מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התייעצות לגבי מושב בטיחות- נסיעות קצרות וארוכותמאיה28/01/2021
קובי שלום,
אשמח מאד לשמוע את דעתך המקצועית על מושבי בטיחות.
יש לנו שני רכבים. אחד ישמש לנסיעות השוטפות, כלומר לנסיעות קצרות בתוך העיר. לצערנו תרבות הנהיגה פה לא משהו (בשנים האחרונות חווינו כ-4 תאונות קלות שנכנסו בנו מאחור...). מכאן שחשוב לי מאד שיהיה כיסא בטיחותי לתינוק.
הרכב השני ישמש אותנו בעיקר לנסיעות ארוכות בין עירוניות (בתקווה שלאחר תקופת הקורונה ישמש אותנו בתדירות די גבוהה לנסיעות כאלו בסופ"שים). נרצה להתקין ברכב הזה כיסא שיהיה נוח לתינוק לשבת זמן יותר רצוף.
שני הכיסאות צריכים להיות מגיל לידה.
ראיתי שאתה ממליץ בעיקר על צ'יקו נקסטפיט ועל ברייטקס קליקטייט בולוורד. מאחר ובאותו מחיר נמכר גם האדווקט - האם הוא לא עדיף? (ההבדל רק בסוג הבד - האדווקט מגיע עם בד cool flow ואת הבולוורד ראינו שמוכרים עם בד מסידרת הנאנוטקס).
איזה כיסא בטיחות היית ממליץ עבור איזה רכב - ולא חייב להיות מבין שלושת הדגמים שציינתי למעלה, אשמח לשמוע על אפשרויות נוספות אם יש טובות יותר.
חשוב לי למצוא את האיזון בין הבטיחות לבין נוחות התינוק, אך שגם יענה על השימושים השונים ברכבים, וגם אם אפשר- לא במחיר הכי גבוה בשוק... איזון בין עלות לתועלת.
כרגע מדובר בילד ראשון, ולכן פחות משנה לנו הנושא של רוחב הכיסא ומקום הישיבה מאחור.
המון תודה על הייעוץ המקצועי, אני לומדת המון מקריאה פה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לגבי הבדלים - ברייטקס
מאיה28/01/2021בהודעה הקודמת רשמתי שההבדל היחיד בין הבולוורד לאדווקט הוא בסוג הבד.
אני יודעת שיש הבדל בין שני הדגמים שאינו קשור לבד, אלא דווקא למבנה ותכונות המושב: האדווקט הוא דגם "בכיר" יותר בברייטקס, ולכן על פניו עדיף (והייתי מצפה שהמחיר שלו יהיה גבוה יותר). ראינו שמוכרים את הבולוורד עם הבד היותר יוקרתי (ננוטקס) ואת האדווקט עם הבד מרמה אחת פחות. אני מניחה שזו הסיבה ששני הדגמים נמכרים באותו מחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/01/2021שלום מאיה,
לגבי צ'יקו, אני ממליץ גם מניסיון אישי וגם כי בטיחותית הם מדורגים בטופ, לרוב ככיסא המומלץ ביותר בטיחותית. כמוכן לדעתי הם הכי נוחים לתינוקות ניו בורן עד 6-8 חודשים בשל זווית שכיבה טובה יותר שדומה לסלקל. לכן הם משלבים גם את הבטיחות ברמה הגבוהה ביותר וגם את הנוחות.
ברייטקס מציעים את אותה רמת הבטיחות רק שנגד הכיוון הם פחות שוכבים, נתקלתי במספר מקרים (יחסית קטן) שבהם לתינוק לא נוח. ניתן לשפר את הזווית עם מגביה מיוחד.
היתרון המרכזי של ברייטקס על צ'יקו זה בהתקנה קלה יותר (לא שצ'יקו מסובך). פטנט הקליקטייט הופך אדם לא מיומן למתקין מוצלח. אם נתעלם מהבדים לרגע הבולווארד והאדבוקט זהים טכנית כאשר לאדבוקט, בנוסף לכל מה שיש בבולווארד יש 2 מגיני צד (סוג של כריות סופגות) שבמקרה של תאונות צד הם אמורים לספק הגנה נוספת. בפועל מה שקורה זה שהכיסא מנופח ולכן לילד ראשון זה סבבה אבל שיש שניים זה פשוט מפלצת במושב האחורי, בטיחותית במבחנים הוא לא קיבל דירוג טוב יותר מהבולווארד ואגב הבולווארד לא קיבל דירוג הרבה יותר גבוה מהמרתון שזול ממנו, לכן אם מתעלמים מעניין המחיר אני ממליץ על הבולווארד (אם רוצים לשקט הנפשי את האדבוקט ואין שיקול מקום זו גם אפשרות). אם רוצים ללכת על תמורה לכסף אז המרתון. זה לגבי ברייטקס. לגבי בדים, הננו טקס זה הבד המתקדם ביותר שיש (אני מכיר אותו מקרוב שכן גם באיי.בי.סי דיזיין משתמשים בבדים האלו), מעבר לכל היתרונות של נעימות, אנטי רטיבות יש לבד יתרון ענק שלא לוקחים בחשבון, אין בו כימקלים ולכן בחום כבד שהכיסא ברכב, טוב שיש כזה כיסא. כיסא אחר פשוט יפלוט חומרים לא בריאים. חשוב לציין שזה מעט חומר, כמוכן ברוב הכיסאות זה על גבול המזערי וצ'יקו לדוגמא קיבלו דירוג טוב בפליטת כימקלים (כלומר הם לא מסכנים).
בין ברייטקס לצ'יקו, כמו שרשמתי, אני אישית בחרתי בצ'יקו וגם היום הייתי בוחר בו לגיל לידה. אם ההחלטה הייתה צריכה להתקבל בגיל חצי שנה או יותר, יש סיכוי שהייתי הולך על הברייטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד התלבטות בנושא בהמשך לתשובתך
מאיח29/01/2021תודה על ההסבר על האדווקט - זה בהחלט שינה את דעתי לגביו....
מספר שאלות נוספות -
1. לגבי המרתון - לפי מה שהבנתי, הוא מגיע רק עם הגנת צד אחת ולא שתיים כמו הבולוורד, והוא אינו מגיע עם אפשרות לבד ננוטקס. מעבר לכך אמור להיות זהה לבולווארד, לא? האם היתרונות של הבולווארד לא שווים את הפער במחיר? או שהבדלים אלה מוערכים יתר על המידה, ובכל זאת אפשר "להסתפק" במרצון ולהרגיש בטוח?
2. בהתלבטות בין הצ'יקו לבולווארד - אני מבינה שמבחינת ציוני הבטיחות, גם הבולווארד וגם הצ'יקו די זהים. היתרון של צ'יקו הוא בנוחות השכיבה נגד כיוון התנועה לניו בורן ומחיר אטרקטיבי יותר, ולבולווארד יש יתרון של סוג הבד (מה שגם תפס לי את העין זה העניין שאינו מכיל חומרים מעכבי בערה, ושומר על התכונות גם לאחר כביסה).
האם היית ממליץ לרכוש שני כיסאות בטיחות מסוג צ'יקו לשני הרכבים, או לרכוש רק כיסא אחד שאותו נעביר בין הרכבים?
ואם אחד - אז איזה:- את הבולוורד שנשמע שקל מאד להעביר אותו בין הרכבים בשל קלות התקנה שלו. האם זה נכון גם לגבי הצ'יקו - או ששם כבר יש חשיבות גדולה יותר להביא מתקין מוסמך?
ראיתי שאת הבולווארד אפשר לקנות ב-1700 ש"ח (כולל בד ננוטקס וכולל מוט אנטי ריבאונד), ואת הצ'יקו ב-1300, כך שפערי המחירים לא היסטריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/01/2021שלום מאיה,
1. זה לא שהמרתון מגיע עם הגנת צד אחת, פשוט בבולווארד ההגנות על הראש הרבה יותר רציניות. כמו שרשמתי, הפערים הבטיחותיים מזעריים ולכן תמורה לכסף, המרתון זו הבחירה. אם אין שיקול כלכלי אז הבלווארד. אכן ההבדלים יחסית לא גדולים כמו הפער במחיר. אגב פברואר זה חודש הבטיחות בהרבה חנויות, באונליין וברשתות (בדר"כ שילב שלא מחזיקים ברייטקס) ולכן שווה לבדוק בעוד כמה ימים אם יש ירדת מחיר.
2. אכן בטיחותית צ'יקו ובולווארד די זהים. נכון הצ'יקו לדעתי יותר נוח, מבחינת בדים הבדים של צ'יקו גם מאוד נעימים. לברייטקס רק יתרון בללא החומרים. אם הולכים על כיסא אחד שיעבור מרכב לרכב ההתקנה של ברייטקס מעט יותר קלה, גם הצ'יקו יחסית מאוד קל ונוח להתקנה עם האיזופיקס. בכל מקרה כן הייתי ממליץ לרכוש במקום עם מתקין מוסמך ככה לא תצטרכו לשלם למתקין, לבקש שיתן הדרכה תוך כדי התקנה למי מהם וכמו שציינתי, ההתקנה די קלה ונוחה בשניהם.
לגבי המחיר, כמו שרשמתי, לבדוק במהלך השבוע הקרוב יתכן והם ירדו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, עזרת ביותר!
מאיה30/01/2021תודה רבה על התשובה המפורטת והמנומקת.
עוזר מאד לקבל החלטות מושכלות.
:)
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)