או קניית עגלהאודיה12/08/2019
שלום קובי!
יש לי בבית עגלת פג פליקו סוויץ איזי דרייב דגם 2011 (הבכור נולד ב2013). היתרונות שלה שמאוד אהבתי: שכיבה 180 מעלות (למה זה כזה נדיר?). כך שהשתמשנו בה בתוספת מזרן וכיסוי הרגליים מגיל לידה. גם על הבטן (בהשגחה). אהבתי גם את הטיולון הדו כיווני, הגגון הענק בישיבה (קר פה מאוד בחורף וזה הצלה), הטרמפיסט המובנה והידית האחת. האכזבה הגדולה ממנה, שלמרות מחירה הגבוה בזמנו היא החזיקה במצב טוב לשני ילדים בלבד. וכמובן עברנו לטיולון קליל ולא השתמשנו בה כל הזמן. עכשיו עם ילד שלישי, התחלנו איתה. כיום הוא בן ארבעה חודשים והמעצורים הלכו סופית ועוד דברים בשלדה לא משהו.. נראה שאין ברירה לבצע החלפה כלשהי. ההתלבטויות שלי הן:
1- לקנות לה שלדה חדשה, הכי זול. מצב הבדים טוב אבל הגגון גם קצת מזייף אז אולי חבל. אם כבר מוציאים כסף.
2- לקנות חדשה אותו דבר.
3- לקנות משהו אחר. כי באמת התאכזבנו מההשרדות שלה. ואז אין לי מושג לאיזה כיוון ללכת. מה שחשוב לי זה שכיבה 180 מעלות עם הגנה טובה מסביב בטיולון כי אני לא מתחברת לאמבטיה (מקום אכסון, מקום ברכב, כובד, סרבול) ובנוסף כל היתרונות של הפג כמו גגון, דו כיווניות וכו'. לגבי משקל- כרגע יש לנו 15 מדרגות הביתה (שכירות אבל בכל זאת) אז משהו כבד מהפג לא רלוונטי. אם יש משהו קל ממנה מעולה כי היא קשה לי במדרגות. החמוד תכף יוכל לעבור לישיבה חלקית. אבל כן נרצה משהו עמיד אם נבחר להשקיע שישמש אותו ועוד שני ילדים ככה.
סליחה על הבלאגן. בעצמי קצת אבדתי כיוון. תכננתי את הסיפור הזה להריון הבא עוד שנתיים שלוש וממש לא לעכשיו...
תודה רבה רבה!
אודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/08/2019שלום אודיה,
האופציות הן:
1. לרכוש רק שלדה של איזי דרייב, את מכירה את המוצר לטוב ולרע וזו אופציה זולה יחסית לדעתי. חייב לציין שאיני יודע עלויות רק לשלדים כך שקשה לי לכוון כלכלית.
2. לרכוש שלדת בוק, זו שלדה כבדה יותר מדל איזי דרייב בקילו ובוק s ב-2 קילו. הs נוחה יותר לניוד. הבוק בהשוואה לאיזי דרייב הרבה יותר נוחה לניוד, עם סל חפצים גדול ונגיש יותר, נוחה יותר לקיפול. החסרונות הם משקל כבד יותר, סביר שהיא יקרה יותר ועם הטיולון של איזי דרייב כשהוא מחובר לכיוון הנסיעה הקיפול ענק ולכן צריך לפרק טרם הקיפול. לסיכום, לדעתי שלדה טובה בהרבה אבל גם פחות פרקטית, אולי שווה לבדוק שלדה וטיולון בוק.
עגלה חדשה, תלוי מה התקציב ואם רוצים גם אמבטיה, קשה לי לכוון ללא המידע הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת החלפת שילדה או קניית עגלה
אודיה13/08/2019הי, תודה! הבוק לא רלוונטית. היא כבדה! אני מעדיפה עגלה שתהיה טובה מגיל לידה ללא אמבטיה. שכיבה של 180 מעלות (להשכבה על הבטן בהשגחה) ומוגנת בצדדים (יתרון לכיסוי רגליים מגן מתחבר). טיולון דו כינווני. גגון גדול. קלה יחסית ונוחה למדרגות. נניח שתקציב לא בעייתי ואחפש ביד שניה. מה עם מאמאס אנד פאפס אורבו2? אשמח לעוד המלצות.. תודה רבה! מאוד מעריכה את ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי טאי טאי
אודיה13/08/2019נראה לי על פניו מתאימה לתקציב ולצורך. איך היא ביחס לפג איזי דרייב? החיסרון הכי גדול שלה זה הטיולון שלא דו כיווני. נראה שהיא טובה מגיל לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/08/2019שלום אודיה,
בבוק כוונתי לרכוש רק שלדה ועדיין להשתמש בטיולון שלך אז תהיה סגירה מהצדדים וכיסוי רגליים. החסרונות כפי שציינתי הם משקל וקיפול מסורבל.
לגבי אורבו, איני ממליץ עליה ללא אמבטיה. גם עם אמבטיה לדעתי יש עגלות טובות ממנה.
לגבי עגלות ללא אמבטיה, כיום הרוב מגיע עם וגם אלו שניתנות לרכישה ללא אמבטיה בתכלס, הטיולון לא מושלם מגיל לידה.
האופציות עם טיולון דו כיווני דלות. זה או למצוא פג סוויץ ואז לא עשינו כלום. או שיש לסילבר קרוס דגם שנקרא אורייזן שנמכר רק כטיולון מגיל לידה, דומה לסוויץ ברעיון ולבוק ביתרונות אבל גם בחסרון המשקל. כמוכן לדעתי נמכרת רק בחנות היבואן בי"ם.
לגבי טאיטאי, אני פחות ממליץ על עגלות עם טיולון חד כיווני אבל כן, היא עונה לכל שאר הדרישות: משקל קל, קיפול נוח, סגירה לרגליים + כיסוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז עם אמבטיה
אודיה14/08/2019עגלה לא כבדה למדרגות, טיולון דו כיווני, גגון גדול (קר אצלנו מאוד בחורף), כיסוי רגליים לחורף יתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/08/2019שלום אודיה,
לגבי כיסוי רגליים, אפשר לרכוש שק שינה וזה יפתור את עניין החורף, לדעתי גם יותר יעיל ומחמם. רוב העגלות לא מגיעות עם כיסוי, בייחוד אלו עם האמבטיה.
הייתי ממליץ לדרישות שלך לבדוק את ספורטליין סיילו או בייבי בוס טייגר. שתיהן יחסית קלות עם טיולון דו כיווני ומתקפלות בקלות. לשתיהן אין כיסוי אך כפי שציינתי אפשר לרכוש שק"ש אוניברסלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הכל
אודיה14/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)