מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה על סלקל בטיחותי בתקציב מסויםיפעת02/04/2021
הי,
אני לקראת לידה מחפשת סלקל עם דגש על בטיחות יותר מהכל. מעדיפה עם בסיס כדי למנוע טעויות חיבור לחגורה. אבל הסלקל עצמו כנראה ישמש גם ברכבים אחרים מדי פעם ללא הבסיס.
מה הסלקל הכי מומלץ מבחינת בטיחות בתקציב של עד 900-1000 שקל (לא כולל בסיס)? והאם קיים סלקל ברמת בטיחות זהה בתקציב של 600-700 שקל? ובכלל אולי עדיף מבחינה בטיחותית כיסא מגיל לידה? למרות שהבנתי שסלקל הרבה יותר נוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/04/2021שלום יפעת,
לגבי נוחות לא יודע לומר עם הרבה יותר נוח אבל לדעתי עדיין סלקל טיפה יותר נוחה (תלוי כמובן בין איזה דגמים משווים).
לגבי סלקל, רוב רוכשי הסלקל מעוניינים שהסלקל שהם קונים גם יוכל להתחבר לעגלה שלהם. אם מוותרים על הדבר הזה אז צ'יקו קייפיט הוא הסלקל הטוב ביותר שיש לדעתי. בטיחותית הוא נחשב למוביל כבר שנים, מבחינת נוחות הוא אחד הכי נוחים שיש אם לא הכי נוח. מה שהכי מדהים בסלקל הזה זה המחיר, הוא עולה סביב 1000 (אפילו פחות) כאשר המחיר כבר כולל בסיס. לכן באופן כללי זה לדעתי הסלקל הכי מומלץ.
החסרונות: כמו שציינתי לא מתחבר לעגלות. בנוסף לא ניתן לחבר אותו ללא בסיס זה אומר שאם רוצים להעביר מרכב לרכב רצוי לרכוש עוד בסיס שלא תמיד נמכר בנפרד.
אם נרד בתקציב אז כבר נלך על דגמים ללא בסיס. אין סלקל עם בסיס בטווח המחירים הזול שמתקרב לרמה של צ'יקו.
ג'ואי אייג'ם וסייבקס אטון 5 מעולים אך הם באזור המחיר של צ'יקו ואת הבסיס עוד צריך לרכוש בנוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל בטיחותי
יפעת14/04/2021הי קובי, תודה על המענה.
בהמשך להמלצה שלך,
אני מעדיפה סלקל עם בסיס שגם ניתן יהיה לחבר אותו מדי פעם ברכב אחר ללא הבסיס , המלצת לי על ג'ואי אייג'ם וסייבקס אטון 5 .
התעניינתי לגבי האטון 5 בחנות מסוימת ושאלו אותי איזה בסיס אני רוצה, דגם ב500 ש"ח או דגם אמריקאי ב700, מה ההבדל ביניהם?
אני מעדיפה בטיחות על פני מחיר, מה עדיף- האייג'ם או האטון 5 ועם איזה בסיס?
והאם שניהם מתחברים לעגלת ספורטליין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/04/2021שלום יפעת,
לגבי חיבור לעגלה, שניהם מתחברים.
לגבי בטיחות, ללא בסיס שני הדגמים עם דירוג בטיחותי מקסימלי. עם בסיס לג'ואי יורד טיפה הדירוג לכן הסייבקס יותר בטיחותי.
בכל זאת לגבי המחיר, סייבקס עם בסיס עולה לך כמעט כמו עגלה ומשך השימוש בדרך כלל הוא 6-8 חודשים, כן שווה לשקול את עניין התקציב לדעתי. את ההשקעה הגבוה אני תמיד ממליץ לעשות בכיסא בטיחות שישרת להרבה יותר שנים.
לגבי בסיס לסייבקס, אני לא ממליץ על הבסיס האמריקאי ומוזר לי איך בכלל נמכר בישראל בסיס אמריקאי לסלקל בתקינה אירופאית, זה אומר שהם מעולם לא נבדקו יחד בשום מבחן!
לכן אני ממליץ לרכוש רק עם בסיס אירופאי כמו הסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)