מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עזרה בבחירת עגלה, מושב בטיחות ומזרןדנה19/02/2020
היי קובי, הלכתי לאיבוד במבחר העגלות הקיימות. בהמלצת המוכרים התחלנו עם הסייבקס מויס, הדבר שמטריד אותי זה הגלגלים והגב בטיולון. עברנו לחשוב על פגפרגו אבל מחיפוש באינטנרט נתקלתי בהרבה תלונות על תקלות בעגלה. בנוסף, האם הסלקל של פגפרגו מוצלח ובטיחותי? מבחינת משקל העגלה רצוי שיהיה נוח וקל יחסית (אין מעלית) אך עם זאת חשובה לי גם הנוחות של התינוק, האיכות של המזרון והגלגלים. התחלתי להסתכל על עגלות זולות יותר כמו הספורטליין, והבייבי בוס ולגמרי הלכתי לאיבוד.
בנוסף, אשמח להמלצה למזרן טוב ולסלקל או מושב בטיחות.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2020שלום דנה,
לגבי מיוס, אני אישית מסכים. לדעתי זה עגלה שבעיקר טרנדית וככל שידוע לי רווחית לחנויות ולכן היא מומלצת על ידם לדעתי. יש לציין שמדובר במותג ברמה גבוה ובעגלה איכותית אבל עדיין לדעתי יש מוצרים עדיפים ולרוב גם במחירים טובים יותר.
לגבי פג: הסלקל שלהם בטיחותי מאוד עם 5 כוכבי בטיחות. לדעתי הוא פחות נוח לתינוקות בעיקר בשימוש עם בסיס אבל זה נכון לרוב הסלקלים. אפשר לרכוש אותה ללא סלקל ולרכוש מתאם לסייבקס/מקסי קוזי בארץ ואם אין בארץ כי לרוב אין אז אונליין מחו"ל. לגבי תלונות, אני לא מכיר משהו מיוחד, מדובר בעגלות מאוד אמינות וחזקות לדעתי, בייחוד בשדרוג לשלדת S.
לגבי בייבי בוס, אני יכול לומר שאנחנו לא מתפשרים בעגלות שלנו ויצרנו עגלה עם אמבטיה מפלסטיק ולא בד (כמו בפג), מושב קשיח, גלגלים איכותיים ויחד עם זאת מוצר קל וקומפקטי.
לגבי סיילו, לדעתי היא ברמה טובה ביחס למחיר אבל אם אין בעית תקציב לדעתי הבייבי בוס מציעה יותר וגם יותר קלה.
לגבי סלקלים/כיסאות, הייתי ממליץ להתמקד בעגלות ואחר להחליט אם רוצים לחבר סלקל לעגלה או לא ואז אוכל לכוון.
לגבי מזרנים, אני ממליץ על מזרן נושם (ללא ספוג), כאשר אני ממליץ על נומו (וממליץ לרכוש גם את שכבת הנוחות), בייבי טק מולטיפלואו או אימג'ן של שילב/עמינח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דנה20/02/2020תודה רבה על התשובה המפורטת! עגלה נוספת ששכחתי לציין- האינגליזינה אופטיקה, מה דעתך עליה ביחס לפגפרגו? ולגבי הדגמים האחרים של הסייבקס (עם גלגלים גדולים יותר), יש דגם מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/02/2020שלום דנה,
לגבי אפטיקה, מאוד דומה לבוק. הסלקל של הבוק נחשב בטיחותי יותר. במשקל הן יחסית זהות וגם דומות במנגנון הקיפול.
לגבי סייבקס, עם גלגלים גדולים יש את הבליוס שלדעתי אינה מוצלחת וכיום נמכרת במחיר ממש זול.
יש פריאם שזה מיוס מוגדלת ואני לא רואה שיש הצדקה למחירה כאשר יש את הפג או אינגלזינה שציינת וגם איי.בי.סי דיזיין סלסה. אבל אני רואה שאת מתפזרת להמון סגנונות שונים.
את צריכה למקד עצמך לאם את רוצה עגלה קלה וקומפקטית או עגלה גדולה וכבדה אבל שתיתן נוחות ניוד ואמבטיה וטיולון מרווחים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה20/02/2020תודה!
אני אכן מתפזרת.. זאת בדיוק ההתלבטות שלי- הנוחות של התינוק (המזרן והגלגלים) אל מול הנוחות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינגליזינה
דנה20/02/2020היתרון שמצאתי באינגליזינה לעומת הפג זה המזרן האורתופדי, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/02/2020שלום דנה,
אני לא חושב שזה יתרון משמעותי שכן תינוקות לא חייבים מזרן אורטופדי לחודשים הראשונים, עדיף שיהיו על מזרן קשיח יחסית או מזרן נושם (כמו במיטה/עריסה), כמוכן לא הייתי מבסס בחירת עגלה על סמך האמבטיה הטובה ככל שתהיה מכיוון שרוב השימוש בעגלה הוא בטיולון. האמבטיה במקרה הטוב תשמש לחצי שנה בעוד הטיולון לשנה +.
אני ממליץ לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לטייל איתה בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, לתפעל את העגלות, לנסות לקפל כל אחת יחד עם הטיולון. אם כבר קיפלתם אז גם לבדוק ברכב. כך תוכלו לקבל החלטה מושכלת של מה לפחות נוח לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוצע:)
דנה23/02/2020היי קובי, תודה. לאחר שהתנסתי בקיפול ופירוק העגלות, החלטנו ללכת על הפג. תוכל להמליץ על דגם של פג? בחרתי בפרימיום אבל הבנתי שלא ניתן לשדרג לשלדת s. בנוסף האם כדאי להשאר עם הסלקל של פג?
תשובה
קובי סופר23/02/2020שלום דנה,
לדעתי לS יש המון יתרונות וכן הייתי מתעקש עליה, גם אם צריך להחליף גרסא כי אין ממש הבדלים בגרסאות פרט לגימור, בדים ועיצוב.
הסלקל של פג מקבל 5 כוכבי בטיחות כך שבטיחותית הוא מעולה, לדעתי יש סלקלים נוחים ממנו בשוק אך זה לתקופה קצרה כך שזה לא ממש קריטי לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן לעגלה
דנה25/02/2020היי קובי, מדוע ממליצים להוסיף מזרן לאמבטיה ולטיולון של הפג? האם יש מזרן ספציפי מומלץ?
תשובה
קובי סופר25/02/2020שלום דנה,
עד שנת 2019 בעגלות פג לא היה מזרן באמבטיה אלא בד טיפה עבה שהיה אמור להחליף מזרן, לדעתי זה לא סיפק נוחות ולא היה יעיל (כי צריך לשים סדין אם לא רוצים לכבס כל יום את בדי האמבטיה). משנת 19 יש מזרן באמבטיה כך שלא צריך לרכוש בנוסף רק סדינים.
לגבי הטיולון, לדעתי הבד בפג מאוד דק ולכן המושב מאוד נוקשה לדעתי. לכן אני ממליץ לרכוש מזרן קומפי קוש מויסקו שמשפר משמעותית את הנוחות. לכל טיולון אמליץ לרכוש ריפודית או מזרן כדי לשמור על בד העגלה אבל לפג במיוחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)