מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שלום אשמח לייעוץ לגבי קנית עגלהמתרגשת!!!03/11/2019
היי ברוך ה' אנחנו בהריון ראשון, אני מסתכלת המון באינטרנט ומתייעצת עם בנות בקרוב גם ניגש לחנויות ונתחיל לראות בעיניים, רציתי להתייעץ לגבי קניית עגלה במחיר סביר. אני רוצה עגלה משולבת שתכיל אמבטיה רחבה!!, סלקל וטיולון, אני מעוניינת שהאמבטיה תוכל להיות ל2 הכיוונים וגם הסלקל ואם אפשר גם הטיולון. מאוד מאוד חשוב לנו גלגלים חזקים וגדולים שיסעו בקלות בדרכי עפר, שיהיה קל ונוח לפרק אותה ולהכניס לאוטו, שתהיה גם קלה אם אפשר וכמובן שיהיה קל להחליף בין הסלקל לאמבטיה וכו... ממש אשמח לעצה טובה בנושא תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/11/2019שלום,
חשוב להבהיר שאין עגלה מושלמת או כזו שתוכל להכיל את כל הדרישות.
ככל שהעגלות יהיו יותר רחבות, עם גלגלים גדולים וקפיצים טובים כך שתתאים לדרכי עפר באופן יעיל כך המשקל יעלה. בדרך כלל גם הן יהיו יותר גדולות.
בנוסף מיותר לדרוש אמבטיה דו כיוונית, התינוק צריך להיות מולכם גם בשלב האמבטיה וגם בשלב הסלקל (למרות שמומלץ שהתינוקות לא ישהו המון זמן בסלקל ולכן, רצוי כמה שפחות לחבר לעגלה אם בכלל). מה שיותר חשוב זה דווקא שהטיולון יהיה דו כיווני, זאת לפי דעתי ולפי מחקרים בנושא.
הייתי ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה שעונה טוב לדרישות. גם פג בוק עונה טוב, היא פחות תצטיין בדרכי עפר אבל תוכל להתמודד איתם באופן טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קובי ותודה על העזרה,!!
מתרגשת!!!06/11/2019אני באמת בודקת אופציה של האי.בי.סי דיזיין סלסה יש להם דגם שנקרא וייפר 4 שהיא בעלת גלגלי אוויר, (זה משהו שאנחנו מאוד רוצים) צודק לגבי הכיוונים שאמרת לוקחים לתשומת ליבנו. האמת אני באמת חורשת על עגלות באינטרנט ומתקשרת לכל מיני מקומות לפני שנלך פיזית, אז ההתלבטות שלי כרגע זה בין האיביסי דיזיין דגם של גלגלי אוויר שהאמת סך הכל הכל נראה ונשמע ממש סבבה.. (טיולון+אמבטיה+סלקל ב3 אלף בערך) לבין עגלה ג'ולס, האם ידוע לך עליה? פשוט הבנתי שגם היא בעלת גלגלי אוויר, עד כה ראיתי רק חנות אחת (בייבי זול שמחזיקה אותה) . והאמת ראינו עוד דגם של ברייטקס בי מושין עם גלגלי אוויר שפשוט כבר לא מחזיקים במקומות., רק בטוילנד צריך לבדוק אם יש אותה אבל המבחר צבעים מצומצם. אני דיי חושבת שנלך על האיביסידיזיין הדגם עם הגלגלי אוויר, הבנתי שגם האמבטיות שלהם רחבות( שזה מאוד חשוב לי) ושהקיפול והכל ממש קליל, אשמח לשמוע את דעתך לגבי העגלה של ג'ולס, וגם לגבי בי מושין של ברייטקס. (יש לחברה שלי בריטקס המון זמן והיא ממש מרוצה, למרות שמשום מה המון חנויות לא עובדות עם העגלות שלהם) . תודה רבה לך קובי על היחס והערה והמענה לכולם, אהבת חינם באמת עוזר תודה~
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קובי ותודה על העזרה,!!
מתרגשת!!!06/11/2019אני באמת בודקת אופציה של האי.בי.סי דיזיין סלסה יש להם דגם שנקרא וייפר 4 שהיא בעלת גלגלי אוויר, (זה משהו שאנחנו מאוד רוצים) צודק לגבי הכיוונים שאמרת לוקחים לתשומת ליבנו. האמת אני באמת חורשת על עגלות באינטרנט ומתקשרת לכל מיני מקומות לפני שנלך פיזית, אז ההתלבטות שלי כרגע זה בין האיביסי דיזיין דגם של גלגלי אוויר שהאמת סך הכל הכל נראה ונשמע ממש סבבה.. (טיולון+אמבטיה+סלקל ב3 אלף בערך) לבין עגלה ג'ולס, האם ידוע לך עליה? פשוט הבנתי שגם היא בעלת גלגלי אוויר, עד כה ראיתי רק חנות אחת (בייבי זול שמחזיקה אותה) . והאמת ראינו עוד דגם של ברייטקס בי מושין עם גלגלי אוויר שפשוט כבר לא מחזיקים במקומות., רק בטוילנד צריך לבדוק אם יש אותה אבל המבחר צבעים מצומצם. אני דיי חושבת שנלך על האיביסידיזיין הדגם עם הגלגלי אוויר, הבנתי שגם האמבטיות שלהם רחבות( שזה מאוד חשוב לי) ושהקיפול והכל ממש קליל, אשמח לשמוע את דעתך לגבי העגלה של ג'ולס, (עכשיו אמרו לי בחנות שאין סלקל לג'ולס אז זה כבר מוריד לי את האופציה) וגם לגבי בי מושין של ברייטקס. (יש לחברה שלי בריטקס המון זמן והיא ממש מרוצה, למרות שמשום מה המון חנויות לא עובדות עם העגלות שלהם) . ולגבי עגלה של גרקו אשמח לשמוע.. תודה רבה לך קובי על היחס והערה והמענה לכולם, אהבת חינם באמת עוזר תודה~
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/11/2019שלום,
לגבי ג'ולס, מה שנמכר בישראל אלו דגמים סופר ישנים. למותג אין יבואן בישראל בערך 6 שנים, בעולם הם כבר מזמן הפסיקו לייצר את הדגמים שלהם עם גלגלי אוויר. לאור זאת אני פחות ממליץ מכיוון שיהיה קשה לקבל שירות ואחריות, כמוכן מושב הטיולון לא מגיע לזווית ישרה ולכן אני פחות ממליץ.
לגבי ברייטקס, גם אני פחות ממליץ מ-2 סיבות: 1. הטיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +. 2. שינוי המצבים עם שרוך, מנגנון מאוד לא נוח ונעים לתפעול כמוכן יש לו בלאי גבוה יותר.
לגבי גרקו תלוי בדגם, ככל שידוע לי בישראל אין להם דגם עם גלגלי אוויר.
לגבי וייפר, מדובר בעגלה מאוד איכותית וסופר חזקה, זו אחת העגלות הכי נמכרות בגרמניה מכיוון שהיא מאפשרת טיולי יערות, דבר שהורים גרמנים אוהבים לעשות. יש לה אמבטיה ענקית, טיולון סופר מרווח עם 4 מצבי שכיבה/ישיבה לעומת 3 ברוב העגלות ללא שרוך. הגגונים ענקיים ולכן לדעתי מדובר באחת העגלות הכי נוחות לניוד והכי נוחות לתינוק. החסרונות שלה הם משקל כבד מהממוצע כ- 14 ק"ג לשלדה וטיולון. קיפול גדול שמצריך את פירוק הטיולון טרם הקיפול, גם אז יהיו רכבים שהיא לא תיכנס אליהם.
אין בישראל עגלות עם גלגלי אויר מכיוון שלא רק שאין דרישה אלא להפך יש חשש גדול.
הייתי גם ממליץ לבדוק את עגלות הרטן, אמנם אין להן גלגלי אוויר אבל אלו עגלות שמיוצרות בגרמניה ויש להן גלגלים פנומטיים, מאוד זהה לגלגל אוויר רק ללא אוויר/פנימית. יש להם מערכת קפיצים ייחודית לכל גלגל וכמו הוויפר הדגמים שלהם מאוד פופלריים בגרמניה עקב יכולות השטח הייחודיות לחלק מדגמיהם ולוייפר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי
מתרגשת!!!07/11/2019קודם כל תודה ממש! לגבי הרטן הצצתי קצת וראיתי שהמחירים יקרים מדי, חוץ מזה שבעלי מתעקש דווקא על גלגלי אוויר, מקווה שזו תהיה הבחירה הנכונה כנראה נלך על הדגם של וייפר. הבנתי שאפשר להשיג אותה רק במקס בייבי, האם ידוע לך אם אפשר להזמין אותה בצבע אחר ולא אפור? ועוד שאלה האם הוייפר נכנסת לבגאז' של רכב רגיל? (לנו ספציפית יש רכב סטיישן עם בגז גדול אבל למקרה שאסע עם אמא/דודה/חברה).. וכן בהחלט חסרון שצריך לפרק את הטיולון כדי לפרק את העגלה אבל זה נראה לי שווה את זה. תודה רבה על העזרה. חייבת להודות שלא ראיתי הרבה אם בכלל שהעידו מנסיון על הוייפר מקווה שלא נתאכזב הבנתי שאפשר גם להביא חומר נגד פנצ'רים ופשוט צריך לתחזק אותה למלא אוויר פעם בחודשיים בערך? תודה רבה !! האם ידוע לך על עוד מקומות שמחזיקים את העגלה הזו בחנות שאפשר לראות ולהרגיש? ולגבי הצבעים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/11/2019שלום,
הרטן יקרים כי זה מיוצר בגרמניה, בארץ לא שווק עם גלגלי אוויר למרות שקיימים להם. הרטן טוענים שהם הגיעו לרמה של גלגל אוויר ללא אוויר בזכות חומרים וטכנולוגיות יחודיות. יש משנתונים קודמים והמחיר יהיה מעט יקר יותר מוייפר.
לגבי וייפר, רק מקס בייבי מציגים ומוכרים את הדגם. חנויות שמוכרות ABC יוכלו להזמין אבל לא תוכלו לבדוק. אני תמיד בעד להזמין מהחנות שהציגה, הסבירה ועזרה לבדוק ברכב.
לגבי הפירוק, נכון שזה מציק אבל בפועל לדעתי, זה עדיף כך כדי שהמשקל יתחלק, זה לוקח כמה שניות ואז ההרמה לרכב קלה יותר.
בארץ הוייפר לא נפוצה בכלל, בגרמניה מאוד, אין נסיעה שלי לגרמניה שאני לא רואה כמה עשרות מהדגם ברחובות גרמניה.
נמכרת רק במקס בייבי. קיימת רק באפור בהיר. לאורך שנים זה הצבע הכי נמכר של היצרן כי הוא קלאסי, לא קולט חום והבדים קלים לניקוי כי הם נגד נוזלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מתרגשת!!!08/11/2019בהחלט ניסע לשם בעז"ה. תודה רבה עזרת מאוד!!!
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)