כיסא בטיחות לרכב מה עדיף?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות לרכב מה עדיף?
    מיכל לילינטל
    16/11/2020

היי,
    אני מחפשת כיסא בטיחות לרכב שני. יש לנו את הגרקו פראבר טרושילד, ואני לא כל כך מרוצה ממנו כי הזווית לא כל כך נוחה לילד שלי שעדיין לא יושב.מתלבטת אם כדאי לקנות כיסא שמתאים לכל השלבים או ללכת על משהו שהוא לא מגיל 0? יש שלנו גם סלקל אבל נראה שמתחיל להיות קטן לילד בן 8 חודשים. האם יש הבדל משמעותי במחיר אם הכיסא מגיל 0? אשמח לשמוע דעתך ולקבל המלצות על כסאות מגיל לידה ולא מגיל לידה שהופכים לבוסטר. כיסא מגיל לידה שמתאים לכל השלבים חשוב שיהיה בזוית נוחה יותר מהטרושילד. כמובן שהעניין הבטיחותי הכי זה חשוב לי. ורצוי מחיר סביר :) תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות לרכב מה עדיף?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    16/11/2020

שלום מיכל,

כמבקשים כאן המלצה לכיסא ראשון (ולדלג על סלקל) אני נוטה שלא להמליץ על גרקו פוראבר או על כל כיסא משולב. לדעתי אין הגיון במוצר שמתאים מגיל 0 עד גיל 12 שנים, הבדלי הגודל כלכך שונים וכך הצרכים. לדעתי הכיסא הכי מוצלח מגיל לידה והכי קרוב בנוחות שלו לסלקל הוא צ'יקו נקסטפיט.
    הזווית שלו נוחה יותר מהטרושילד. הוא לא זול אבל לדעתי שווה את ההשקעה שכן משך השימוש ארוך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לרכב

מיכל לילינטל
    16/11/2020

עד איזה גיל מתאים הצ'יקו נקספיט? ובמידה ואחליט על כיסא לא מגיל לידה איזה כיסא מומלץ ומה טווח הגילאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/11/2020

שלום מיכל,

עד משקל 30 ק"ג שזה סביב גיל 6-8 שנים.
    עד גיל שנה צריך כיסא מגיל לידה שכן צריך להתקין נגד הכיוון. בכל מקרה גם מעל גיל שנה הייתי ממליץ על כיסא כזה כי הם יותר בטיחותיים.

בברכה\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לרכב

מיכל לילינטל
    17/11/2020

תודה רבה על העזרה!
    יש דגם מועדף לנקסטפיט? ראיתי שיש זיפ איר וזיפ מקס. מה היתרונות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/11/2020

שלום מיכל,

בטיחותית ומבחינת נוחות אין הבדל!
    בזיפ מקבלים בד שניתן להסרה עם רוכסן, כך שלא צריך לפרק את המושב מהרכב, לפרק ברגים ורצועות כדי לכבס את הבד. פשוט מורידים אותו עם רוכסן. זיפ אייר, כמו הזיפ הרגיל רק עם בד שכביכול יותר מאוורר, לדעתי שטויות כי לרוב הוא יותר יקר.
    זיפ מקס: כמו הזיפ רק אזור הישבן והרגליים ארוך יותר, זה יאפשר שהתינוק יהיה נגד הכיוון עד גיל שנתיים ביותר נוחות וירחיק את הרגליים מגב מושב הרכב. לכן זה בעיקר לשיקולכם כמה זמן תרצו שהתינוק יהיה נגד הכיוון.

בכל מקרה לדעתי, עדיף את אחת מגרסאות הזיפ ולא הגרסא ללא הזיפ, מניסיון שלי (היה לנו נקסטפיט רגיל הרבה לפני שיצא הזיפ) סיוט לפרק את הבד כשאין את הזיפ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לרכב

מיכל לילינטל
    17/11/2020

נשמע מעולה! זה פחות או יותר מה שאנחנו צריכים.
    יש עוד כיסא במחיר זול יותר שלא מתפשר על בטיחות ונוחות וכדאי לראות?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    18/11/2020

שלום מיכל,

יש זולים ברמת בטיחות גבוהה אבל לדעתי הם פחות נוחים.
    לדעתי הכי מומלץ (בעיקר ככיסא שני) הוא גרקו סייז פור מי שנמכר במחירים מאוד זולים ובטיחותית הוא כמעט ברמה של הנקסטפיט או ברייטקס. גם קוסקו סנרה ממש זול ובטוח מאוד אבל ממש לא נוח לדעתי.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לרכב

מיכל לילינטל
    29/11/2020

היי קובי,
    אני מבינה שהנקסטפיט והגרקו סייז 4 מי עד כ30 ק"ג והסנרה עד 18 ק"ג אבל הרבה יותר זול.
    אם אני קונה את הנקסטפיט אני עדיין אצטרך לקנות בוסטר בהמשך? אם כן אולי עדיף את הסנרה?
    וגם האם עדיין בגיל 7-8 נוח לשבת על כיסא בטיחות מסוג כזה?
    אשמח אם תעשה לי סדר במה נהוג לקנות ועד איזה גיל.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    29/11/2020

שלום מיכל,

כן צריך לרכוש עוד בוסטר עם רוכשים צ'יקו או גרקו.
    רוב הילדים ישבו בנוחות בהם עד גיל 5-6 אבל זה גם תלוי בילדים ובחינוך ההורים.
    לפי החוק בוסטר גב מתאים ממשקל 15 ק"ג וגיל 3 שנים. כמו שאני מציין תמיד, הרבה יותר בטוח להם כיסא בטיחות מבוסטר ולכן כמה שיותר מושכים כך יותר טוב ובטוח.
    הקוסקו יחזיק עד גיל 4 שנים במקרה הטוב, לכן יש פער של 1 עד 3 שנים של שימוש. ובלי קשר לזמני השימוש, הגרקו והצ'יקו בפרט הרבה יותר נוחים לתינוקות. על הקוסקו אני ממליץ רק ככיסא שני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו