מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- הילד נגע ברצועה החמה בכסא בטיחות ומאז לא רוצה להכנס לכסאיוליה19/05/2021
שלום. הילד שלי בן שנה ו3 חודשים לפני כמה ימים שמתי אותו בכסא בטיחות באוטו הכל רגיל ופתאום הוא התחיל לבכות ולצרוח הבנתי שכמראה נגע ברצועה שהתחממה. מאז הוא לא רוצה לשבת בכסא. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/05/2021שלום יוליה,
האמת שאני פחות יכול לעזור בנושאים כאלו.
לילד יש טרואמה, פחד, כעס וכאב פיזי מהכסא ויש דרכים שלומדים בהדרכת הורים כיצד להתמודד עם דברים כאלו. בלי קשר אני ממליץ לכולם לעשות את זה עבור הילדים שלכם.
אני הלכתי להדרכה אבל לילדים גדולים ששם מסבירים איך לדבר איתם נכון, לתת הסבר הגיוני בשפה שילדים יבינו. אני לא יודע אם בגיל שנה ו-3 חודשים ניתן לתת הסבר כזה אבל שווה לנסות.
להסביר שכדי להגיע לסבתא חייבים לשבת בכיסא. להגיע לגן חייבים לשבת בכיסא. להגיע לקניון, ים וכו' בעיקר מקומות שהילד אוהב וחשובים לו שהדרך היחידה להגיע לשם זה רק אם ישב בכיסא כי אחרת לא נוסעים. אפשר להדליק את האוטו ולחכות מחוץ לאוטו דקה ולהסביר לתינוק שהמזגן מקרר את הכיסא ואז הכל יהיה בסדר. הייתי גם שם איזו מדבקה על הרצועות ומסביר שזו מדבקת קסם ששומרת שהרצועות לא יפגעו בו (וכמובן נזהרים בחגירה שבאמת המתכת לא תיגע). אולי חוגר בובה שהילד אוהב ומראה לו שאם לבובה בסדר גם לו יהיה בסדר.
זה פחות או יותר מה שאני יכול להציע מניסיון החיים, מעבר לזה אולי עדיף לפנות גם לסופר נני עם השאלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)