התלבטות לגבי רכישת כיסא בטיחות לתינוק בן שנה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי רכישת כיסא בטיחות לתינוק בן שנה
    אושר
    23/09/2020

שלום,
    הבן שלי בן שנה , עד עכשיו השתמשנו בסלקל של סייבקס, עכשיו אנחנו מעוניינים להעביר אותו לכיסא בטיחות.
    חשוב לנו בעיקר שיהיה בטיחותי, הכיסא אמור לשבת קבוע ברכב ולא לעבור מרכב לרכב.
    אנחנו רוצים להמשיך להושיב אותו נגד כיוון הנסיעה בינתיים ומתוכננים בעתיד הקרוב לשבת באותו הספסל 2-3 כיסאות בטיחות/בוסטר.

הדגמים שחשבנו עליהם:
    צ'יקו נקסטפיט זיפ
    צ'קו נקסטפיט זיפ מקס
    ברייטקס ct- אחד משלושתם. מחיר המרתון דומה לזיפ, ונראה שהזיפ יותר טוב, לא?

ראיתי שמציגים שלברייטקס יש כל מיני טכנולוגיות ייחודיות, שמשפיעות על הבטיחות. השאלה אם ברייטקס יותר בטיחותי, ולכן שווה כן לשלם את המחיר, למרות שהם מאוד יקרים?

כמו כן, ראינו דגמים של גראקו, שהם יותר זולים:
    4ever
    סייז 4 מי- ממש זול בפער מקודמיו. לא ברור לי למה הפרש המחירים כל כך גדול, גם אם יותר קשה להתקין, אפשר ללכת למתקין מורשה, ואז איזה יתרון יש לדגמים היקרים על פני הזולים יותר?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    25/09/2020

שלום אושר,

כל הדגמים שרשמת מקבילים דירוג בטיחותי גבוה.
    צ'יקו וברייטקס זוכים לניקוד מעט יותר גובה מגרקו אך הפער לא גדול.
    לדעתי מעבר לבטיחות הברייטקס (בעיקר) וצ'יקו יותר נוחים וקלים להתקנה ותפעול. זה שיש מתקין מורשה זה סבבה אבל לא תמיד זה זמין. נתקלתי בהרבה מקרים שבהם הורים נסעו לשטוף את הרכב ופירקו להם את הכיסא ויש לא מעט מקרים בהם יצא שהכיסא נותק על ידי מישהו בטעות. לכן ההמלצה שלי לסמוך על עצמכם. בקטע הזה ברייטקס מובילים כי שיטת ההתקנה שלהם הכי קלה לביצוע ולכן הסיכוי לטעות קלוש.
    צ'יקו זיפ מקס מאפשר חגירה נגד הכיוון עד גיל שנתיים מבלי לפגוע בנוחות התינוק. מעבר לזה אין הבדל בינו לזיפ הרגיל.
    גרקו פוראבר משלב בוסטר בכיסא, אני פחות אוהב את השילוב הזה. אני ממליץ עליו רק בגלל מחיר אטרקטיבי כי בדרך כלל הוא במחירים של ברייטקס.
    הסייז פור מי טוב אבל גם יותר בסיסי ולכן אני נוטה להמליץ עליו ככיסא שני או למי שכלכלית לא יכול לרכוש את הצ'יקו או ברייטקס.
    לגבי גרקו המחירים זולים כעת מכיוון שיש 2 יבואנים מורשים כרגע בארץ והם מתכסחים ביניהם, הרווח כולו של הצרכנים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו