מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עריסות ועגלות בעלות תו תקןאנה07/12/2020
שלום,
בדקתי עריסות ועגלות תינוק בעלות תו תקן בעמוד של מכון התקנים
שתי הרשימות קצת בלבלו אותי. ראשית, כל המוצרים מיובאים. לא מייצרים בארץ בכלל עגלות ועריסות?
שנית, שתי הרשימות נראו קצרות למדי: רק 22 עריסות מאושרות ו-100 עגלות. הרבה דגמים שנמכרים בשוק, כולל בחנויות מוכרות, לא מופיעים ברשימות הללו. הייתי תחת רושם שכל מוצרי תינוק שנמכרים בארץ מחוייבים בתו תקן, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/12/2020שלום אנה,
צריך להפריד:
תו תקן- ניתן רק למוצר שמיוצר בישראל, כיום 99% לא מיוצרים בארץ. מה שכן זה בעיקר מזרני מיטה.
אישור מכון התקנים- ניתן למוצרי יבוא, מצריך בדיקה חד פעמית של דגם מדגמי ולאחר מכן מכל משלוח יש נטילה שבודקת שאכן מה שהגיע תואם למה שנבדק.
לקחת בחשבון, 2 האישורים הם זמניים וצריך לחדשם: אחת לשנה בתו תקן ואחת לשנתיים (בממוצע, זה משתנה) באישור.
לכן זה אומר שיש המון מוצרים שנבדקו ולא הצליחו ועדיין נמכרים ובמכון התקנים כביכול מופיע שהם לא מאושרים (זה רק בגלל שלא נבדקו שוב). בשורה התחתונה כל מה שנמכר נבדק שכן אף מוצר לא יכול להיכנס לארץ בלי אישור ובלי בדיקת הנטילה.
אני רשמתי בעבר, נושא העריסות זה נושא קצת פרוץ בגלל שלא מאשרים כיום עריסות נצמדות וכאלו נמכרות בחנויות כאשר הן נבדקו במכון התקנים כעריסה סגורה.
ועוד נקודה קטנה, כיום בעידן האונליין המון הורים מזמינים מחו"ל מוצרי תינוקות מפריטי בייסיק ועד פריטים גדולים. אם כבר שם לדעתי טמונה הסכנה הגדולה גם כי לא ידוע אילו תקנים יש להם (בעיקר לפריטים מעליאקספרס) וגם אין שום חוברת הוראות, אזהרות, שירות לאחר מכירה. ועדיין המון הורים בוחרים לקנות באופציה זו כי היא יותר זולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מנסה להבין מה אפשר לקנות בלב שקט
אנה09/12/2020אה, עכשיו אני מבינה למה הרבה עגלות עליהן אתה ממליץ לא מופיעות ברשימת מוצרים מאושרים במכון התקנים - כמו cielo, britax, abc design ועוד. האישור שלהן כנראה לא חודש. ואם האישור היה מבוטל - היו מפסיקים למכור אותן מיידית בכל הארץ?
מה שאני שואלת למעשה, זה האם כל מוצר תינוקות שנמכר בארץ - פרט לעריסות נצמדות - בטיחותי לתינוק, עבר את כל הבדיקות הנדרשות ואפשר לקנות אותו בלב שקט?
ומה לגבי רכשיה מחו"ל של דגמים שאושרו בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/12/2020שלום אנה,
לגבי סיילו חייב להיות אישור היא אחת העגלות הנמכרות בארץ ומגיעים משלוחים בתכיפות קרובה והם לא היו יכולים להיכנס לארץ ללא אישור. לגבי ברייטקס לא יודע, יתכן ואין המון זמן כבר לא משווקות העגלות. לגבי איי.בי.סי שאני משווק האישור נגמר אבל יש לנו מלאי מאושר. זה אומר שאם יכנס משלוח חדש הוא לא יאושר אלא אם נעשה תקינה חדשה (שזה מה שנעשה בקרוב עקב חידוש דגמים שאנו ממתינים לדוגמאות לבדיקה).
לדעתי כל מוצר שנמכר בארץ אמור להיות בטוח. בכל מקרה לרוב העגלות יש גם בדיוק מחו"ל, באיי.בי.סי אני יודע לומר שמלבד תקינה אירופאית יש גם אוסטרלית ומדרום קוריאה. לכן אפשר בלב שקט לרכוש.
רכישה מחו"ל זה הדבר הכי עצוב שיש לדעתי. מדוע? מכיוון שכדי שנקבל אישורים לישראל אנחנו צריכים לשים ספר הוראות בעברית + אזהרות בעברית למוצר והאריזה (במושבי בטיחות גם בערבית). כשרוכשים מחו"ל כביכול אין את כל אלו לכן אותי זה קצת מעציב שהמדינה מאשרת לרכוש מחו"ל מוצרים שדורשים בתקינה כאשר הם כביכול לא עומדים בתקינה. מעבר לכך שיש המון מקרים שנכנסים מוצרים לא בטיחותיים מאתרים כמו עליאקספרס לדוגמא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה אותך
אנה12/12/2020אבל אנשים קונים מחו"ל לא כי בא להם או כי זה יותר נוח. אני באמת מעדיפה להיכנס לחנות ליד הבית שלי ולסגור עניין. לצערי המחירים בארץ לא תמיד שפויים. וגם כשלא מדובר בהפרש מאוד גדול במוצר מול מוצר, בסופו של דבר ההפרש מצטבר לסכום משמעותי. גם אותי זה מעציב. ובאזישהו מקום גם מכעיס. לדוגמה, אני לא מבינה למה אני צריכה להוציא 350 ש"ח על משטח החתלה (אמנם אני מחפשת גודל שהוא קצת לא סטנדרטי בארץ, אבל באירופה מצאתי אותו תוך 10 דקות ב-50 ש"ח).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/12/2020שלום אנה,
גם אני צרכן וקונה לא מעט מחו"ל. ברור שאם יש פערים אדירים שווה לרכוש מחו"ל. בפערים קטנים תלוי מה המוצר כי יש מוצרים שמצריכים אחריות אז שווה לחשוב פעמיים אם עדיף מחו"ל או לא. סה"כ מוצרים עד 75$ הפער בין חו"ל לארץ לרוב יהיה גבוה בגלל שאין עליהם חובת מס.
הבעיה היא לא ההפרשים אלא האפשרות שיכנסו מוצרים לא בטיחותיים לישראל. דווקא בתחום התינוקות קרו לא מעט מקרים של מוצרים ברמה ירודה כמו טיולונים שפשוט התפרקו להורים במהלך הסעת התינוק. המון ישראלים הזמינו בוסטר רצועות מתקפל לחו"ל מעליאקספרס שמבחן פרטי הראה איך בובת ילד פשוט עפה ממנו.
בנוסף לפעמים מוצרים בישראל נמכרים באופן שונה מחו"ל, לדוגמא הסלסה נמכרת בכל העולם רק עם גלגלי אוויר ובארץ אנו משווקים אותה ללא גלגלי אוויר, בישראל כמעט ולא יגעו בעגלה עם גלגלי אוויר, לכן מי שירכוש מחו"ל ויתקל בבעיה בגלגלים לא נוכל לתת לו שירות. לכן גם אם זה מוצר תקני שמשווק בארץ שווה לברר בנושא עגלות אם המוצר מחו"ל זהה לישראל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)