מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- חוות דעת לרכישת עגלה 1 מתוך 4 דגמיםיפית03/06/2021
שלום רב,
אנחנו לפני רכישת עגלה לילד ראשון ומתלבטים בין כמה דגמים.
הציגו לנו את העגלות:
* סייבקס מיוס 2
* סייבקס פריאם
* נונה טריב
* ספורטליין
נשמח מאד אם תיתן לנו חוות דעת , מהי העגלה שהכי תענה לדרישות שלנו מכל העגלות הנ"ל.
הנקודות החשובות ביותר עבורנו הן : *קלת משקל (מאחר שאנו גרים בבנין בלי מעלית), *קיפול ביד אחת *יציבות (גלגלים חזקים שיהיה אפשר לרדת מדרגות בלי לחשוש משבירה) *שהעגלה תהיה מספיק גבוהה לטיפול נח בילד.
תודה רבה לך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
קובי סופר03/06/2021שלום יפית,
ראשית ההמלצה הראשונה שלי למצוא את המוצר שמתאים לכם ולא מה שמציגים לכם וסביר שטוב לכיס של החנות/רשת/איש מכירות!
את רושמת שאת רוצה עגלה קלת משקל ובהתלבטות רשמת פריאם, זו עגלה ששוקלת 12.8 ק"ג על פי היצרן (יתכן ואף יותר).
שאר הדגמים באזורים של 10 ק"ג ומטה. בנוסף הוא גדולה ומסורבלת לקיפול ולכן רחוקה שנות אור מלענות לצרכים שלכם לפי דעתי.
בנוסף לקחת בחשבון שאין עגלה משולמת. ככל שנרצה גלגלים יותר גדולים, גובה, מרווח פנימי נאלץ להתפשר על עניין המשקל והגודל.
מבין ה-3 הנותרות לא הייתי ממליץ על המיוס כי אין לה ידית טלסקופית מתארכת, לדעתי זה דבר חשוב למי שרוצה לעלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה. ידית מתארכת תשמש כמנוף ואז פעולת העלייה/ירידה תעשה עם הרבה פחות מאמץ, בנוסף בעגלות שיש ידית זזה (ולא מתארכת) כמו במיוס כל העומס והלחץ של דחיפת העגלה מטה בשימוש הידית גורם לשחיקה מהירה בצדדי הידית, בדרך כלל בשלב כזה או אחר זה עלול להוביל לשבר, כאן זה תלוי כבר כמה יורדים מדרגות, תדירות, כמה משקל יש וכו' אבל מניסיוני, ראיתי לא מעט מותגים ועגלות הרבה יותר חזקות שבסוף הידית נשברה מהלחץ.
באופן כללי אסור לעלות ולרדת מדרגות עם אף עגלה, בפועל הרוב עושים זאת אבל זה שוחק את העגלות.
בין סיילו לנונה, הנונה יותר קלה בכמעט קילו וחצי 8.8 ק"ג לעומת 10.2 לסיילו (מיוס 9.8 ק"ג) ולכן לדעתי עדיפה לצורך שלכם. אני פחות אוהב את המושב מרשת אבל זה מה שעושה אותה לקלה יותר.
בנוסף הצמיגים יותר איכותיים. לסיילו יש קפיצים יותר טובים ואם הולכים על דגמי הXL הגלגלים יותר גדולים מה שאמור להקל במדרגות ובדרכים משובשות מאוד. הסיילו מגיעה עם אמבטיה יותר גובהה אך הטיולון שלה נמוך מאוד, זה החלק שישמש רוב הזמן ככה שלדעתי אין כאן יתרון גדול אם בכלל.
בקיצור אני ממליץ להתלבט בין שתיהן מכל ה-4.
עכשיו כדי לא להיות תלויים באנשי המכירות החביבים, אני ממליץ תמיד: לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות (משקל ממוצע של תינוק בן שנה), לטייל בחנות ומחוצה לה כמה דקות, לעלות ולרדת מדרגות ככה. לאחר מכן לתפעל אותן (לפרק ולחבר אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים וכו'), לקפל אותן ולבדוק ברכב, ככה תוכלו להגיע לבד להחלטה מושכלת מה נכון לכם. עדיף שאיש המכירות לא יהיה לצידכם בזמן הבדיקה (במידת הצורך אם משהו לא ברור תוכלו לקרוא לו/ה).
הייתי גם ממליץ לבדוק את בייבי בוס בובקט 2, כרגע יש מחסור ומשלוח הבא מגיע בעוד כחודש. זו עגלה שאני פיתחתי ומשווק ולדעתי עונה מושלם כמעט לכל הדרישות. היא קלה אפילו יותר מהנונה ושוקלת 8.3 ק"ג, נוחה יותר לניוד לדעתי גם מול הנונה וגם מול הסיילו כי יש לה צמיגים מחומר כמו בנונה, קפיצים לכל גלגל והגלגלים יותר גדולים מהנונה. כמוכן הידית שלה מתארכת יותר משאר הדגמים לכן המנוף במדרגות יהיה יותר טוב לכם ויקל עליכם עוד יותר.
המושב שלה יצוק מפלסטיק בניגוד לנונה או לסיילו וגם יותר ארוך משתיהן, הגגונים יותר גדולים ועוד.
כמו שרשמתי קודם, לא להסתמך על המלצות המוכרנים כי הם בעלי אינטרס, אז גם לא להסתמך על ההמלצה שלי (למרות שבאמת אני חושב שהבובקט היא השלמות, בעיקר לצורך שלכם). לכן אני מציע (אם היא רלוונטית) לעשות את אותו המבחן שרשמתי למעלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת לרכישת עגלה 1 מתוך 4 דגמים
יפית03/06/2021ערב טוב,
תודה רבה על התשובה המפורטת, עזרת לנו מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)