כסאות בטיחות או בוסטר לשני רכבים

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כסאות בטיחות או בוסטר לשני רכבים
    מיכל
    01/01/2020

שלום קובי,
    חוזרים אליך אחרי כמה שנים..

הבת שלנו בת כמעט 5 ואנחנו מצפים בעז"ה לעוד ילד בקרוב.
    יש לנו, בעקבות המלצותיך:

צ'יקו נקסטפיט ברכב אחד (נקנה לפני כארבע שנים),
    גרקו נאוטילוס 80 ELITE ברכב השני (נקנה מעט אח"כ).

הגברת בגובה 1.16, שוקלת 19 ק"ג. בינתיים שני הכסאות נראים נוחים לה, אע"פ שאנחנו מקבלים הערות מהסביבה כל הזמן למה אנחנו לא מעבירים כבר לבוסטר..

מה היית ממליץ לקנות עכשיו לשני הרכבים?

חשבתי להשתמש ברכב הראשון:
    צ'יקו נקסטפיט לתינוקת החדשה בעז"ה, בהנחה שיש עוד שנה לתוקף, ולקנות משהו לגיל גדול יותר לבת הגדולה. מה אתה ממליץ לקנות במקומו?

ברכב השני, להשאיר את הגרקו לבת הגדולה, ולקנות משהו חדש לגיל קטן. גם פה, מה אתה ממליץ?

ועוד שאלות:
    1. האם אכן כדאי להעביר את הגרקו נאוטילוס למצב מתקדם יותר? כעת הוא עם חגירה מלאה (חמש נקודות חיבור).

2. איפה ממקמים את שני הכסאות? יישאר לי מקום לשבת לידם? במאזדה סיוט לשבת מאחורה גם ככה..

3. יש לנו ארמדילו פליפ מהדגם הראשון שהגיע לארץ, קנינו אז בהמלצתך ואכן נהנינו ממנה. נשבר לנו פלסטיק בקשת של הגגון. איך אפשר להשיג חלק חילוף?

רוב תודות לך!!
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    01/01/2020

שלום מיכל,

קודם כל טוב שבחרתם להתעלם מהסביבה. גם אצלי הילדים היו חגורים עם הרצועות של הכיסא והבוסטר עד גיל 6, אם יכולנו למשוך עוד כך היינו עושים, זה יותר בטיחותי.

לגבי אופציות:
    הנקסטפיט יכול להתאים מלידה והוא גם עדיין בתוקף, יש עוד כשנתיים. אפשר לבדוק על הכיסא תאריך אחרון לשימוש.
    הייתי ממליץ לתינוק ברכב הראשי לרכוש עוד נקקטפיט ובעתיד נאוטליוס לרכב השני כי הנקסטפיט הקיים יפוג תוקפו.
    לגדולה להישאר עם הנאוטילוס ואולי לרכוש אחד נוסף שיעבור לתינוק במקום לרכוש אחד בעתיד ובעוד שנה/שנתיים לרכוש לה בוסטר גב ללא רצועות. כלומר נכון להיום הייתי עושה העתק הדבק לרכבים עם נאוטילוס ונקסטפיט.

1. כמו שציינתי בהתחלה הייתי ממליץ למשוך ככל הניתן עם הרצועות כל עוד הילדה לא מתלוננת.
    2. אם אפשר את הנאוטילוס באמצע זה מעולה למרות שקשה. מניסיוני זה ממש לא נוח לשבת עם 2 כיסאות מאחור. צריך להתרגל (ואולי להרגיל את הילדים) שההורים מקדימה.
    3. היבואן נקרא מיה בייבי אפשר לרכוש דרכם. אפשר גם לבדוק מול חברת הגלגל תיקון עגלות (יש להם דף בפייסבוק), יש להם גם חלפים לעגלות ולראות אצל מי משתלם לכם יותר, דרך הגלגל אפשר גם לעשות חידוש וניקוי עגלה, הם עושים את העגלות חדשות כאילו יצאו מהאריזה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה! בדקתי את תאריכי התפוגה..

מיכל
    02/01/2020

ככה, על הנקסטפיט כתוב שהוא עד ספטמבר 2023.
    הנאוטילוס יוצר ביוני 2016 וכתוב בחוברת שאפשר להשתמש בו עד עשר שנים.

רציתי לשאול, אולי היה כדאי לקנות צ'יקו קיפיט במקום עוד נקסט פיט, כי אולי הוא תופס פחות מקום?
    וכשהוא יהיה קטן בעז"ה, נגיד בערך בגיל שנה, אפשר יהיה לעבור ישר לנאוטילוס? או שעדיף להיצמד למה שיש כמו שהצעת..?

ועוד שאלה, למה עדיף הנאוטילוס באמצע? דווקא את הילדה הגדולה הייתי שמה בצד, כך שאם יש צורך אני יכולה לשבת מאחורה קרוב יותר לקטנה. יש איזה מגבלה טכנית על סידור הכסאות? הימצאות האיזופיקס..?

ושאלה אחרונה, מה הקריטריון להעביר את הנאוטילוס למצב הבא לילדה הגדולה?

המון תודה על העזרה יקרת הערך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/01/2020

שלום מיכל,

זה בעייתי לעבור לנאוטילוס בגיל שנה, לדעתי שנה וחצי זה המינימום שהייתי ממליץ, לפני כן לתינוקות לא נוח כי אין לו הטיה לאחור כמו בנקסטפיט או במייפיט. מייפיט בהחלט יכול לבוא על חשבון הנאוטילוס אבל לא לא יותר צר מהנקסטפיט ולא יותר בטוח מהנאוטילוס (להפך). היתרון היחיד שלו על נאוטילוס שיש לו הטיה לאחור.
    לגבי האמצע, הנאוטילוס יותר צר ולכן ישב יותר טוב באמצע (כמו שציינתי, זה גם לא בטוח כי באמצע רוב הכיסאות או הבוסטרים לא יושבים באופן יציב).
    לגבי שלב הבא, לפי החוק מגיל 3 שנים ו15 ק"ג אפשר לחגור ילדים עם חגורת בטיחות כל עוד הם בהתקן הבוסטר. ההמלצה מדברת על 18 ק"ג שזה בין גיל 4 לגיל 6.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו