קובי וואו תודה על התשובה המהירה והמפורטת

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• קובי וואו תודה על התשובה המהירה והמפורטת
    יוסי
    23/04/2020

רציתי לשאול למה אתה ממליץ לא לוותר בעניין טיולון דו כיווני?
    בנוסף רציתי לשאול בהנחה שאני כן מחליט לוותר בעניין טיולון דו כיווני על איזה עגלות אתה כן ממליץ בהתחשב בנתונים שפירטתי?
    נ.ב אני מעוניין לעשות לייק וזה לא נותן לי יש כאן מישהו באתר שיוכל לפתור לי את הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    23/04/2020

שלום יוסי,

ראשית אבקש לשאול בגוף השאלה והתשובה הקודמים גם כדי שיהיה סדר וגם כדי ששאלות של אחרים לא יעברו לדף השני מהר מידי.

לגבי דו כיווניות זה חיבור של הרבה מחקרים שבסוף קשורים בזה שהתינוק חייב להיות בקשר מול ההורה ככל שניתן וזה מאוד חשוב בשנה הראשונה ואף מעבר לכך.
    הוכח במחקר ענק שעסק רק בנושא של תינוקות שהיו מול הוריהם. והוכח מעבר לכל ספק שהם התפתחו קוגנטיבית טוב יותר, היו רגועים יותר, ישנו טוב בלילה והקשר מול ההורה היה חזק יותר (זאת בהשוואה לתינוקות שהיו בעגלות חד כיווניות). מחקר אחר שעסק בדיבור לתינוקות הוכיח שתינוקות שדיברו אליהם כמה שיותר מילים ביום היו משכילים יותר בהמשך חייהם וזה מתקשר לזה שתינוק לא מול ההורה רק בוהה בחלל הדרך ובעוד שמול ההורה ההורה מדבר אליו וגם עם מדבר בטלפון או מישהו בסביבה התינוק כמו ספוג סופג את זה כי הוא מזוהה עם ההורה וקולו.
    היה גם מחקר ענק שנגנז מכיוון שהחוקרים החליטו שלהורים רבים יש ייסורי מצפון שהם לא מגדלים נכון את ילדיהם ולא רצו להוסיף אחד ענקי מכיוון שבארה"ב יש הרבה מדינות שבהן עגלות חד כיווניות מאוד פופולאריות.
    לסיכום יש לזה רק יתרונות והם רבים מדי מכדי שאני אוכל להמליץ על עגלה חד כיוונית.

אם בכל זאת חד כיוונית אני ממליץ על ביבה טאיטאי ששוקלת קצת פחות מ7 ק"ג ומאוד מרווחת, מאובזרת ועם גגון מעולה וניתן לחבר לה אמבטיה אמיתית.
    אופציות קלות יותר זה יויו עם סט ניובורן שזה כמו אמבטיה קטנה שלרוב מתאימה עד 3-4 חודשים.
    יש גם לסייבקס טיולון כזה דו כיווני שנקרא איזי טוויסט 2 שגם ניתן לצרף אמבטיה, הוא קל ודו כיווני אך לדעתי פחות מוצלח מהיויו חוץ מיתרון הדו כיווניות. והטאיטאי סגנון אחר שבעיקר יותר נוח לניוד ולתינוק ועדיין במשקל קל (אבל גם הקיפול יחסית גדול אם נשווה ליויו).
    כמו שרשמתי, אם יש יכולת פיזית לקחת את הבובקט או האיזיווקר הן לדעתי יותר טובות לתינוק. בגיל שנה+ אפשר כמובן לרכוש טיולון קל בנוסף.

לגבי לייק לBEOK, בזה אני פחות יכול לעזור.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו