מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- טייגר 2 לעומת בובקט 2מאיה22/01/2021
מה ההבדל בין שתי העגלות שציינתי בכותרת למעט המשקל (8.7 לעומת 8.2 ק"ג)?
מה המחיר של כל אחת מהן? (לא כולל המבצע של ה-30% שיש כרגע, זה לא רלוונטי אליי, אקנה רק בשלב מאוחר יותר).
היכן ניתן לראות את שתיהן באזור באר שבע?
לפי המפרט באתר, גודל האמבטיה של הטייגר הוא 76X32. זה נראה לי קטן משמעותית לעומת גודל האמבטיה של סייבקס מיוס 2 (84X42). האם האמבטיה של טייגר 2 לא תהיה צפופה מדי לתינוק בשלב מוקדם מדי לפני העברה לטיולון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה - לגבי מזרן האמבטיה
מאיה23/01/2021כאשר מצוין שהמזרן של האמבטיה נושם - האם הכוונה שמבזרן נושם "אמיתי" - כמו המזרן של נומו? ואם כן - להיכן מחלחלים נוזלי פליטה שעלולים להיות לתינוק? זה לא מלכלך את העגלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/01/2021שלום מאיה,
ראשית ההבדלים: בטייגר מקבלים גלגלים יותר גדולים וגם קפיצים יותר גדולים לגלגלים האחוריים. כמוכן השלדה בטייגר יותר מעובה. זה אומר שהטייגר מתאימה לטיול גם בדרך משובשת מאוד.
מצד שני המשקל עולה בחצי ק"ג. רוחב השלדה בטייגר רחב יותר היתרון סל חפצים יותר גדול, היתרון של הבובקט, יותר קל להתנייד במעברים צרים מאוד.
לגבי מחיר, נכון להיום המחיר המומלץ של הטייגר: 2990 והבובקט 2490 ש"ח. לצערי עקב עליית עלויות השילוח המחירים יעלו מפברואר. (להערכתי הבובקט תעלה 2690-2790 והטייגר 3290).
לגבי גדלי האמבטיה, צריך לבדוק את גודל המזרן, המידה שאנו מציינים היא של מזרן האמבטיה ולדעתי בסייבקס מציינים מידות חיצוניות. לדעתי האמבטיה של הטייגר/בובקט יותר מרווחת.
האמבטיה של הבייבי בוס היא אחת האמבטיות היותר מרווחות בקטגוריה של עגלות קלילות וקומפטקיות! רק בעגלות גדולות (ששוקלות 4-5 ק"ג יותר) מקבלים אמבטיה יותר מרווחת וגם, רק ב-3 ס"מ ברוחב. רוב הלקוחות שאני בקשר איתם משתמשים באמבטיה עד גיל חצי שנה והיא מאושרת עד 9 ק"ג.
לגבי המזרן, יש בתוך במזרן שכבת רשת נושמת (מעל למזרן עצמו) שיוצרת סירקולציית אוויר. מדובר בשכבה עבה יחסית ולכן היעילות שלה היא כמו של מזרן נושם סטייל נומו. כאשר התינוק פולט הנוזל מחלחל מתחת לשכבה, שם נמצא המזרן שמצופה בחומר שאינו חדיר לנושלים וקל לניקוי (בעזר מטלית לחה).
לכן החלק שיכול להתלכלך זה הציפוי העליון שאני בכל עגלה ממליץ לצפות בסדין עגלה/סדינית/חיתול בד.
לגבי ב"ש, לצערי נכון להיום אין לנו נק' מכירה באזור. הכי קרוב זה נתיבות, יש חנות בשם סוויט בייבי שמציגה את הבובקט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלו נוספות על הטייגר
מאיה24/01/2021תודה רבה על התשובה המפורטת. היא בהחלט עונה לי על התהייה, וזה ממש נהדר לקבל תשובה כה מקצועית.
לפי תשובתך, הנטייה שלי תהיה יותר לכיוון הטייגר - כי אומנם בהתחלה סביר שנסתובב בעיקר באזור עירוני, אך אנו מקווים שבקרוב נהיה כבר אחרי עידן הקורונה ונרצה גם לטייל בארץ - ואז נשמע שלטייגר תהיה עדיפות.
אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות נוסף -
1. מה לגבי היציבות של הטייגר? אני מבינה שככל שעגלה היא קלה יותר - אז היא גם פחות יציבה. אם העגלה תהיה ריקה - מה שיקרה כשנוציא את התינוק מהעגלה... ואני אניח על הידית שלה תיק במשקל של 5-6 ק"ג, האם היא נשארת יציבה או מתהפכת?
2. האם פנים האמבטיה בבסיס אפור הוא בצבע לבן או אפור?
3. על פניו המפרט של שתי העגלות נשמע לי מושלם ועונה לי לכל הצרכים, אבל נניח והלכתי לחנות בנתיבות (שמציגה רק את הבובקט) והיא אינה נוחה, אני יכולה להניח שגם הטייגר תהיה פחות נוחה כי היא כבדה יותר?
יש טעם לנסוע לחנות במרכז על מנת להתנסות עם הטייגר?
4. אם שתי העגלות לא יהיו נוחות, על איזו עגלה היית ממליץ? נניח שאין מגבלה של תקציב, חשוב לנו לקנות משהו שיענה על הצרכים שלנו ולא מעניין אותנו המותג.
מה שמאד חשוב לי בעגלה (לפי סדר עדיפות) זה הדברים הבאים:
1. נוחות התינוק (אמבטיה רחבה/ארוכה, ידית אחיזה לתינוק, משענת לרגליים לתינוק),
2. מושב דו כיווני
3. קיפול העגלה ביד אחת
4. בדים נשלפים וכביסים
5. טיולון שנשכב עד 180 מעלות ולא פחות (אז אם האמבטיה קטנה מדי זו חלופה לגיטימית),
6. משקל נמוך של העגלה - אך כזה שהיא עדיין יציבה
המון תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
1. אכן ככל שהעגלה קלה יותר כך היציבות פוחתת אבל, בטייגר (גם בבובקט) הגלגלים גדולים מהממוצע והם נותנים את האיזון. כמוכן יש ידית טלסקופית, ככל שהיא תהיה יותר למטה, ככה העגלה תהיה יותר יציבה עם משא כבד! אני מעריך שהעגלה לא תתהפך עם תיק כבד, בטח אם הידית תהיה במצב הכי נמוך שלה (לא ניסתי אבל לדעתי גם במצב הפתוח שלה היא תישאר יציבה בזכות הגלגלים הגדולים והמבנה שלה).
2. מ-2020 בלבן
3. לדעתי לא מכיוון שהן יותר זהות משונות. האמבטיה, טיולון, תפעול וקיפול זהים. השוני בשלדה, בעיצוב, גודל הגלגלים, קפיצים וכו'. הטייגר רק תרגיש יותר נוחה בניוד אבל כל השאר די זהה.
4. אכן כן ובניגוד להרבה עגלות בשוק 100% מהבדים נשלפים (כולל סל החפצים) ולא חלקים.
5. ברור, הטיולון מאושר על ידי מכון התקנים מגיל לידה (חשוב לציין שהם לא מאשרים כל טיולון מגיל לידה!). לכן אין בעיה לעבור לטיולון גם לפני גיל חצי שנה. כמו שרשמתי (לא זוכר אם לך), רוב הלקוחות שאני בקשר איתם היו עם האמבטיה עד גיל חצי שנה גם בחורף.
6. פרטתי בסעיף 1. בנוסף מכרנו מעל ל-2000 עגלות שרובן טייגר ועד עתה לא נתקלתי בתופעות/בעיות שקשורות ליציבות. כמוכן הן נבדקו במכון תקנים אירופאי והישראלי כאשר באירופאי היא אושרה לשאת משקל של תינוק עד 22 ק"ג (בישראל נכון ליום הבדיקה היא נבדקה עד 15 ק"ג).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול בתשובות?
מאיה24/01/2021היי קובי,
לגבי הדמיון בנוחות בין הטייגר לבובקט - אני מבינה את ההפך מתשובתך - שאם הבובקט לא תהיה נוחה - אז גם הטייגר לא תהיה נוחה בגלל הדמיון הרב בינהן, אני צודקת? כלומר לא יהיה טעם לנסוע במיוחד למרכז על מנת להתנסות עם הטייגר.
בנוסף, לא קיבלתי תשובה לשאלה 4, המענה שלך לשאלות 4-6 אינו תואם לשאלות ששאלתי (אני שאלתי רק 4 שאלות...), או שלא הובנתי נכונה.
האם תוכל להתייחס בשנית?
חוזרת כאן על השאלה:
4. אם שתי העגלות לא יהיו נוחות, *על איזו עגלה היית ממליץ*?
נניח שאין מגבלה של תקציב, חשוב לנו לקנות משהו שיענה על הצרכים שלנו ולא מעניין אותנו המותג.
הצרכים לפי סדר עדיפות מפורטים בסעיפים 1-6 בשאלה המקורית (נוחות התינוק, מושב דו כיווני וכו').
תודה רבה על המענה המהיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
הממשק כאן לא הכי נוח לי למענה ואני עולה ויורד עם העכבר כדי לענות אז מתנצל.
דווקא הבנת אותי נכון מאוד. הן מאוד זהות לכן אם לא תאהבי את הבובקט אני בספק שתאהבי את הטייגר. רק אם לא תאהבי את הבובקט בגלל עניין של ניוד אז כן יהיה שווה לשקול לבדוק את הטייגר.
עונה שוב על 4.
4.
1. אני מציין זאת תמיד, ככל שנרצה שלתינוק יהיה יותר נוח כך המשקל של העגלה יעלה והגודל יגדל. לכן יש כאן כף מאזניים שצריך או לאזן או ללכת לקיצון. הבייבי בוס הן לדוגמא (לדעתי) המצב המאוזן. דומות להן מאוד היא המאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT3 או הסטרדה החדשה. הפליפ זהה במחיר הסטארדה יקרה משמעותית. הסיבה שאני פחות אוהב את שתיהן היא המשקל, הפליפ באזור 11 וחצי ק"ג והסטראדה שוקלת קילו פחות. לדעתי אם מגיעים למשקלים האלו שווה לשקות עגלות מרווחות יותר כמו פג בוק.
2. כל שלושת העגלות שרשמתי בסעיף 1 עם מושב דו כיווני.
3. כל שלושת העגלות שרשמתי בסעיף 1 עם קיפול ביד אחת, לדעתי דרישה אוברייטד ברוב המקרים שכן אם קיפלנו את העגלה ביד אחת עדיין נצטרך 2 ידיים להרים לרכב. זה רלוונטי מאוד רק אם גרים בקומה גבוהה ללא מעלית.
4. דבר שאני פחות מתעמק בו, עד כמה שזכור לי בפג הכל יורד ובמאמאס אנד פאפאס אם לא הכל אז הרוב.
5. הפג טיפה פחות שוכבת אבל האמבטיה שלה ענקית. המאמאס אנד פאפאס שוכבות כמעט ישר כמו הבייבי בוס, צריך לבדוק מול הספק או מכון התקנים (גם אמור להיות רשום על העגלה עצמה ובספר ההוראות) אם הטיולון אושר מגיל לידה.
6. חוזרים לסעיף 1. ככל שנרד במשקל כך נאלץ להתפשר בנוחות התינוק לכן לדעתי בבייבי בוס הגענו לשלמות כי התפשרנו כמה שפחות בעניין רוחב האמבטיה והמושב ועדיין אנחנו במשקל קל. יכלנו גם לרדת עוד 2 ק"ג במשקל אם היינו משנים רק את הגלגלים (לחומר אחר וגודל קטן יותר) אבל זה דבר שאני לא מתפשר עליו. לדעתי בסופו של יום 99% מהזמן אנחנו דוחפים את העגלה ולכן חשוב היה לי שתהיה נוחות ניוד מושלמת. גם בפג לדוגמא (ברגע שמתמקדים בה) אני ממליץ תמיד לשדרג לשלדת S שמגיעה עם גלגלים הרבה יותר איכותיים (כמו בטייגר) למרות שהם מוסיפים משקל של קילו לעגלה.
מקווה שהפעם הצלחתי לענות על הכל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט! תודה רבה
מאיה24/01/2021המון תודה, עזרת מאד!
עכשיו רק נשאר לבדוק את הבובקט (כמקבילה לטייגר) ולקוות שתהיה נוחה.
ואתם צריכים למצוא מקום מכירה גם בבאר שבע :) יש פה קהל מאד גדול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/01/2021שלום מאיה,
היו לנו 2 נק' בב"ש גם כלבו סימה וגם בייבי לאב, לצערי שניהם סגרו עקב המצב.
כרגע אין לנו יותר מדי אופציות מכיוון שעם רשתות אנחנו מעדיפים פחות לעבוד מכיוון שהן גם יבואניות ובד"כ יש להן אינטרס למכור את המוצר שלהן לפני אחרים.
דיברנו בעבר עם כוכב נולד אבל לצערי לא התקדם מצדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)