עריסה מתחברת למיטה ועמידה בתקן הישראלי

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עריסה מתחברת למיטה ועמידה בתקן הישראלי
    נילי
    15/11/2020

שלום קובי,
    הופתעתי לדעת שעריסה מתחברת לא עומדת בתקן הישראלי. אימהות אוהבות מאוד את הפתרון הזה ורבים משתמשים בעריסה מתחברת אף שאינה עומדת בתקן הישראלי.
    בנוגע לאפשרויות הרכישה: להוציא 1100 שקל על טוטי במביני קוזי בשביל מוצר שמשמש בסך הכל כמה חודשים נראה לי מוגזם. רכישה ממיטחברת או ממיטונת מגיעה גם היא ליותר מאלף שקל, וכמעט אלפיים לדגמי הפרימיום המשופרים עם גלגלים. צ'יקו נקסט טו מי לא נמכרת בארץ ולהזמין מחו"ל מגיע למחיר גבוה בגלל עלות המשלוח.
    אם לא רוצים לשלם את הסכומים האלה, נשארה האופציה לשכור עריסה. שכירות ממיטחברת עולה 299 שקל ל-3 חודשים עם תוספת של 100 שקל לכל חודש נוסף. מחירים דומים במיטונת. אצל שתיהן העריסה לא באה עם מזרן, ועל מזרן נושם צריך להוסיף כ-120 שקלים. שכירות דגמי הפרימיום שלהן כבר מגיעות למאות רבות של שקלים.
    האם אתה בכלל ממליץ על עריסה מתחברת?
    יש לך פתרון שלא חשבנו עליו?
    נשמח מאוד להמלצה שלך מה לעשות.
    הערת אגב בקשר לגלגלים – אני לא יודעת עד כמה זה שימושי לנייד את העריסה לסלון כי בכל פעם יהיה צורך להוסיף את המעקה הרביעי ואחר כך להסיר אותו ולעגן אותה מחדש למיטה. עד כמה באמת גלגלים זה פרקטי?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    15/11/2020

שלום נילי,

אני שמח שבדקת. אני אישית לכל שואל בפורום מציג את המידע. מכון התקנים נכון להיום לא בודק עריסות מתחברות ולכן לאף אחת אין אישור מכון התקנים. לחלק כמו לטוטי במביני יש אישור אירופאי, הורים רבים מייבאים ביבוא אישי את צ'יקו נקסט טו מי. *לטוטי במביני יש אישור מכון התקנים לדגם הקבוע (לא מתחברת).
    אישית, איני יכול להמליץ על המוצר הזה של אף חברה או של אף מותג. עד שלא תהיה תקינה מסודרת בישראל. מכאן כל הורה יעשה לפי שיקולו או דעתו.

לגבי גלגלים, גם כאן, מתשנה מאחד לאחד. אצלי עם 2 ילדים העריסות התניידו חופשי בבית מהסלון לחדרים. יש כאלו שעושים זאת עם העגלה ומוותרים על העריסה, מכיר הרבה שזה קבוע בחדר ויש לא מעט שמראש דילגו על העריסה וישר למיטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עריסטה - עריסה וגם מיטה

עריסטה
    16/11/2020

נילי וקובי שלום,

עריסטה באה לתת מענה לשתי הבעיות שהצגת,
    1. השימוש קצר הטווח בעריסה מתחברת
    2. תקן ישראלי .
    לכן בעריסטה פעלנו רבות מול מכון התקנים לאשר תקן לעריסות מתחברות ואנחנו שמחים לעדכן שבחודש אוגוסט 2020 מכון התקנים שלח עדכון לתקן 682 חלק 3 בגיליון תוקף מס' 3. עבודה באמת מואמצת של המון שנים כדי להתאים את התקן בישראל לשאר העולם.
    לשאלות נוספות נשמח לתת מענה בטלפון ובאתר.
    צוות עריסטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/11/2020

שלום,

ככל שידוע לי עדיין לא נפתחה הבדיקה לעריסה מתחברת. כמו שציינתי כל היצרנים בודקים עריסה רגילה ומשווקים מתחברת.
    באתר שלכם מצוין שיש רק אישור SGS, זה לא אישור ישראלי.
    בכל אופן אעשה בדיקה מול מכון התקנים לבדוק אם כיום ניתן לבדוק עריסה מתחברת ואעדכן. לי אישית קשה להאמין כי בכל הקשור לתקנים הכל תקוע מעל לשנה, אשמח לטעות ובכל מקרה אעדכן בהקדם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עריסה מתחברת למיטה ועמידה בתקן הישראלי

נילי
    17/11/2020

היי קובי,
    מבדיקה קצרה מול מכון התקנים, באוגוסט 2020 פורסם גיליון תיקון 3 לתקן הישראלי לעריסות ת"י 682 חלק 3. גיליון התיקון הזה אומר שעל עריסה מתחברת לעמוד בתקן האמריקאי ASTM F2906-13.
    נשמח שתסביר מה החידוש ומה זה אומר לגבי הצרכן הישראלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/11/2020

שלום נילי,

אני לפחות יכול לעדכן מהצד שלי (הבטחתי לבדוק ולעדכן). עשיתי את הבדיקות שלי מול מישהו מאוד מוסמך מהמכון. כמו שחשבתי, לא אושר שום דבר חדש בנושא של עריסה נצמדת!
    מה שכן זה נושא סבוך מאוד! יש הרבה תחומים אפורים שם, כמו שציינתי יש לא מעט יצרנים שקיבלו תקינה לעריסה רגילה ומשווקים מתחברת! כמו שציינתי בגלל מערכות הבחירות, חוסר תקציב, חילופי שרים יש המון דברים שקשורים לתקנים שתקועים וזקוקים רק לחתימת השר הממונה כדי לפתוח בדיקות או לשנות תקנים. לדוגמא: אחת הבדיקות הכי חשובות היא תקן לטרמפולינת תינוק שרק מחכה לחתימת השר הממונה מעל לשנה! זה אומר שכל הנושא של הטרמפולינות לדוגמא הוא נושא פרוץ ומגיעים המון מוצרים סיניים ברמה נמוכה כאשר אם היה תקינה כפי שצריכה להיות הרבה מהן לא היו עוברות אותה! אני לא משווה את זה לעריסות אבל זה די דומה. אני יכול לומר שצ'יקו נקסט טו מי שהיא העריסה הנצמדת הכי נמכרת באירופה ומאות ישראלים רוכשים אותה אונליין מחו"ל. היא לא אושרה על ידי מכון התקנים!

לגבי שאלתך:
    מכון התקנים בודק לפי תקינה אירופאית ולא לפי תקינה אמריקאית, היו לי אישית לא מעט מוצרים בתקינה אמריקאית שנפסלו כי הם לא תואמים את התקינה האירופאית!
    כמו שציינתי לגבי טרמפולינות (יש כבר נוסח תקן מוכן ומחכים מעל לשנה רק לחתימת השר הממונה), גם אם המכון עשה תיקון, פתח בדיקה, עשה התאמות, עד שאין חתימה של שר ממונה זה לא תופס.
    הדרך הכי טובה להיות רגועים, להתקשר למכון התקנים, המעבדה שבודקת עריסות ומיטות היא מכניקה והידראוליקה, לברר מולם איזה אישור יש למוצר שתרצו לרכוש, יסבירו לכם פחות או יותר מה אומר האישור ולפי זה תעשו את השיקולים שלכם. היות ואני לא המכון ויש כאן הרבה דברים שמעבר ליכולות הידע שלי, זה הגוף הבודק, זכותכם לברר איתו לגבי מוצרים שתרצו לרכוש. לדעתי זה האסמכתא היחידה, לא הצהרת היצרן/יבואן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו