טיולון וכסא בטיחות לאוטו לילד בן שנתיים

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון וכסא בטיחות לאוטו לילד בן שנתיים
    עינת
    05/10/2020

היי קובי, שתי שאלות אליך:
    1. הבן שלי בן שנתיים וחודשיים, יחסית גבוה, 92 ס"מ,
    אנחנו עדיין משתמשים בעגלה כמעט באופן שוטף וגם לצורך הרדמות. איזה טיולון הכי מומלץ לגיל הזה? הוא שוקל 12.5 ק"ג, ראיתי שרוב הטיולונים טוענים שהם עד משקל 15 ק"ג השאלה כמה זה קריטי אם עוברים את המשקל הזה. חשוב לי שהטיולון יהיה נוח לשינה, בעל גגון גדול, יכולת ניוד טובה וגלגלים איכותיים, קלה וקומפקטית כמה שאפשר וכמובן שהקיפול שלה צריך להיות טוב עד כמה שניתן אבל זה השיקול האחרון מבחינתי. הבנתי שמקלראן קווסט מוכרז בארהב כאפשרי גם ביותר מ 15 ק"ג- האם אתה ממליץ?
    2. באוטו יש לנו מושב בטיחות של צ'יקו נקסט פיט IX , כאמור הילד עבר את גיל שנתיים ועדיין מסכים לשבת עם הגב אלינו, האם זה בטיחותי עבורו בשלב הזה לשבת ככה? לרוב הוא יושב עם הרגליים מקופלות ובמצב הזה הוא עדיי מצליח להניח אותן על המושב אבל לעתים אני רואה שהוא זורק אותן החוצה משני צדדי המושב או מיישר אותן כלפי מעלה - האם זה נחשב בטיחותי לשבת ככה או שעדיף להפוך את המושב?
    עבור הרכב השני עשינו כבר שיעורי בית וקנינו את הצ'יקו נקסט פיט מקס ושם באמת עוד יש קצת מקום.
    תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    06/10/2020

שלום עינת,

1. העגלות/טיולונים מוגדרים עד 15 ק"ג מכיוון שזה מה שנבדק ע"י מכון התקנים. בפועל רובם מתאימים למשקלים של בין 18 ל 25 ק"ג. יחד אם זאת צריך לקחת בחשבון שמושבי הטיולונים יותר קצרים וצרים ביחס לעגלות מטעמי רצון של היצרנים לחסוך במשקל וגודל. טיולוני 2 ידיות קלאסיים כמו מקלארן קווסט מציעים מושבים יותר מרווחים וארוכים כמעט כמו של עגלה, החיסרון שהם יותר גדולים בקיפול מעגלות סטייל יויו ופחות נוחים לניוד. יש מקלארן קווסט חדש עם ידית שלמה ואז הניוד יותר נוח.
    2. נגד הכיוון הרבה יותר בטיחותי מאשר אם. גם עד גיל 4 שנים!
    בשבדיה זהו החוק וכתוצאה מכך אחוז הפציעות ומקרי המוות של תינוקות/ילדים בתאונות עם מושבי בטיחות בשבדיה הוא הנמוך בעולם. אין בעיה עם הרגליים הזרוקות. הצ'יקו מתאים עד משקל 18 ק"ג נגד הכיוון.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עינת
    06/10/2020

תודה! מה ההבדל העיקרי בין המקלרן קווסט למקלרן טכנו xt?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/10/2020

שלום עינת,

הXT מגיעה עם מושב יותר מרווח וארוך וגלגלים יותר גדולים ולכן יותר נוחה בניוד. מצד שני היא יותר יקרה וכבדה. אני אישית חושב שהXT הוא הדגם המוצלח ביותר של מקלארן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

עינת
    09/10/2020

תודה קובי.
    ראיתי שיש גם דגם xlr.
    אני מתכננת לקנות יד שניה מלפני כמה שנים - האם עדיף לקחת את ה xt או את ה xlr?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/10/2020

שלום עינת,

דגם הXLR הוא הטופ בשרשרת של מקלארן בתחום טיולוני 2 ידיות, הוא הדגם היקר ביותר, יותר מרווח גם מהטכנו XT, יותר מרופד (מגיע עם מזרן נוסף) ועם גלגלים יותר גדולים. יחד עם זאת הוא גם יותר כבד וכבר נושק למשקל של עגלה. בגלל המשקל ומחירו היותר יקר הדגם לא הצליח בארץ ולכן נמכר לרוב במחירים הרבה יותר זולים מהXT. אני אישית חושב שאם צריך טיולון אז הXT הוא המוצלח ביותר. אם משקל לא מהווה בעיה והXLR במחיר ממש יותר טוב אז אפשר ללכת עליו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו