מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת סלסה ABC התלבטות מה עדיף?ולרי16/11/2020
שלום קובי,
כמעט סגורה שרוצה את הדגם הזה סלסה 4 2019/2020 אבל אז הבנתי שזה גלגלי אוויר ? מבאס אותי .. האם בארץ הדגמים האלו גלגלי אווויר או קצף ? כמו כן הייתי בטוחה שזה מיוצר בגרמניה ואז גיליתי שבסין עוד משהו שממש הוריד לי השאלה עד כמה זה קריטי מבחינת האיכות שלה לעומת אינגלנזינה אפטיקה שמיוצרת באיטליה כי לפני כן הייתי בטוחה שאני הולכת ליה ואז העדפתי את הסלסה ו 2 הדברים שגיליתי קצת שיבשו לי את ההחלטה אודה לתשובתך לעזור לי בלבטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/11/2020שלום ולרי,
ראיתי ששאלת שאלה נוספת ולכן אני עונה כאן לשתי השאלות.
לגבי סלסה, גילוי נאות אם לא קראת את המידע לגבי, אני היבואן של ABC בישראל.
היות ויש לי המון שנות ניסיון אחת הדרישות שלנו מABC הייתה לייצר את הסלסה לשוק הישראלי ללא גלגלי אוויר ולכן בישראל היא נמכרת ללא גלגלי אוויר. מעבר לעובדה שאין צורך בתחזוקה זה גם מפחית את משקל העגלה.
לגבי סין, נכון שהיא מיוצרת בסין אבל, המפעל הוא מפעל גרמני עם בקרת איכות גרמנית, במפעל הזה מייצרים עוד 2 מותגים גרמניים שלא משווקים בארץ. לABC יש מנהל בקרת איכות שיושב פיזית במפעל, כל התכנון, הנדסה, עיצוב, פיתוח נעשים בגרמניה. לכן העניין של סין לדעתי לא צריך להרתיע.
כמוכן יש המון מותגים שמיוצרים ב"אירופה" כאשר בפועל המוצר סיני לחלוטין רק שלפי החוק באירופה עם אחוז מסוים מהמוצר מורכב באירופה ונארז באירופה אפשר לציין שהמוצר מיוצר באירופה. לכן לא מעט יצרנים פועלים על התחום האפור הזה. יחד עם זאת זה לא מוריד מאיכות אותם מותגים שכן כמו בABC יש בקרת איכות וכל הפיתוח הוא אירופאי ברוב המקרים.
בין סלסה לאינגלזינה, שתיהן מעולות. הסלסה יותר גבוהה, בעיקר בטיולון, היא תוכננה לגבוהים ולכן אין לה סרן אחורי בין הגלגלים שהורים גבוהים נוטים להיתקל בו. לדעתי היא יותר נוחה לניוד ובולם הזעזועים שלה לדעתי הוא הטוב ביותר באופן כללי ביחס לכל העגלות.
אם רוצים לחבר סלקל אז חלק מהסלקלים שמתחברים עליה יותר בטיחותיים משל אינגלזינה. הסל יותר גדול ולדעתי הגגונים יותר מוצלחים. נכון להיום הסלסה גם יותר זולה (לדעתי כיום העגלה שנותנת הכי הרבה תמורה לכסף).
האפטיקה יותר צרה ברוחב הגלגלים האחוריים שזה יתרון במעברים צרים ומעט מקטין את הקיפול. הקיפול של אינגלזינה אפשרי לביצוע ביד אחת אך בהרמה לרכב חייבים 2 ידיים כי לא מדובר בעגלה קלה.
לגבי המלצה, אני תמיד ממליץ להתנסות פיזית עם המוצר שזה אומר לשים משקל של 12 ק"ג בעגלות, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, זה יתן מדד להתנהלות היומיומית בהליכות. לאחר מכן לתפעל, לחבר אמבטיה + טיולון + סלקל (אם רוכשים עם סלקל), לנתק, לשנות מצבים בטיולון. לאחר מכן לקפל, לבדוק ברכב ואז להחליט מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ועוד כמה דברים שרציתי לשאול בבקשה
ולרי17/11/2020קראתי מס' תגובות עליה (סלסה) שהגלגלים שלה נוטים לעשות בעיות והיו 2 מקרים שקראתי שהיא נשברה אחרי 3 חודשים למשהי וגם לעוד משהי אחרי חצי שנה היה משהו לא תקין בקיפול השאלה אם באמת זו עגלה לטווח ארוך והאם ידועות בעיות איתה ? ולגביי המזרן שלה הוא איכותי ? והאם הטיולון שלה יותר מרווח מהטיולון של האפטיקה ? תודה מראש
ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/11/2020שלום ולרי,
לגבי גלגלים, כמו כל דבר הם דורשים תחזוקה של אחת לשנה (בעיקר בחילופי עונות כמו כעת, כמו שיש יובש בשפתיים בתקופה זו, נוצר יובש בחלקי פלסטיק של העגלות וזה משפיע בעיקר על הגלגלים), זו המלצה גורפת שלי לגבי כל העגלות. אחת לשנה צריך להוציא את הגלגלים, לנקות טוב טוב את המכלולים הפנימיים, לשים גריז (אם אין גם ואזלין תופס) ולהחזיר. זה ימנע מהגלגלים לעשות בעיות. שוב, זה רלוונטי לכל העגלות לדעתי.
לגבי שבר, מעולם לא נתקלתי בעגלה שנשברה לאחר 3 חודשים.
א. אם עגלה נשברה זה רק בגלל שימוש לא סביר וכדי לגרום לשבר בסלסה צריך שמינימום יפגע בה רכב.
ב. אם למישהו יש שבר, יש לנו שירות ואחריות. אפשר לפנות אלינו ונטפל. לכן אני אומר שאם היה למישהו שבר אחרי 3 חודשים מדוע לא פנו אלינו?
ג. הקיפול תקין, בדורות הקודמים של הסלסה היה מנגנון קיפול שונה, אחת המלחמות שלי עם ABC הייתה לשנות את המנגנון והוא שונה ב-2018. זה לא שהמנגנון נתקע אלא מראש הוא היה קשה מאוד היה לתפעול, כמו שהסברתי ברגע של מתחזקים אז התעול נעשה קשה יותר. במנגנון החדש אין שום בעיות עד כה. הוא גם לא דורש תחזוקה מיוחדת כי הוא פשוט מאוד.
לגבי טווח ארוך, הבסיס של הסלסה קיים מ2006, אז נקראה אסטרו, לאחר מכן ממבה וכיום סלסה. כמובן שלאורך השנים נעשו אין ספור שינויים אבל הבסיס עצמו נשאר די זהה. יש לי עד היום לקוחות עם אסטרו שרוצים לרכוש בדים, זה לבד מעיד על חוזק המוצר לדעתי. כמו כל עגלה אם התחזוקה תהיה נכונה, אם תהיה תקלה ותממשו את האחריות בהקדם ולא תדחו אז לא צריכה להיות שום בעיה לאורך שנים.
לדעתי המזרן של האמבטיה הוא האיכותי ביותר, גם עבה באופן יוצא דופן וגם נושם. יש לי המון לקוחות שהאמבטיה של הסלסה היא גם המיטה/עריסה של התינוק.
לדעתי הטיולון די במימדי האפטיקה ברוחב אבל בסלסה הוא מעט ארוך יותר, צריך למדוד אבל שתיהן נחשבות לעגלות המרווחות ביותר.
כמו שציינתי, אני ממליץ פחות להסתמך על האונליין:
1. כי יש בעלי אינטרסים שמלכלכים על מוצרים או מפארים מוצרים. כמו שציינתי אני היבואן של ABC ולכן אני יכול לפאר את העגלה מכאן ועד מחר, אישית זו לא מטרתי. חשוב לי שבסופו של יום הלקוח יהיה מרוצה, אין לי אינטרס לדחוף לאף אחד סלסה שהיא לא תתאם את הצרכים והציפיות. לכן אני מגדיל ואומר שגם על ההמלצות שלי לא צריך להסתמך! צריך לבדוק פיזית כפי שרשמתי בהודעה הקודמת שלי.
2. גם אם קראת ביקורת שלילית על מוצר מסוים חשוב לקחת בחשבון: הלקוחות בישראל ישקיעו מזמנם לרשום ביקורת שלילית על כל דבר ופחות ישקיעו בכתיבת ביקורת חיובית.
3. כמו שציינתי בסעיף 1, יש כאלו שרוכשים ע"פ המלצות, כיום בעידן האונליין גם מבלי לבדוק פיזית. אז קורה שהמוצר לא תואם את הציפיות או לא מתאים לאורח החיים של הרוכש והוא מאוכזב מהרכישה. אני טוען שלכל אחד צרכים שונים, אורח חיים שונה, יכולות שונות (בין עם כלכליות, פיזיות, רכב שונה, בית שונה וכו').
לכן בעיקר בעגלות תינוק זה מאוד פרטני. עד כדי כך שעגלה שתתאים לאחות X לא תתאים לאחותה.
בשורה התחתונה ABC הם היצרן שמוכר הכי הרבה עגלות בגרמניה והסלסה הוא הדגם הכי נמכר שלהם. בארה"ב העגלה הכי נמכרת היא אפפה בייבי ויסטה שהוא אחות חורגת של הסלסה כאשר נמכרות אלפי יחידו ממנה בכל חודש ולדעתי הסלסה עדיפה עליה כמעט בכל היבט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)