התלבטות על עגלות לתינוקת ראשונה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות על עגלות לתינוקת ראשונה
    שירה
    11/02/2021

אנחנו מחפשים עגלה לבייבי הראשונ/ה במשפחה ועד כה מה שראיתי זה שהרבה לוקחים עגלות עם גלגלים קטנים, אבל זה מרגיש לי פחות בטוח ויציב.. הדגמים שחשבתי עליהם בינתיים זה המאמאס אנד פאפאס אוקארו או הארמדילו, סייבקס בליוס 3 או האוייסטר 3 או אינגלזינה אפטיקה.. ושמענו גם על הספורטליין הרבה.. האמת שממש מבולבלים ונשמח לעזרה בנושא, כי רוצים שהעגלה תשמש אותנו הכי טוב שאפשר, וגם לילדים הבאים (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    11/02/2021

שלום שירה,

בניגוד לרוב מדינות העולם לדעתי בישראל הרוב כיום רוכשים עגלת הורה ולא עגלת תינוק. מה זה אומר? עגלות קלות, קומקפטיות ונוחות לקיפול. כדי להגיע לעגלות כאלו מקצצים בדברים כמו גודל הגלגלים, גודל האמבטיה והטיולון וכו'.

עכשיו הצד השני, העגלות המרווחות לתינוק כבדות וגדולות ולכן הרבה יאמרו שהם לא מרוצים מהעגלה כי היא לא נוחה להם.

לכן זה נטו שיקול שלכם. עד כמה אתם מוכנים להקריב את הנוחות שלכם עבור נוחות התינוק.

לגבי הדגמים שרשמת:
    אוקרו - לדעתי עגלה לא מוצלחת שכן היא כבדה ותמורת המשקל לא מקבלים עגלה מרווחת לכן זה להפסיד משני הכיוונים

ארמדילו - האמבטיה והטיולון זהים לאוקרו אך היא קלה ממנה ב-2 ק"ג, עדיין מדובר בעגלה כבדה מהממוצע ולכן לדעתי היא עדיפה על האוקרו אך יש עגלות בסגנון שלה בעלות משקל קל בהרבה.

בליוס - אני פחות אוהב את העגלה, גם הקיפול שלה מאוד מסורבל וגם הטיולון לדעתי לא מוצלח בגלל הנדסת אנוש לא חכמה. כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה כשהטיולון במצב שכיבה הוא חוצה משמעותית את קו ידית האחיזה, לדעתי זה הופך את הניוד להורה לפחות נוח וגם לא מאפשר לתלות תיק.

אויסטר 3 - לדעתי מוצלחת מהבליוס אבל יקרה משמעותית. כמוכן היא מאוד כבדה וגם היא מרווחת באופן סביר.

אינגליזנה - כאן כבר מקבלים עגלה מאוד מרווחת ולכן זו התמורה למשקלה הכבד. כמו שרשמתי זה שיקול שלכם ההתמודדות עם המשקל והגודל לאחר הקיפול.
    דומות לה יש את פג פרגו בוק או אייביסי דיזיין סלסה.

ספורטליין - אני קורא לה עגלות הורה, יש לה מרווח פנים סביר, יכולת ניוד סבירה ומצד שני הקיפול מאוד נוח וקומפקטי.
    בסגנון שלה יש את בייבי בוס טייגר שלדעתי עדיפה עליה בכל פרמטר מנוחות התינוק עד נוחות התינוק ובמשקל קל יותר. אם הולכים על עגלת הורה, לדעתי הבייבי בוס היא העגלה שיש בה את מינמום הפשרות בנוחות התינוק והניוד.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו ממש גרמת לנו לחשוב על דברים!

שירה
    11/02/2021

תכלס, איזה עגלה שמתאימה מגיל לידה הכי מומלצת בעיניך - נשמח לשמוע על עוד אופציות שלא חשבנו עליהם עד כה.. ( עדיפות לכזו שהטיולון שלה דו כיווני ומספקת תמורה טובה בהתאם למחירה, לנוחות התינוק וגם להורה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/02/2021

שלום שירה,

לצערי אין לי תשובה חד משמעית. זה תמיד כף מאזניים, כמה מוכנים להקריב מהנוחות שלנו או של התינוק.
    אני אישית שיווקתי בעבר את עגלות הרטן שלדעתי הן הכי נוחות לתינוק אבל הן לא הצליחו בארץ (בגמרניה המותג השני הכי נמכר) מכיוון שלהורה הן מסורבלות.
    גם בתור משווק של איי.בי.סי דיזיין (המותג הכי נמכר בגרמניה) המכירות של המותג בארץ לא גבוהות אף על פי שאני חושב שהסלסה עגלה מושלמת, היא אחת הנוחות והמרווחות ביותר לתינוק ומשקלה כבד אך לא ממש כבד והקיפול סביר בגודלו. כמו שציינתי בתגובה הראשונה, הרוב המוחלט בישראל ילך על עגלת הורה ולכן עגלות כמו יויו, מיוס, בי נפוצות ונמכרות במספרים הרבה יותר גדולים (בגרמניה לדוגמא זה בדיוק הפוך).
    בעגלות שלנו (בייבי בוס) שנמכרות בקצב של פי 20 ביחס לסלסה בנינו עגלה שנוחה להורה (משקל קל, קיפול נוח וקטן, תפעול קל וכו') אבל, העקרונות שלי והלמידה שלי מהגרמנים (איי.בי.סי והרטן) לא נתנו לי להתפשר על נוחות התינוק או הניוד ולכן הטייגר לדעתי העגלה המושלמת למי שמחפש נוחות להורה מבלי להתפשר יותר מדי על נוחות התינוק.
    הסלסה של איי.בי.סי דיזיין לדעתי עוד יותר נוחה לתינוק וניוד אבל בה צריך להקריב מהנוחות שלכם לא מעט (משקל כבד ב-4 ק"ג, קיפול גדול יותר, שלדה רחבה יותר).

אלו השתיים שאני הכי ממליץ לבדוק. יחד איתן גם הייתי מוסיף את פג בוק ואינגלזינה אפטיקה שדומות ברעיון ובמשקלים לסלסה של אייביסי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו