התקנת מושב בטיחות + זמן מייצור

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התקנת מושב בטיחות + זמן מייצור
    מאיה
    07/02/2021

קובי שלום,

בשישי האחרון הלכתי לחנות מוצצים על מנת לרכוש את מושב הבטיחות של ברייטקס - בולווארד.
    בסופו של דבר לא רכשתי את המושב, ואני מלבטת אם לרכוש אותו ממוצצים, או מחנות אחרת (במחיר גבוה יותר, וחבל לי).
    מצד אחד במוצצים מוכרים את המושב במחיר שנראה לי מעולה - 1590 ש"ח - בולווארד עם בד ננוטקס ועם מוט/קשת אנטי ריבאונד,
    מצד שני המוכר הדליק אצלי שלוש נורות אדומות, ואני רוצה לשמוע ממך האם המוכר צודק ואני מפספסת משהו....

1. כששאלתי לגבי התקנה של הכיסא במושב האמצעי האחורי של הרכב - המוכר אמר שהוא לא מוכן לבצע את ההתקנה במושב הזה, לטענתו זה המושב הכי לא בטיחותי - והוא מבצע התקנות רק במושב האחורי בצד של המדרכה או במושב הקדמי.
    בכל אתר (עברית/אנגלית) שקראתי - נכתב בדיוק ההפך - שהמושב האמצעי הוא הבטוח ביותר, ואני לא מבינה את ההתנגדות הזו להתקין דווקא באמצע. זו היתה התנגדות נחרצת והוא אמר לי להביא מתקין משלי אם אני רוצה להתקין שם את המושב.

2. לפי המלצות, הבנתי שהכי נכון זה לרכוש מושב בטיחות שלא עברה יותר מחצי שנה מתאריך הייצור שלו. המוכר אמר שאין חיות כאלו בישראל, ושמה שמוכרים בחנויות בישראל זה בד"כ שנה אחרי מועד הייצור (ובמקרה הטוב והנדיר אולי אמצא 9 חודשים). האם זה נכון?
    אני יכולה להאמין שזה נכון בגלל הקורונה, אבל לטענתו זה לא קשור....

3. המוכר הציג בחנות דגם שמסתבר שהוא לא בד ננוטקס - אבל הציג אותו ככזה.... איך אני יכולה לבדוק שלא עובדים עליי ושלא מוכרים לי בד אחר אלא את הננוטקס? זה מופיע איפשהו על גבי המושב?

לפי האתר של ברייטקס - רשת מוצצים היא משווק מורשה של הכיסא שלהם - ולכן יצאתי בתחושה מאד שלילילת מהחנות.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    08/02/2021

שלום מאיה,

1. המוכרים לא חייבים להתקין! הם לוקחים על עצמם סיכון בהתקנה ללקוח. לגבי האמצע, סטטיסטית זה המקום הכי בטוח ברכב במקרה של תאונת צד לכן לא מובנת הטענה שלו. הסיבה היחידה שיכולה לעלות לי בראש זה שיש בחלק מהרכבים מעין גבעה באמצע ואז בצדדים המושב יושב יותר יציב. יחד עם זאת מה יגיד אדם שיש לו 3 ילדים? ילד אחד ישב על גג הרכב או בתא המטען? כמו שציינתי ע"פ הסטטיסטיקה זה המקום הבטוח ברכב יחד עם המושב שמאחורה הנהג.

2. עניין הזמן זה נטו לשיקולכם. לדעתי אם יש מחיר טוב אז זה מתקזז עם הזמן. הזמן הממוצע לכיסאות הוא בין 3 חודשים ל 9 חודשים מהייצור, קשה ליבואנים לשלוט על זה כי רק ההפלגה מארה"ב (שם מיוצרים המושבים האמריקאים) לוקחת כחודש או יותר ויש עוד תהליכים בדרך.

3. לדעתי אמור להופיע. אפשר גם לשפוך כוס מים והמים אמורים לזלוג כמו על זכוכית.

בהמון חנויות יש מוכרים לא מקצועיים או שיש להם אינטרס למכור מוצר אחר יותר רווחי לחנות/רשת. איני יודע מה קורה ברשת מוצצים כי איני עובד איתם ולכן קשה לי להגיב ספציפית למקרה שלכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!

מאיה
    10/02/2021

תודה רבה על ההסבר המפורט והמקצועי!
    אני גם מרגישה שהוא ניסה "לדחוף" לנו מוצר אחר - מושב בטיחות של נונה...
    בכל מקרה, אני מעוניינת שרק מתקין מוסמך ית2ין את המ7שב ברכב, ולא "כל מוכר", גם אם ההתקנה של הברייטקס אמורה להיות ממש פשוטה.
    שוב תודה רבה על המענה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/02/2021

שלום מאיה,

שאת כותבת נונה אז אכן זה נותן לי את ההרגשה שלך, הם המשווקים של המותג בארץ ומן הסתם סביר שיש להם יותר רווחיות על מוצר ללא תחרות.

לגבי מתקין מוסמך יש 3 אופציות שעולות לי לראש:
    1. לנסוע לכפ"ס לטוילנד שם יש מתקינים מוסמכים.
    2. יש בחור בשם אבי שפיר שמגיע כמעט לכל מקום בארץ בתשלום או ממוקם בבייבי סטאר נתניה אם באים אליו.
    מבחינת מקצועיות גם במושבים (הסבר, המלצה, נתונים וכו') וגם בהתקנה אלו 2 האופציות הטובות ביותר לדעתי.
    3. אם לא מתאפשר 1 או 2, להתקשר לבטרם ולברר מולם היכן יש חנות שיש בה מתקין מורשה או, לרכוש כיסא מכל חנות ואז לברר איתם היכן יש מתקין מורשה או כזה שיכול להגיע אליכם אז זה יהיה בתשלום.

אם הולכים על אופציות 1 או 2 (קניה בבייבי סטאר נתניה) אז ההתקנה תהיה ללא תשלום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההמלצות!

מאיה
    10/02/2021

לצערי נתניה וכ"ס רחוקות מדי, אבל בהחלט אבדוק עם בטרם,
    לא הכרתי את האפשרות הזו!
    מה דעתך על האפשרות של הזמנת מושב בטיחות במשלוח מאתר החנות באינטרנט? כמובן מחנות בארץ... לא חו"ל...
    האם יש איזשהו סיכון לפגיעה בגלל ההובלה - אם נופל להם, נחבל...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/02/2021

שלום מאיה,

פחות הייתי דואג מזה, גם כי רוב חברות השילוח בארץ יחסית מקצועיות אבל בעיקר כי הכיסאות (בעיקר האמריקאים) ארוזים היטב בתוך הקרטון כדי לשמור על המוצר מחבטות. בארה"ב עניין ההובלות עוד יותר ארוך ומבורדק וכולל גם הטסות ולכן זה נלקח בחשבון באריזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו