מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות נוסף משולב בוסטרשירה09/06/2021
שלום קובי,
לבן השנתיים עתיד להצטרף אח. הבנו שאנחנו רוצים כסאות בטיחות לשניהם כי זה הכי בטיחותי גם לעומת כסא משולב בוסטר. ייתכן שאת הגדול נאלץ לשים עם כיוון הנסיעה כי יש פחות מקום בצד של הנהג כשהכסא נגד הכיוון.
יש לנו נקסטפיט זיפ מקס ומרוצים ממנו מאוד. מחפשים כסא חדש נוסף. הנחות היסוד שלנו שהבטיחות הכי חשובה, גם הגנת צד, ושהיינו שמחים לכסא שיאפשר להושיב את בן השנתיים נגד כיוון הנסיעה עד שממש לא יהיה לו נוח יותר. לא משנה לנו האם לתת לו להישאר בצ'יקו שלו או לייעד לו את הכסא החדש.
קראתי על חשיבות הגנות צד והבנתי שרק מבחני הריסוק האירופאים בודקים אותו ושבאופן כללי הם מחמירים יותר.
שאלותיי:
1. היכן ניתן למצוא את תוצאות מבחני הריסוק האירופאים?
2. הבנתי שרק לברייטקס יש כסא שקיבל ציון טוב בהגנת צד במבחן האירופאי, אני צודקת ? או שעוד עברו אותו בהצטיינות?
3. האם ציון טוב בפרמטר מבחן ריסוק צד הוא דבר שאתה רואה כחשוב?
4. מבחינת מקום שנשאר לנהג (בן זוגי גבוה)- באיזה כסא יישאר לבן השנתיים יותר מקום אם נרצה להתקין את שני הכסאות נגד כיוון הנסיעה?
5. בסוף אשמח להצלחה לאור האמור איזה כסא נוסף מומלץ לרכוש ולמי מומלץ לתת לו לשבת בו? לרך הנולד או לבן השנתיים? אומנם הזכרתי פה רק צ'יקו וברייטקס, אבל זה בעיקר בגלל שיודעת שהם קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר. אם יש לך אופציות נוספות אשמח לדעת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2021שלום שירה,
לגבי הנתון של מבחני הריסוק, זה נתון לא רלוונטי, יש גופים פרטיים שעושים בדיקות הרבה יותר מחמירות ממכוני התקנים לכן אין צורך להתקבע על מוצר אירופאי. לדעתי האמריקאים הרבה יותר מחמירים וכוונתי ליצרנים לא רק למבחנים. בסופו של דבר בארה"ב תביעות זה ספורט לאומי והיצרנים לא מעוניינים בזה ולכן מגיעים לרמות הגבוהות ביותר שניתן להגיע.
1. תוצאות ניתן לחפש באירופה הגוף הבודק נקרא ADAC בארה"ב הקונסיומר ריפורטס נחשב למוביל, שם גם יותר קל להתמצא אבל זה תמורת תשלום מנוי. בADAC גם אם אני זוכר נכון חלק מהמבחנים בתשלום.
2. כמו שרשמתי, נתון לא רלוונטי. את רוצה מקסימום הגנות צד תרכשו ברייטקס אדבוקט אבל הוא תופס גם המון מקום ברכב.
3. כמו שציינתי, ברור שחשוב אבל זה לא העניין. בארה"ב בודקים עוד פרמטרים כמו כמה נוח וקל להתקין ולחגור את התינוק. בשני הנתונים האלו מעל ל-70% מההורים פועלים לא נכון ואז גם אם קניתי את המוצר הכי בטוח בעולם הוא אינו יעיל.
4. אני חושב שכל כיסא יתאים אבל בתנאי שהמושב יושב כמה שיותר זקוף אם כי ברוב המושבים זה לא בטיחותי והמושב חייב להיות בזווית מסויימת לכן מבחינת הנוחות, לדעתי שום דבר לא יהיה נוח רק עם הפנים קדימה.
5. אני עדיין חושב שברייטקס וצ'יקו הם הטובים ביותר, אם הייתי צריך לרכוש כיום ללא ספק אלו היו הבחירה שלי. לתינוק מלידה הייתי לוקח את הצ'יקו בשל זווית השכיבה שאף כיסא לא מגיע אליה. אם יש אילוץ של מקום ואין ברירה אלא לחגור עם הפנים קדימה אז הייתי הולך על גרקו נאוטילוס סנאג לוק לגדול ומעביר את הנקסטפיט לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)