הילד נגע ברצועה החמה בכסא בטיחות ומאז לא רוצה להכנס לכסא

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• הילד נגע ברצועה החמה בכסא בטיחות ומאז לא רוצה להכנס לכסא
    יוליה
    19/05/2021

שלום. הילד שלי בן שנה ו3 חודשים לפני כמה ימים שמתי אותו בכסא בטיחות באוטו הכל רגיל ופתאום הוא התחיל לבכות ולצרוח הבנתי שכמראה נגע ברצועה שהתחממה. מאז הוא לא רוצה לשבת בכסא. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    19/05/2021

שלום יוליה,

האמת שאני פחות יכול לעזור בנושאים כאלו.
    לילד יש טרואמה, פחד, כעס וכאב פיזי מהכסא ויש דרכים שלומדים בהדרכת הורים כיצד להתמודד עם דברים כאלו. בלי קשר אני ממליץ לכולם לעשות את זה עבור הילדים שלכם.
    אני הלכתי להדרכה אבל לילדים גדולים ששם מסבירים איך לדבר איתם נכון, לתת הסבר הגיוני בשפה שילדים יבינו. אני לא יודע אם בגיל שנה ו-3 חודשים ניתן לתת הסבר כזה אבל שווה לנסות.
    להסביר שכדי להגיע לסבתא חייבים לשבת בכיסא. להגיע לגן חייבים לשבת בכיסא. להגיע לקניון, ים וכו' בעיקר מקומות שהילד אוהב וחשובים לו שהדרך היחידה להגיע לשם זה רק אם ישב בכיסא כי אחרת לא נוסעים. אפשר להדליק את האוטו ולחכות מחוץ לאוטו דקה ולהסביר לתינוק שהמזגן מקרר את הכיסא ואז הכל יהיה בסדר. הייתי גם שם איזו מדבקה על הרצועות ומסביר שזו מדבקת קסם ששומרת שהרצועות לא יפגעו בו (וכמובן נזהרים בחגירה שבאמת המתכת לא תיגע). אולי חוגר בובה שהילד אוהב ומראה לו שאם לבובה בסדר גם לו יהיה בסדר.
    זה פחות או יותר מה שאני יכול להציע מניסיון החיים, מעבר לזה אולי עדיף לפנות גם לסופר נני עם השאלה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו