בחירת עגלה לילד ראשון

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• בחירת עגלה לילד ראשון
    ראם
    02/01/2020

שלום קובי,

שמענו המלצות רבות על הפורום ועליך, ונשמח מאד לעזרתך!
    ילד ראשון, תקציב הוא פחות הבעיה, מתלבטים בין סיטי מיני, סייבקס מיוס 1, ואינגליזינה אפטיקה.
    אנחנו גרים בחיפה שכולה עליות וחושבים מי תהיה הכי נוחה לדחיפה- האם המשקל הקל של הסייבקס או הגלגלים הנוחים של האינגליזינה ישפיעו יותר?
    הסיטי מיני עונה על 2 הדרישות- קלה עם גלגלים גדולים ונסיעה חלקה אבל מפריעים לנו כל מיני דברים בטיולון- גדול מאד, מתקפל החוצה.
    מבחינת אמבטיה- של הסיטי מיני יותר גדולה שזה גם נקודה לטובתה.
    ועוד דבר אחרון, האם זווית השכיבה באינגליזינה שהיא רק 167 מעלות משפיעה באופן מהותי על השיקולים?

תודה רבה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה לילד ראשון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לשאלות הקודמות..

ראם
    02/01/2020

במידה והולכים על העגלות הכבדות יותר, מה בעיניך ההבדלים בין האינגלזינה אפטיקה לסלסה 4?
    ראינו את הסלסה 4 בחנות ועם כמה שהיה נוח לדחוף אותה (יהיה נוח גם בעליות?) היא הייתה ענקית! וזה קצת הלחיץ אותנו- מעברים, כניסה לאוטו, כבדה להרמה...
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/01/2020

שלום ראם,

ראשית ההתלבטות היא בין קיצון לקיצון.
    הג'וגר הוא שיש לו אמבטיה כלומר, המושב לא דו כיווני, אין מדרך רגליים מתכוונן, שינוי המצבים עם שרוך, אין קפיצים לגלגלים האחורים, אין ידית מתכווננת ועוד. כלומר המון פשרות ובשל כך יש מוצר קל, עם קיפול קומפקטי.
    במיוס הפשרות הן הגלגלים הקטנים שכן, יהיו מקומות שיהיה קשה להתנייד, יהיה קשה לעלות ולרדת מדרכות גבוהות כי הגלגלים קטנים ואין ידית טלסקופית. המושב עשוי מרשת כלומר ללא תמיכה קשיחה.

כמו שאני כותב לכולם. אין עגלה מושלמת ובכל עגלה יש פשרות.
    בעגלות הגדולות מרוויחים מוצר נוח ומרווח יותר לתינוק ונוח יותר לתינוק ומצד שני הקיפול גדול והמשקל כבד יותר (ולהפך). כך זה באפטיקה או בסלסה. הסלסה יותר קלה מהאפטיקה אבל יותר רחב בגלגלים האחוריים. הסלסה יותר נוחה לניוד ובלימת זעזועים בשל מערכת קפיצים ייחודית. בהחלט יש לה יתרון בזווית הטיולון וגגונים יותר גדולים או מוצלחים מבאינגלזינה. מצד שני האינגלזינה יותר צרה וזה יותר במעברים צרים, ברכב לדעתי זה לא קריטי. מעט יותר נוחה לקיפול. אם רוצים סלקל שיתחבר לעגלה, אלו שמתחברים לסלסה ברובם יותר בטיחותיים מזה של אינגלזינה (היחיד שמתחבר לאינגלזינה).

לאור ההבדלים הקיצוניים בדגמים, הייתי ממליץ לסנן ולעשות רשימת דרישות של מה חשוב יותר ומה פחות.
    הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר, במשקל של המיוס, מתקפלת כמו הבייבי ג'וגר, עם גלגלים כמעט בגודל של האפטיקה, יש בה את השילוב הכי נכון לדעתי בין נוחות ניוד לבין מוצר קל וקומפקטי להורה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, המשך לשאלה..

ראם
    02/01/2020

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה!
    אנסה לצמצם את השאלה שלי..
    הכי חשובה לנו איכות הנסיעה. אשתי מתכננת לצאת מהבית הרבה וחיפה בנויה מעליות רבות (כולל מדרגות) כך שחשוב לנו עגלה שיהיה קל ונוח לדחוף ברחובות.
    האם מנסיונך המשקל של העגלות הכבדות יותר יורגש בעליות? או שדווקא העובדה שהניוד שלהן איכותי יותר (משל המיוס למשל) יקל את הדחיפה בעליות?
    בנוסף, הפריע לי בסלסה שיש רק 3 מנחי ישיבה/שכיבה, האם בעיניך זה שיקול? גם כתוב באינטרנט שהיא שוקלת 13 ק"ג לעומת האינגליזינה ששוקלת 12.3... וראינו גם שיש מתאמים של סלקל של סייבקס (כל הדגמים) לאינגליזינה, פשוט צריך להזמין מחו"ל. כך או כך זה לא השיקול המרכזי שלנו מכיוון שאיננו רוצים שהתינוק ישהה הרבה בסלקל..

לגבי הבייבי בוס טייגר, האמת שנתקלנו רק בחנות אחת שמכרה את העגלה, דווקא התרשמנו ממנה לטובה אבל מאז לא נתקלנו בה שוב לצערנו.. יש חנויות שמוכרות באיזור חיפה?

שוב תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/01/2020

שלום ראם,

אכן הסלסה והאפטיקה יהיו נוחות יותר לניוד ולעליה וירידה ממדרכות. אני תמיד ממליץ לשים בכל עגלה משקל של 9 ואפילו 12 ק"ג (כי זה משקל של תינוק ממוצע בגיל שנה/שנה+) ולטייל עם העגלות בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכות כי זה המדד האמיתי לאיכות הניוד. ללא משקל עם כל עגלה תרגישו שנוח להתנייד, כשיהיה משקל את כבר תשימו לב לפערים גדולים בין עגלה לעגלה.
    בזכות הקפיצים לסלסה יש יתרון למדרכות גבוהות. אני לא מיין מדרגות כי כל היצרנים אוסרים על עליה וירידה של מדרגות עם העגלה.
    לגבי הזוויות, ברוב המקרים אין בעיה עם 3 כי המצב הנוסף הוא ביניים, כמובן שיש 4 זה יתרון קל, מצד שני זווית השכיבה של הסלסה טיפה יותר טובה לדעתי.
    לגבי משקלים אכן הסלסה שוקלת כמעט 13, כנראה שבאנגלזינה ירד המשקל כי כשהושקה הייתה מעל 13 ק"ג. בדקתי ואכן משקלה 12.3 ק"ג.
    לגבי מתאמים אכן ניתן להזמין מחו"ל, יש רק לוודא שזה לא פוגע באחריות.
    לגבי טייגר, נמכרת בחיפה בלה בבה ובאול פור בייבי (קרית אתא).
    שוב אין עגלה מושלמת ולכן אני תמיד מציע לעשות את מבחן הניוד שרשמתי עם משקל, לנסות לתפעל לבד את העגלות (לחבר ולפרק אמבטיה וטיולון), לקפל, לבדוק ברכב ככה תוכלו לקבל מדד של שימוש יומיומי ולקבל החלטה מושכלת של מה נכון, מתאים ונח לכם יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו